Tarih: 18.02.2022 10:11

KILIÇDAROĞLU: ERDOĞAN'IN AVUKATLARI YARGININ ÜZERİNE ADETA ÇULLANMIŞLAR

Facebook Twitter Linked-in

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, KRT canlı yayınında Savaş Kerimoğlu'nun sorularını yanıtlıyor.
Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları şöyle:
Türkiye'ye yeni bir yol haritası çiziyoruz. Yargı tamamen bağımsız olacak. Erdoğan'ın avukatları yargının üzerine adeta çullanmışlar.Yargı bağımsız olacak, yürütme organı gerçek anlamda bağımsız olacak.
AK Parti'ye oy veren kardeşlerime seslenmek isterim. Namus ve şeref kavramının sizin için ne kadar önemli olduğunu biliyorum. O zaman siz tarafsız davranmayan, objektif davranmayan, garibanın hakkını hukukunu korumayan, alın terinin değerini korumayan insanı cumhurbaşkanlığı koltuğuna oturtmayacaksınız. Oturtursanız, sizin de sorumluluğunuz var. Oturtursanız sizin de vicdanınız kanar. Vicdanınızın sesini dinleyerek sandığa gidin.

28 Şubat döneminde fişlendim. Dava açtım, karşımda Erdoğan'ın avukatları vardı. Bu ülkede 28 Şubat mağdurları var, bunun için helalleşme diyoruz.İntikam duygusuyla devlet yönetilmez, bilgiyle birikimle yönetilir. Akıl akıldan üstündür. Beni eleştiren insanın hangi gerekçeyle eleştirdiğini bilmem lazım. Medya özgürlüğü de oradan kaynaklanıyor. Medya haberi yapar ve yanlışımızı görürüz. Haber yanlışsa tekzip göndeririz. Ama siz doğru haber yazanı cezalandırıyorsunuz.İnsanları düşünceleri, inançları, kimlikleri, yaşam tarzları dolayısıyla suçlayamazsınız. Eğer suçlarsanız o ülkede demokrasi yoktur. Bir insanın kimliği şerefidir.
BAHÇELİ'YE YANIT
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, “Yuvarlak masa olunca ayak birdir, o gizli ayak da HDP'dir” sözlerine yanıt: Allah aşkına bunlar eleştiri mi? Ne söyleyeceklerini bilmiyorlar. Eleştirecekler ama ne diyecekler? Masanın dört ayağı değil de on dört ayağı olsa ne fark eder? Masa doğru mu, doğru. Masanın etrafında insanlar var mı, var. Ortak talepleri ne, demokrasi. Ortak talepleri ne, bu ülkede çocukların yatağa aç girmemesi. Ortak talepleri ne, adalet; adil bir düzen. Hep beraber bunları istiyoruz. Bunları eleştiremiyorlar, bunlara 'Yanlıştır' diyemiyorlar. Bu taleplere 'Biz kulak tıkadık' diyemiyorlar.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —