KILIÇDAROĞLU'NA LİNÇ GİRİŞİMİ DAVASINDA SANIK SAVUNMALARI BU GÖRÜNTÜLERİ AKILLARA GETİRDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi davasında sanıklar, kameralara yansıyan görüntülere ilginç sözlerle savundu:

GÜNDEM 30.11.2020 14:17:46 0
KILIÇDAROĞLU

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik linç girişimi davasında sanıklar, kameralara yansıyan görüntülere ilginç sözlerle savundu:  “O sırada uzun boylu insanlar geçiyordu, ayağım kimseye vurmasın diye kaldırdım”, “sopa köpek içindi”, “seccadeyi kendimi korumak için savurdum”, “bir avuç toprak attım, o da değmedi havada savruldu gitti”, “Kılıçdaroğlu’nu öldürmek isteseydik, zaten çıkamazdı.” 
Çukurca'da şehit düşen Piyade Er Yener Kırıkçı'nın 21 Nisan 2019 Pazar günü Çubuk’un Akkuzulu Köyü'ndeki cenaze namazına katılan CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve beraberindeki CHP heyetine yönelik 'linç girişimi'nde bulundukları gerekçesiyle 36 sanık hakkında açılan dava Çubuk’ta başladı. Sanıklar ilk savunmalarını mahkemede yaptı. Çubuk 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sanıkların yaptıkları savunmalar, linç girişimi yaşandığı gün çekilen video ve fotoğraflarla taban tabana zıt iddiaları ortaya çıkardı.
'ABLA YUH DEYİN'
“Çiftçiyim, aylık gelirinim yok. Ben olay yerinden kaçmadım” diyen Sanık Ayhan Onbaşı, avukat Celal Çelik’in, CHP’nin ‘linç girişimine’ ilişkin hazırladığı raporu da hatırlatarak, Onbaşı’nın çevresindekilere “Abla yuh deyin” diye çevresindekileri kışkırttığını söyledi ve halkı kin ve düşmanlığa tahrikten ek savunma alınmasını istedi. Çelik, Onbaşı’ya cenaze merasiminin bitimi sonrasında Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin etrafında olup olmadığını sordu, Onbaşı “Yoktum, şuurum kaymıştı. Köyde 3’üncü şehit” dedi.
Çelik, Onbaşı’nın ‘linç girişiminin’ başından sonuna kadar olay yerinde olduğuna ilişkin belgeleri sunacaklarını açıkladı. Onbaşı ise kendisinin olay yerinden ayrıldıktan sonra arbedenin başladığını savunarak, Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin önüne gitmediğini öne sürdü.
'PİŞMANIM, KEŞKE CENAZEYE GİTMESEYDİM’
Sanık Salih Ateşyürekli, “Kandil’e git Kemal” diye bağırması ve Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evden çıkmasını engellemesiyle ilgili savunmasında şunları söyledi: 
“2000 yılında Van’da askerliğimi yaptım. Vatan, bayrak sevgisiyle operasyonlara, görevli gitmek istedim. Karakolda askerliğimi yapmadığım için bana güldüler. Beni buraya getiren tek şey vatan, bayrak sevgisidir. Televizyonlara bakıyoruz. ‘Kandil’e git, Kandil’e’ dedim. O kalabalıkla arkalarından ben de evin önüne gittim. Pişmanım. Keşke o cenazeye gitmeseydim. Benim tek ağırıma giden bize terörist denilmiş. Gururuma ve onuruma dokundu.”
