KILIÇDAROĞLU'NDAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 37. Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin beş sorununu söyledi ve beş çözüm önerisi sundu. Kılıçdaroğlu, “18 yılda harcanan para iki trilyon 400 milyar dolar. Parayı ne

GÜNDEM 25.07.2020 13:16:52 0
KILIÇDAROĞLU

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 37. Olağan Kurultayı’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin beş sorununu söyledi ve beş çözüm önerisi sundu. Kılıçdaroğlu, “18 yılda harcanan para iki trilyon 400 milyar dolar. Parayı ne yaptıklarını kimse bilmiyor. Vatan toprağını sattılar. Lale devrini yaşayanla sokaktaki vatandaşın derdi ayrıdır. Hep birlikte hesap sormak zorundayız” dedi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte partisinin 37. Olağan Kurultayı’nın yapıldığı alana, söz ve müziği Ali Altay’a ait olan “İktidarın Yolu Kılıçdaroğlu” şarkısıyla giriş yaptı. Kılıçdaroğlu, eski CHP Genel Başkan Altan Öymen ve eski SHP Genel Başkanı Murat Karayalçın’ın arasına oturdu. Kılıçdaroğlu’nun katılmasıyla kurultay için hazırlanan videolar gösterildi. Videolarda eski genel başkanlardan görüntüler yer aldı. Kılıçdaroğlu, tüzük gereği kurultay açılışını yaptı. Şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu. Divan Başkanlığı'na Özlem Çerçioğlu seçildi. Çerçioğlu’nun konuşmasının ardından Divan Kurulu oluşturuldu. CHP Lideri konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıktı.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasının satırbaşları şöyle:

Milyonların aklı bu kurultayda: COVİD-19 nedeniyle aramızda bulunmayan tüm dostlarımız, kurultayımızı izleyen saygıdeğer vatandaşlarımız, hepinize muhabbetlerimi gönderiyorum. Hepsinin sorunlarına çözüm üreteceğimizi burudan duyuruyorum. Tarihi bir kurultay. 100 yılı geride bırakan ve önümüzdeki 100 yıla açılan bir kurultay yapıyoruz. Cumhuriyeti demokrasiyle taçlandırma azim ve kararlılığında olduğumuz bir kurultay. Yürekten inanıyorum, milyonların aklı ve yüreği bu kurultaydadır. Tüm dünyanın gözünün kulağının olduğu kurultaydır.

Mustafa Kemal gibi örnek olmamız gerekiyor: Ekonomik buhrandan nasıl çıkacağımızı anlatacağımız kurultaydır. Bu çıkış yolu tüm Türkiye’ye örnek olmuştur. Nasıl Mustafa Kemal örnek olduysa, bizim de örnek olmamız gerekiyor. Alacağımız her kararın yankısı yüksek olacaktır. Bu kurultay işsizliği, adaletsizliği, liyakatsızlığı ve kayırmacılığı ve umutsuzlugu nasıl ortadan kaldıracağımızı açıklayan bir kurultaydır.

Türkiye’yi buhrandan çıkaracağız: Türkiye, Cumhuriyet tarihinin en ağır buhranını yaşıyor. Bu buhran; yönetim, demokrasi buhranıdır. Hiçbir vatanseverin, umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Bu kadar ağır bir buhrandan geçiyorsak hiçbir vatanseverin umutsuzluğa kapılma hakkı yoktur. Biz birlikte inançla azimle kararlılıkla Türkiye’yi bu buhrandan çekip çıkaracağız.

Beş sorun beş çözüm önerisi: Adalet yürüyüşünde ‘bu son değil, başlangıç’ demiştim. Yerel seçimlerde duvarın arkasına geçtik. Dostlarımızla birlikte o duvarı parça parça yıkacağız. Birinci yüzyılı madem bitirdik, ikinci yüzyıla bir çağrı beyannamesi hazırlamak zorundayız. İkinci yüzyıla çağrı beyannameyi sunmadan önce beş çözüm önerisi sıralayacağım.

