KILIÇDAROĞLU MEYDANLARA İNDİ! ALAN HINCAHINÇ DOLDU: “SİZİN DUVARLARINIZ VIZ GELİR”

CHP 'acil seçim' çağrısıyla duyurduğu mitingin ilkini Mersin'de gerçekleştirdi. CHP lideri Kılıçdaroğlu'ndan önce lürsüye iki çiftçi kadın, bir işsiz üniversiteli, bir atanamamış öğretmen ve bir esnaf çıktı.

GÜNDEM 4.12.2021 14:30:32 0
KILIÇDAROĞLU MEYDANLARA İNDİ! ALAN HINCAHINÇ DOLDU: “SİZİN DUVARLARINIZ VIZ GELİR”

CHP'nin erken seçim çağrısıyla başlattığı, ‘Milletin Sesi’ olarak adlandırdığı mitinglerin ilki bugün Mersin'de başladı. Tevfik Sırrı Gür Stadyumu'nun yanındaki alanda gerçekleşen mitinge çevre illerden de çok sayıda katılım sağlandı. Miting, Tunceli'nin Ovacık kırsalında, 'Eren Kış-6 (Mercan Dağları) Operasyonu'nda şehit olan Astsubay Üstçavuş Celil Mutlu ve tüm şehitler için saygı duruşu ile başladı.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşması öncesi atanamayan öğretmen, çiftçi ve işsiz yurttaşlar bir konuşma gerçekleştirdi. Ardından kürsüye çıkan Kılıçdaroğlu, iktidara geldiklerinde yapacaklarını açıkladı.


Millet konuştu
'Köylü aç'

Kale köyünden çiftçi Naile Uyanık, konuşmasını yapmak üzere kürsüye geldi. Uyanık, 'Limonumuz dalında kaldı. Gübre, ilaç alamıyoruz. Bu sene bırakmak zorundayız bahçelerimizi. Köylü aç, aç köylü. Eskiden bahçelerimizi sattık mı kızımızı oğlanımızı evlendiriyor, traktör alıyorduk. Şimdi bir çuval un alabiliyorsa köylü ona da şükretsin. Ne olursunuz yardım edin, Türkiye duy sesimi' dedi.
'24-25 yaşında ailemin eline bakmak istemiyorum'
PDR mezunu işsiz Ebru Akyürek ise, 'Çok zor şartlarda bu zamana kadar eğitim gördüm. Bu bölümü okumak için ben ve ailem çok emek verdi. Gecenin beşinde kalkıp yevmiyeye gitti beni okuttular. Hukuk geldiği halde bunun atama ihtimali daha yüksek diye bunu okudum ama 2 yıldır işsizim. 24-25 yaşında ailemin eline bakmak istemiyorum ama bakıyorum. Burada bütün atanamayan işsiz, emek veren bütün öğretmen arkadaşlarımın sesi olmak için buradayım' dedi.
'Kemal amca bizi kurtarsın bu düzenden'
Yenişehir’de esnaf Mesut Tur ise, 'Ülke olarak hiç ama hiç iyi durumda değiliz. Döviz her gün artıyor. Benim iki tane kız çocuğum var. 1.5 yaşındaki kızımın mamasını, bezini alamıyorum. Dün 250 liraya bir tüp aldım. Kemal amca, kemal abi bize yardım etsin. Bizi kurtarsın bu düzenden' dedi.
'Kemal amcama geldim başka yer bulamadım'
İki üniversite mezunu atanamayan öğretmen Cennet Yünlü, 'Artık içimizdeki çığlığı duyurmaya geldik. Bizim umudumuz yarı yolda kaldı. Çok şey istemedik. Kemal amcama geldim, başka yer bulamadım' ifadesini kullandı.


Çiftçi Elif Yıldırım, 'Ektiğim sebzeleri getirip götürürken yorulduk. Mazot pahalı. Eşimle birlikte hastayız ilaç alamıyoruz. Ne yapacağımızı bilmiyoruz' dedi.
Kılıçdaroğlu’nun satır başları şöyle:

* “Herkesin şunu çok iyi bilmesini isterim. Bizim kitabımızda umutsuzluk yok. Az önce kardeşlerim konuştu. İçim dağlanarak izledim. 21. yüzyılın Türkiye’si bunu hak etmiyor.

* 20 yıldır bu ülkeyi yönetiyorlar. İki üniversite bitiren işsiz geziyorsa bu ayıp kime ait? Türkiye’yi bu ayıpta çekip çıkaracağız” dedi.


CHP, erken seçim çağırısıyla ilk mitingini Mersin’de gerçekleştirdi.. Yavuz Alatan / SÖZCÜ

* (Tayyip istifa sloganları) Onun istifa etmesine gerek yok onu göndereceğiz, edeple göndereceğiz. Geliyor gelmekte olan ama birileri de gidecek ve göndereceğiz onları.

“HANGİSİ DOĞRU?”

* TÜİK rakamları üzerinden, emekli, asgari ücret, memur yani milyonlarca kişinin aylığını düşük rakamlar üzerinden belirlemeye çalışıyorlar.