Avukat Celal Çelik, sanığın işlediği suçu haksız tahrik altında yaptığına ilişkin savunma yaptığına vurgu yaparak, “Şehit ile Genel Başkanın ne alakası var. Normal şartlar altında genel başkanımız tüm şehit cenazelerine katılıyor. Bunun siyasi boyutu yoktur. Görevdir. İçişleri Bakanı o dönem CHP’lileri cenazeye almama talimatı vardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Bay Kemal’ sözü vardı ve birçok sanık da bundan etkilendi” dedi.
‘SADECE SEYRETTİM’
Sanık Sami Şekerci, “Utanmadan nasıl geldin buraya, PKK ile iş birliği yaptın” diye bağırması ve Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin önünde bu eylemini sürdürmesiyle ilgili “Kılıçdaroğlu’nun geleceğinden haberimiz yoktu. Alana girince insanların tepkisi oldu. HDP ile birlikte de seçime girmesi benim bir milliyetçi olarak kanıma dokundu. Evin etrafında vardım ama sadece olayları seyrettim” dedi.
Avukat Celal Çelik, sanığın Kılıçdaroğlu’na temas etmeye çalıştığını ve koruma görevlisini engellemeye çalıştığını söyledi.
‘AYAĞIM KİMSEYE DEĞMESİN DİYE KALDIRDIM’
Sanık Oğuz Şimşek, Kılıçdaroğlu’nun şehidin cenazesinin konulduğu top arabasının arkasından yürürken elektrik direğine çıkarak ona tekme atmaya çalışmasına ilişkin “Kalabalıkta kendimi korumak için direğe çıktım. O sırada uzun boylu insanlar geçiyordu, ayağım kimseye vurmasın diye kaldırdım. Zarar vermek için gitmedim. İnsanlık olsun diye şehit cenazesine gittim. Bir sefer yuh çektim o” dedi.
Avukat Celal Çelik, Şimşek’in Kılıçdaroğlu’na vurmaya, yaralamaya çalıştığını belirterek, “Sanık her yerde, evin olduğu yerde de var” dedi. Şimşek, Kılıçdaroğlu’nun kendisinden 4-5 metre ileride olduğunu kaydederek, zarar vermek istemediğini yineledi.
‘KONVOY BENİ SIKIŞTIRDI’
Sanık Koray Demirel savunmasını sol göğsünün üzene taktığı 15 Temmuz gazi madalyası ile yaptı. Demirel, Kılıçdaroğlu’nun eve sığınması sırasında ona doğru taş atmasına karşı kendini şöyle savundu:
“15 Temmuz sonrası Yenikapı’da 3 parti ortak miting yaptı. Biz onları böyle görmek istiyoruz. Kılıçdaroğlu Karadeniz’de saldırıya uğradı, Sayın Cumhurbaşkanımız onu hemen aradı. Böyle bir tabloda kalsaydı, ona protesto olur muydu? Ben ona taş atmadım. Ben şehidin cenazesine sonradan katıldım, arkadan gelen konvoy beni öyle sıkıştırdı ki. Arabamın camına vurdular, Kılıçdaroğlu’nun korumasıymış. Esas tahrik eden Kılıçdaroğlu’dur. Yener Kırıkçı uzaktan akrabamızdır.”
Kılıçdaroğlu’nun sığındığı evin etrafındaki görüntüler izletilen Demirel, taşı atanın kendisinin olmadığını savunarak, “Kılıçdaroğlu’nun korumalarının bana yönelik saldırısının görüntüsünü de izleyebilir miyiz?” dedi.
Demirel, Kılıçdaroğlu’nun “15 Temmuz tiyatrodur” sözünün gazileri üzdüğünü kaydederek, “Ben onun orada olduğunu bile bilmiyordum. Haberim olsaydı adım atmazdım” diye konuştu.
Avukat Celal Çelik, Demirel’in sözlerine ilişkin şu değerlendirmede bulundu:
“Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi. Genel Başkan onları nasıl kışkırtmış olabilir. Korumalar bana vurdu gibi sözler söylüyor. Genel Başkanın hiçbir korumasının böyle bir müdahalesi olmamıştır. Orada İçişleri Bakanı, kuvvet komutanları, bunların korumaları var. Genel başkanın kaç tane koruması olabilir ki. 15 Temmuz ile ilgili Genel Başkanımızın değerlendirmeleri biliniyor. Genel Başkanımız bu değerlendirmeleri yaparken elbette eleştiri de yapacak. 15 Temmuz’un olacağı MİT’e bildiriliyor, MİT bir şey yapmıyorsa Genel Başkanımız ne yapacaktır.”
‘ÖLDÜRMEK İSTEYEN ÖLDÜRÜR, PAŞA PAŞA YATAR’
Demirel, Kılıçdaroğlu’nun top arabasının arkasından giderken korumalarının halka yumruk attığını iddia etti. “Bunun için mi Kılıçdaroğlu’na saldırdınız?” sorusuna Demirel, “Ben kimseye saldırmadım” dedi. Demirel, kasten bir saldırıda bulunmadığını kaydederek, Bir yere kadar öldürmek isteyen insan bir yerden sonra vazgeçemez ki. Öldürmek isteyen insan gider öldürür ve paşa paşa yatar” dedi.
Avukat Çelik, Demirel’in taş atarkenki fotoğrafını gösterdi ancak Demirel yine de taş atmadığını ileri sürdü.
Müşteki Barış Bozkurt, Kılıçdaroğlu’nun arabasının bir arkasındaki araçta olduğunu ve hiçbir korumanın kimseye müdahalede bulunmadığını söyledi.
Sanıkların savunmalarından bazıları şöyle:
“SECCADEYİ KENDİMİ KORUMAK İÇİN SAVURDUM”
* Sanık Ayşe Ortapınar: (Elindeki seccade ile Kılıçdaroğlu ve Yıldırım Kaya’ya vurmaya çalışmasıyla ilgili olarak) Seccadeyi kendimi koruma amaçlı savurdum. Kime geldiğini görmedim. Onun orada olduğunu bilmiyordum. Kalabalıkta linç mi edilmem gerekiyordu. Jandarma karakolundaki kişi aldı benim ifademi okuyamadım. Kabul etmiyorum bu ifadeyi. Kılıçdaroğlu’na kastım yoktur seccadeyi ona yönelik savurmadım. Şahsi bir sorunum yoktur.
“TOPRAK PARÇASI ULAŞMADI”
* Sanık Yusuf Bedava: Şehit Kırıkçı teyzemin oğludur. Yerde bulunan toz halindeki toprağı attım, O da zaten havada savrulup gitti. Attığım toprak yaralayıcı değildi. Zaten attığım da öne ulaşmamıştır” dedi.
‘ELİMDEKİ DEĞNEK KÖPEKLERDEN KORUNMAK İÇİNDİ’
* Sanık Vahit Delibaş: (Elindeki sopa ile Kılıçdaroğlu’nun sığındığı eve doğru hamle yapması için) Benim köyüm ile olay yerindeki köy arası 3,5 km. Oraya gidip gelen herkes kendini korumak için eline değnek alır. Köpeklerden kendimi korumak için değnek elimdeydi. Evet PKK çık dışarı diye bağırdım.”
‘ÖLDÜRMEK İSTESEYDİK ÇIKAMAZDI'
* Vahit Delibaş: Bizim öyle bir şeyimiz olsaydı, orada zaten öldürülürdü. Kışkırtmaya geldik. O anki kalabalığın yapmış olduğu bir iş. Gelme denilmesine rağmen gelmiş. Bunu kahvehanede cenaze gömüldükten sonra söylendi, cenaze evine gelme denmiş. O da çıkmış gelmiş. Kılıçdaroğlu’nu öldürmek isteseydik, zaten çıkamazdı. O kadar kalabalık vardı.
'UNUTTUM ÇOK ZAMAN OLDU'
* Sanık Osman Sarıgün: (Hakimin ‘Olay nasıl oldu, anlat’ talimatı üzerine) Unuttum, çok zaman geçti. Olaydan dolayı pişmanım, Kemal Kılıçdaroğlu’dan özür diliyorum.' 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9777,46%-0,53
  • DOLAR