Yasama, yargı ve medya tek kişide: Birinci sorun demokrasi. Yasama yargı ve medya bir kişinin vesayeti altındadır. Demokrasi sadece kağıt üzerinde kalan bir sözlük haline gelmiştir. Egemen güçler ne diyorsa saray onu yapıyor. ‘Osman Kavala içeride kalacak,’ yargı gereğini yapıyor. ‘Demirtaş içeride kalacak.’ Gereği yapılıyor. Cezaevlerinde onlarca gazeteci var. Bütün gazetecilere selamlarımızı gönderiyoruz. Saray talimat veriyor, yargı gereğini yapıyor. Ama egemen güçler talimat verince saray da gereğini yapıyor. Trump talimat verdi. Yargı gereğini yapıyor. Saray talimat veriyor, sosyal medya susturuluyor. Sivil darbe sürecini yaşıyoruz. TBMM’nin yetkileri kısıtlanmıştır, bütçe yetkisi elinden alınmıştır.

Mutfakta yangın var: İkinci sorun ekonomi. Bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Mutfağımızda yangın var. Çocuklar işsizse sorgulamak zorundasınız. Türkiye Cumhuriyeti’nin ekonomik bağımsızlığı tehlike altındadır. Şu rakamları her bir delege arkadaşımın ezberlemesini istiyorum. Türkiye Cumhuriyeti Devleti kurulduğu zaman kimsenin önünde diz çökmedik. Tam 79 yılda 57 hükümet kuruldu. Türkiye’ye hizmet etti. 714 milyar dolar, 57 hükümet para harcadı. Osmanlı borcu son kuruşuna kadar ödendi. Dünya ekonomik buhranı içinde de dik durmasını bildi bunlar. 2003-2020, 18 yılda harcanan para iki trilyon 400 milyar dolar. Neler yaptılar? Bu rakamlara havaalanı, şehir hastanesi dahil değil. 79 yılda bizim yaptıklarımızı sattılar. Fabrikaları sattılar. Parayı ne yaptıklarını kimse bilmiyor. Vatan toprağını sattılar. Bunu özellikle bizi dinleyen tüm vatandaşlara ifade etmek istiyorum. Elinizi vicdanınıza koyun. Bu paranın nereye gittiğini kimse bilmeyecek, sonra bana ekonomiden söz edeceksiniz. Lale devrini yaşayanla sokaktaki vatandaşın derdi ayrıdır.

İki trilyon 400 milyar para harcadılar: Ayrıca borç batağındayız. İki trilyon 400 milyar para harcıyorlar ama Türkiye borç batağında. 83 milyon vatandaş Lonra’daki tefeciye çalışıyor. 18 yılda Londra’daki tefecilere 178 milyar gitti. Hayatın her alanında çalıştık, fabrika için mi hayır. Londra’daki çete için. Hep birlikte hesap sormak zorundayız. Neden bu hale getirdiniz bu memleketi.

Bir kişi herkes tarafından aldatıldı: Üçüncü büyük sorun dış politika. Türkiye şu anda egemen güçlerin taleplerini yerine getiren ülke durumuna düşmüştür. Gazi Mustafa Kemal’in sözü: Özgürlük ve bağımsızlık benim karekterim. Bu siyasi bağımsızlıktır. Bugün Türkiye ekonomik ve siyasi bağımsızlığını yitirmiştir. 27 Şubat 2020, Suriye’de 36 askerimiz şehit oldu. 36 askerimizin kanı yerde duruyor. Şehit yakınlarının hakkını biz savunuyoruz. Şehitlerimiz olacak, şehide sahip çıkamayacaksın. Böyle bir dış politikayı asla kabul etmiyoruz. Onur sahibi insanlar böyle bir dış politikayı kabul etmezler. Trump’ın gönderdiği mektup. Yanlış dış politikanın faturası ağır olmuş. Gerçek bir olayı da sizinle paylaşmak isterim. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiçbir devlet başı aldatıldım dememiştir. Ama bir kişi herkes tarafından aldatılmıştır.