* Bu işin uzmanları da hesap yaptılar, akademisyenler. TÜİK yüzde 3, hocalar yüzde 9 belirliyorlar. Yüzde 21 diyor TÜİK, hocalar diyor yüzde 58. Hangisi doğru?

“SİZİN DUVARLARINIZ VIZ GELİR”

* İlk kez Türkiye tarihinde milletvekilleri bir yere giderken önümüze duvar ördüler.

* Mersinlilerin ve bütün Türkiye’nin huzurunda açık ve net söylüyorum, sizin duvarlarınız vız gelir bize.

* Vesayetin dün ne olduğunu bütün dünya gördü. Sarayın emrine giren memurlar devlet memuru değildir.

* Asgari ücretlinin, memurun, emeklinin hakkını savunmak sadece benim görevim değil, hepimizin görevi, ortak görev.

* Bütün vatandaşlarıma söz veriyorum. Türkiye’yi her türlü vesayetten kurtaracağım. Sarayın vesayetinden de Türkiye’yi kurtaracağız. Dostlarımızla beraber kurtaracağız.


“BİR ÇİFTÇİ NİYE ZARAR EDER?”

* Az önce çiftçi arkadaşlarımız konuştu, iki annemiz konuştu. Dertlerini anlattılar, limonun dalda kaldığını söylediler. Hayat pahalılığından söz ettiler. Bir çiftçi niye zarar eder?

* Alın teri döken insan niye zarar eder? Bu zararın sorumlusu kim? Bu soruyu vicdanı olan herkesin kendisine sormasını isterim. Bu ülkenin toprakları var.

* Bereketli toprakları var. Bereketli havamız var. İmkanlarımız var. Çalışkan insanlarımız var. Neden kendi çiftçimizi değil de dışarıdan arpayı, buğdayı, nohuttu, mercimeği, eti getiririz?

* Neden gümrük vergisini sıfırlarız? Yarın sandık gelir gideceğiz, vicdanımızı dinleyeceğiz. Herkesin kazanması için sandığa beraber gideceğiz ve bir dikta yönetimini sandıkta alaşağı edeceğiz.

* Muz konusunda burayı çok iyi biliyorum. Mersin önemli bir merkez, eğer Mersinliyi seviyorlarsa muz ithalatını ya durduracaklar ya yüksek vergi koyacaklar.

* Öncelik bizim insanımız. İki Trakya büyüklüğünde alan ekilmiyor Türkiye’de. Çiftçi ekersem zarar ederim diyor.

* Diyorlar ki, doğrudan gelir desteğini artırdık. Aile işletmesi, 5 dönüme kadar olanlara dönüm başına 100 lira veriyorlar.

“PARAYI PUL ETTİNİZ”

* 2021’deyiz, dönüm başına yine 100 lira veriyorlar. Siz zaten parayı pul ettiniz. Hani teşvik?
Sizlerin desteği ile iktidar olacağız. İlk 1 hafta içinde çiftçinin bankalara, tarım kredi kooperatiflerine borçlarını sileceğiz.

* Traktörü, hayvanları asla haczedilmeyecek. Ziraat Bankası çiftçi dostu bir banka olacak. Mersin’in umut meydanından söz veriyorum. Çiftçiyi bu milletin efendisi yapmak, benim boynumun borcu olacak. Aynı şeyi esnaf için de yapacağız.

*Faize karşıysan neden bu faizler var, neden silmiyorsun? İktidar olduğumuzda ilk işlerden birisi esnaf bakanlığını kurmaktır, esnafın da yüzü gülecek. Halk Bankası’nı bir esnaf bankası yapacağız.

“BU MEMLEKETE DEMOKRASİYİ GETİRECEĞİM”

* Ahdim var, bu memlekete barışı getireceğim. Ahdim var, huzuru getireceğim. Ahdim var, sevgiyi getireceğim.

* Ve ahdim var, söz veriyorum, bu memlekete demokrasiyi, adaleti getireceğim.

* Mafya düzenini ve mafya ile uyuşturucu baronları ile işbirliği yapılan düzeni değiştireceğim.

* Uyuşturucu baronları ile kol kola gezenleri, uçaklarına binenleri devletin kadrolarında asla barındırmayacağım. 84 milyonu Londra’daki tefecilere mahkum ettiler.

* Vergilerin büyük kısmı oraya gidiyor. Üreten, çalışan herkesin hakkını koruyacağım.

“EY SARAY DUY DİYECEĞİZ”

* Göndereceğiz, göndereceğiz. Değişim rüzgarları esiyor Türkiye’de. Hangi duvarı örerlerse örsünler halk varsa bitmiştir.

* Hiç meraklanmayın. Erzurum’dan Hakkari’den Kars’tan Rize’den Trabzon’dan göreceksiniz.

* Göreceksiniz halkın şaha kalktığını göreceksiniz. Halkın adalet, kucaklaşma istediğini göreceksiniz. Herkese söylüyorum. Ey Saray duy diyeceğiz. Geliyor gelmekte olan diyeceğiz.

* Mersin’den Hakkari’ye İzmir’e Trabzon’a Çankırı’ya Çorum’a Yozgat’a Uşak’a Denizli’ye Hamburg’a Paris’e Almanya’ya Fransa’ya selam olsun. Geliyor gelmekte olan.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

DEM PARTİ’DEN CHP’YE DESTEK ZİYARETİ: “BU BİR SİYASİ OPERASYONDUR”

DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ

PENÇE-KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN ACI HABER: 5 ASKER ŞEHİT OLDU

ÖMER ÇELİK'TEN ÖZEL'E YANIT: '"SANDIK CUMHURBAŞKANIMIZIN EN KIYMETLİ YOL ARKADAŞI"

TUNCER BAKIRHAN: "TÜRKİYE YENİDEN DEMOKRATİK YOL BULMAK DURUMUNDA"

FETÖ’CÜ ESKİ SAVCI MUHAMMED YAKUT’UN CENAZESİNDE

ÖZGÜR ÖZEL AMASYA’DAN SESLENDİ: EGEMENLİĞİ MİLLETTEN ALMAK İSTİYORLAR

AKP’Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ’DEN TEPKİ ÇEKEN PAYLAŞIM…

ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MUHİTTİN BÖCEK TUTUKLANDI

CHP OPERASYONLARINA ÖZEL’DEN SERT TEPKİ; SANDIĞI KALDIRMANIN PROVASI

ERDOĞAN'DAN İMAMOĞLU VE CHP YORUMU: "BAĞIMSIZ YARGININ KARARLARINI BEKLESİNLER"

LEMAN PROTESTOLARI BÜYÜDÜ: AKADEMİSYEN ASLI AYDEMİR TUTUKLANDI

HÜDA PAR'DAN MECLİS'E CUMA NAMAZI İÇİN İZİN TEKLİFİ

GÖZALTI DALGASI SONRASI CHP MYK ACİL TOPLANDI!

ZEYDAN KARALAR’DAN GÖZALTI SONRASI İLK SÖZLER: “ETKİLİ SİYASETÇİLERİ SUSTURMAK İSTİYORLAR”

CHP'Lİ BELEDİYELERE GENİŞ ÇAPLI OPERASYON: ARALARINDA 3 BELEDİYE BAŞKANI DA VAR

HATAY’DA ORMAN YANGINI KONTROL ALTINA ALINDI

CHP'Lİ KARA’DAN DÖRTYOL’DAKİ YANGINA İLİŞKİN AÇIKLAMA

DÖRTYOL’DA ALEVLER İKİ MAHALLEYE DAYANDI: TAHLİYE ÇAĞRISI YAPILDI

MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMASINI YIRTMIŞTI: DORUK DÖRÜCÜ SERBEST BIRAKILDI

CHP KURULTAY DAVASINDA İKİNCİ KEZ "GÖREVSİZLİK" KARARI

NİHAT GENÇ HAYATINI KAYBETTİ

HATAY DÖRTYOL’DA ORMAN YANGINI…

AKP'Lİ ÜYENİN 'TÜRKİYE HUKUK DEVLETİDİR' ÇIKIŞI BELEDİYE MECLİSİNİ GÜLDÜRDÜ

İZMİR'DE SİYASİ DEPREM: TUNÇ SOYER TUTUKLANDI!

MANAVGAT BELEDİYESİ'NE OPERASYON: BELEDİYE BAŞKANI GÖZALTINDA

SİLİVRİ’DE YENİ DOSYA: İMAMOĞLU’NA SAHTECİLİK SUÇLAMASI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ MEZUNİYET TÖRENİNDE DİPLOMA YIRTAN GENÇ GÖZALTINA ALINDI

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ'NE OPERASYON: TUNÇ SOYER DAHİL 119 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

ENFLASYON ORANI AÇIKLANDI: EMEKLİ VE MEMURUN ZAM ORANI NETLEŞTİ

Yükleniyor


DEM PARTİ HEYETİ, ABDULLAH ÖCALAN İLE GÖRÜŞTÜ

PENÇE-KİLİT HAREKÂTI BÖLGESİNDEN ACI HABER: 5 ASKER ŞEHİT OLDU

ÖMER ÇELİK'TEN ÖZEL'E YANIT: '"SANDIK CUMHURBAŞKANIMIZIN EN KIYMETLİ YOL ARKADAŞI"

TUNCER BAKIRHAN: "TÜRKİYE YENİDEN DEMOKRATİK YOL BULMAK DURUMUNDA"

FETÖ’CÜ ESKİ SAVCI MUHAMMED YAKUT’UN CENAZESİNDE

ÖZGÜR ÖZEL AMASYA’DAN SESLENDİ: EGEMENLİĞİ MİLLETTEN ALMAK İSTİYORLAR

  • Pazar 37.2 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Pazartesi 36.6 ° / 20 ° Güneşli
  • Salı 35.2 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2