KILIÇDAROĞLU'NDAN TÜİK BAŞKANI'NIN GÖREVDEN ALINMASI İLE İLGİLİ AÇIKLAMA

KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in gece yarısı görevden alınmasını değerlendirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu TÜİK Başkanı Sait Erdal Dinçer'in gece yarısı görevden alınmasıyla ilgili Twitter hesabından açıklama yaptı.
Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:
Şahıs ve ailesi, TÜİK bürokratını anında çöpe attı. Bunların suçlarına ortak olan bürokratlar, geç olmadan bu yoldan dönün. Başınıza aynısı gelecek. Suçlar sırtınızda yeni iktidara merhaba diyeceksiniz!
KILIÇDAROĞLU TÜİK'E ALINMAMIŞTI
TÜİK'i ziyaret ederek enflasyon hesaplamalarının güven vermediğini ve hesaplamaların nasıl yapıldığını görüşmek isteyen Kılıçdaroğlu kurumun kapısından geri çevrilmişti. Kılıçdaroğlu  kurum kapısında yaptığı açıklamada, 'İşçinin, memurun, emeklinin hakkını korumak benim görevimdir. Eğer TÜİK rakamları küçültüyorsa bu memura, işçiye, emekliye daha az vereceğim demektir' ifadelerini kullanmıştı.
DİNÇER NE DEMİŞTİ? '84 MİLYONUN HAKKINI YEMİŞ OLURUM'
Dinçer, 'Enflasyon hesabında ben 84 milyona karşı sorumluyum, bir yanlışa imza atarsam 84 milyonun hakkını yemiş olurum. Biliyorsunuz, milyonlarca çalışan bizim açıkladığımız enflasyona göre zam alıyor. Şimdi o insanların adeta geliriyle oynamak, hakkını yemek... Bunu yapmam, böyle bir sorumluluk altına girmem söz konusu olabilir mi?' demişti.
Dinçer, 'Bu koltukta şimdi ben oturuyorum, yarın başkası oturur; yani başkanın kim olduğunu boş verin. Siz sanıyor musunuz ki TÜİK’te enflasyon hesaplamasıyla ilgili birimde çalışan yüzlerce arkadaşım ortaya koydukları orandan çok farklı bir açıklama yapılmasını sineye çeker, hiç sesini çıkarmaz' ifadelerini kullanımıştı.
Dinçer şöyle devam etmişti:
Bir hesaplamanın yanlış yapıldığını söylemek, ileri sürmek başka bir şey; hesaplamanın doğru yapılıp açıklanan oranın çarpıtıldığını söylemek başka bir şey!
İlkini ileri sürebiliriz, eleştirilecek yönler bulabiliriz; muhtemelen vardır da.
Ama ikinci; çok iddialı bir yaklaşım. Bunu da iddia edebiliriz ama arada bir de düşünelim; 'TÜİK nasıl bir kurum ki hesapladığı doğru oranları hiç sızdırmadan yıllardır gizlemeyi başarıyor' diye...'