    34,16% 0,08
  • EURO

    38,11% -0,21
  • GRAM ALTIN

    2913,97% -0,65
  • Ç. ALTIN

    4899,30% 0,64

SİNEMA SANATÇISI AHU TUĞBA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'İN SALDIRILARINA TEPKİ: ARTIK 'DUR' DENİLMELİ

ANGELİNA JOLİE VE HALUK BİLGİNER BAŞROLDE: 'MARİA'DAN İLK FRAGMAN

ÖZGÜR ÖZEL, CHP’Lİ EDİZ ÜN’ÜN İSTİFASINI İSTEDİ

İMAMLARIN ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERMEYEN ÖĞRETMENLER SÜRGÜN EDİLDİ

İSRAİL ORDUSU: NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ

OKUL KANTİNİNDE SİMİT AYRAN SU 45 TL

ÖLEN KİŞİLERİN ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİYLE 11 KİŞİYE SAHTE DİPLOMA

NARİN CİNAYETİNDE AMCA HÜSEYİN GÜRAN’IN EVİNDEKİ KAMERA GÖRÜNTÜLERİNE EL KONULDU!

CEM GARİPOĞLU'NUN MEZARININ AÇILACAĞI TARİH BELLİ OLDU

18 GÜNLÜK EVLİ KADIN EVİNDE ÖLÜ BULUNDU

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI ERİC ADAMS YARGIÇ KARŞISINA ÇIKTI!

BURSA'DA FERİBOTUN TUVALETİNDE CESET BULUNDU

BAKIMEVİNDE ŞİDDET SKANDALI! MAĞDUR ÇOCUĞUN ANNESİ: SADECE BAHAR DEĞİL…

İSRAİLLİ YETKİLİ: HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH HAVA SALDIRISINDA YARALANDI!

SAĞLAR’DAN ERKEN SEÇİM AÇIKLAMASI

DÖNMEZ;YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLEYEN SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

KREDİ KARTLARINDA ASGARİ ÖDEME ORANI DEĞİŞTİ, KREDİ VE KREDİ KARTI BORÇLARI YAPILANDIRILABİLECEK

DEVA PARTİSİ KONGREYE GİDİYOR: ALİ BABACAN ADAY OLACAK MI?

KATLİAMCI NETANYAHU ATEŞKESİ REDDETTİ

SERHAT AKIN’IN UĞRADIĞI SİLAHLI SALDIRININ GÖRÜNTÜLERİ ORTAYA ÇIKTI

SALİM GÜRAN YÜKSEK GÜVENLİKLİ HÜCREYE KONDU… KİMSEYLE GÖRÜŞTÜRÜLMEYECEK!

ÖZGÜR ÖZEL’DEN NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI HAKKINDAKİ İDDİALARA CEVAP

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN İMAMOĞLU’NA DESTEK AÇIKLAMASI

MEB’DEN İKİ ÖĞRETMENE “DİNİ EĞİTİMİ ENGELLEMEYE ÇALIŞMA” CEZASI

BEŞİKTAŞ’TAN KÖTÜ BAŞLANGIÇ

FENERBAHÇE, AVRUPA'YA GALİBİYETLE BAŞLADI

İTSO’DA EYLÜL AYI MECLİS TOPLANTISI

İSKENDERUN’DA TEFECİ OPERASYONU

HATSU’DAN İSKENDERUN’DA ALTYAPI ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yükleniyor


SİNEMA SANATÇISI AHU TUĞBA SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ERDOĞAN'DAN İSRAİL'İN SALDIRILARINA TEPKİ: ARTIK 'DUR' DENİLMELİ

ÖZGÜR ÖZEL, CHP’Lİ EDİZ ÜN’ÜN İSTİFASINI İSTEDİ

İMAMLARIN ÖĞRENCİLERLE GÖRÜŞMESİNE İZİN VERMEYEN ÖĞRETMENLER SÜRGÜN EDİLDİ

İSRAİL ORDUSU: NASRALLAH ÖLDÜRÜLDÜ

OKUL KANTİNİNDE SİMİT AYRAN SU 45 TL

ÖLEN KİŞİLERİN ÖĞRENCİLERİN BİLGİLERİYLE 11 KİŞİYE SAHTE DİPLOMA

  • Pazar 31.1 ° / 18.3 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.9 ° / 17.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 26.5 ° / 20.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 6 6 0 0 15 18
2.Fenerbahçe 6 4 1 1 9 13
3.Beşiktaş 5 4 0 1 7 13
4.İstanbul Başakşehir 6 4 1 1 5 13
5.Samsunspor 6 4 2 0 4 12
6.Göztepe 5 2 0 3 5 9
7.Eyüpspor 6 2 1 3 3 9
8.Konyaspor 6 2 2 2 -1 8
9.Sivasspor 7 2 3 2 -2 8
10.Antalyaspor 6 2 2 2 -3 8
11.Kasımpaşa 6 1 2 3 -2 6
12.Alanyaspor 6 1 2 3 -3 6
13.Bodrum FK 6 2 4 0 -4 6
14.Trabzonspor 5 0 0 5 0 5
15.Gazişehir Gaziantep 5 1 3 1 -3 4
16.Rizespor 6 1 4 1 -11 4
17.Kayserispor 5 0 2 3 -4 3
18.Hatayspor 6 0 4 2 -6 2
19.Adana Demirspor 6 0 5 1 -9 1