Çocuklarını denek olarak kullanan tek ülkeyiz: İki trilyon 400 milyar lira para harcandı. Biz hala birleşik sınıftayız. Hala yeterli derslik yok. Sürekli değişen eğitim politikaları ile Türkiye, bilgi üretemiyor. Bir devleti geriletmek için eğitim sistemini bozarsanız geriye gider. Eğitim politikalarını değiştirerek, kendi çocuklarını denek olarak kullanan tek ülkeyiz.

İnanç siyaseti, toplumu bölmüştür: Beşinci temel sorun toplumsal barış. İnanç üzerinden siyaset, toplumu bölmüştür. Oysa 83 milyon huzur içinde yaşamak istiyor. Bizim sorgulayacağımız şey vatandaşın karnı aç mı tok mu?


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10446,24%1,00
  • DOLAR

    32,52% -0,32
  • EURO

    35,00% -0,17
  • GRAM ALTIN

    2438,99% -0,35
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,66

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’nda çeyrek finalde

31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

Süleyman Soylu'ya "kalp işareti" yaptığı için İshak Arslan'ı darp ederek gözaltına alan polis hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemi

RİZE’DE SİLAHLI SALDIRI: ESKİ AKP'Lİ BAŞKAN ÖLDÜRÜLDÜ

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri Aykal: Kasten öldürmeye yardım suçlamasını kabul etmiyorum

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto eden 25 öğretmen gözaltına alındı

Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

ABD'de gündem: Joe Biden başkanlık yarışından çekilecek mi?

ERDOĞAN:SURİYE'DE HUZUR ORTAMI YÜKSELDİKÇE GERİ DÖNÜŞLER DE ARTACAK

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim...

SİNAN ATEŞ DAVASI'NDA GERGİNLİK: MÜŞTEKİ AVUKATI VE REMZİ ÇAYIR SALONDAN ÇIKARILDI

Ukrayna Güvenlik Servisi: “Hükümeti devirmeyi hedefleyen darbe girişimi engellendi”

Eski MİT personeli Çağlar Zorlu:Savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’ya hakkımı helal etmiyorum

Sivas Katliam'ın 31'inci yılında anma yürüyüşü...

AKARYAKIT FİYATLARI DURULMUYOR!

HATAY'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ

MHP'li sanık Ufuk Köktürk: Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi

Ali İsmail Korkmaz’ın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak

BAKANLIK'TAN SURİYE AÇIKLAMASI!

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU!

MEHMET ÖZHASEKİ, BAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ

İletişim Başkanı Altun: "Provokasyonlar yakından takip edilmektedir"

Bakan Tunç: “Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini bozmaya yönelik faaliyetler ile ilgili soruşturmalar sürdürülüyor”

EYLEM TOK'UN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE TÜRKİYE KARŞITI GÖSTERİLER

CHP Lideri Özel'den emeklilere müjde: "Emekli Halk Kart geliyor"

Ali Yerlikaya'dan Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklama

Bakan Şimşek’in ‘asgari ücret’ çıkışına Özgür Özel’den rest

Yükleniyor


31 kurumdan Kayseri açıklaması: “Hem istismar olayını hem de nefret suçlarına sebep olan saldırıları kınıyoruz”

Süleyman Soylu'ya "kalp işareti" yaptığı için İshak Arslan'ı darp ederek gözaltına alan polis hakkında 1,5 yıla kadar hapis istemi

ALİ MAHİR BAŞARIR'DAN BAKAN ŞİMŞEK'E: ASGARİ ÜCRET TEPKİSİ

Yeni Bakanlar Murat Kurum ve Kemal Memişoğlu TBMM'de yemin etti

Tutuklu sanık dönemin Cinayet Büro Amiri Aykal: Kasten öldürmeye yardım suçlamasını kabul etmiyorum

Öğretmenlik Meslek Kanunu'nu protesto eden 25 öğretmen gözaltına alındı

Madımak Oteli’nde yaşamını yitirenler İzmir'de anıldı

  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16