KARAMOLLAOĞLU: SİZ ÇAĞIRDINIZ GENÇLERİ

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, "Cumhurbaşkanı bundan birkaç sene önce, 19 Mayıs’ta yaptığı konuşmada, ‘iktidara boyun eğmeyin, dik durun, görüşlerinizden taviz vermeyin’ böyle diyordu. İşte o gençler de o

GÜNDEM 3.02.2021 20:45:20 0
KARAMOLLAOĞLU: SİZ ÇAĞIRDINIZ GENÇLERİ

Karamollaoğlu, haftalık basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan anayasa değişikliği hakkındaki açıklamalarına ilişkin, “Şimdi artık ortak akıldan bahseden katılımcı, demokrasiden bahseden bir anlayış ortada yok. İktidarda ve iktidarın ortağında hiç yok. Bundan dolayı anayasa değişikliğini sadece gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyorum” diye konuştu.
Karamollaoğlu, özetle şunları söyledi:
GÜNDEMİ DEĞİŞTİREN GİRİŞİM: Sık sık söylemek ihtiyacını duyuyorum, Anayasa değişikliğinden önce zihniyet değişikliğine ihtiyaç var. Akıllarından şu geçiyor mu bilmiyorum. Bazı hakimler anayasayı çiğniyorlar. Anayasa mahkemesinin verdiği kararı, bir uç mahkeme ‘ben uygulamam’ diyor. İktidarda onu destekliyor. Bunu anayasanın içine yazarlarsa; yani ‘Anayasa her ne kadar her şeyin üstüne gibi gözükürse de Sayın Cumhurbaşkanı ilerde alacağı bir kararla Anayasaya da uyulmamasını uygun görür, anayasa o zaman kenara bırakılır Cumhurbaşkanının dediği olur’ bunu yazarlar. Hiç olmazsa anayasal bir hak kullanmış olur. Böyle bir yola gidecekler mi bilmiyorum yani komedi gibi geliyor. Ortak akıl diye uzun zaman bunlar dile getirilmişti. Şimdi artık ortak akıldan bahseden katılımcı, demokrasiden bahseden bir anlayış ortada yok. İktidarda ve iktidarın ortağında hiç yok. Bundan dolayı anayasa değişikliğini sadece gündemi değiştiren bir girişim olarak görüyorum.
BU KADAR GAFLET OLUR MU?: Milletimiz geçim sıkıntısı çekiyor. TÜİK rakamlarına göre, rakamlarla iktidar ‘sıkıntılar azaldı kimsenin derdi yok diyebiliyor. Bunu görmüyor muhalefet. Bunlar oturuyorlar saraylar, köşklerde birbirleriyle, bir yerden beş maaş alan öbür taraftan üç maaş alan insanlar oturmuşlar, ‘nasıl oluyor bu memlekette geçim sıkıntısı var. Nasıl bunu ileri söylüyorlar’ diye aralarında konuşuyorlar. Yahu bu kadar gaflet olur mu be, kaç kişisiniz siz.
ÇİFTÇİ PERİŞAN: Çiftçimiz perişan. Çiftçimiz artık borçlarını ödeyemez hale geldi. Yüksek faizli krediler çiftçimizin belini büktü. Ama iktidar öyle bir politika uyguluyor ki yasada yazılan hükmü bile yerine getirmiyor. Daha baştan kendi yaptıkları kanuna uymayanlar ‘efendim paramız var da mı vermiyoruz’. Var da vermiyorsunuz. Var olan parayı, başka yerlere harcıyorsunuz. Saray deyince kızıyorsunuz ama, isterseniz adına külliye deyin, isterseniz ‘bu külliyeden kümes bile olmaz deyin’ ama oralara para harcıyorsunuz. Betona döküyorsunuz parayı, asfalta döküyorsunuz, bilmem inşaat demirine, kalıbına harcıyorsunuz, olmaz. Ama çiftçiye vadettiğiniz parayı ödeyemiyorsunuz, vermiyorsunuz. Vermediğiniz için çiftçi perişan.
BOĞAZİÇİ EYLEMLERİ: Bizim inanç temellerimize saygısızlık kesinlikle yapılmamalı. Ama bir zamanlar biz İstanbul’da yapılan gösterilerde bazı camilerde içki içildiği iddiaları ortaya atıldı. Bu kadar alçalmayın. Bunu yapan varsa şerefsizin kendisidir. Onu hemen söyleyeyim. Ama böyle bir hadise yokken varmış gibi gösterip halkı başka yönden galeyana getirmekte, o içkiyi içen varsa onun kadar alçalır. Doğru olmaz. Eğitim görevlileri de öğrenciler de hızlı bir terfi ve tayin silsilesine itiraz ettiler. Sayın Cumhurbaşkanı bundan birkaç sene önce, 19 Mayıs’ta yaptığı konuşmada, ‘iktidara boyun eğmeyin, dik durun, görüşlerinizden taviz vermeyin’ böyle diyordu. İşte o genler de o çağrıya cevap verdiler. ‘Dik duruyoruz, boyun eğmiyoruz’ dediler. Şimdi siz diyorsunuz ki bunların hepsi suçlu, yapmayın. Sizin çağrınıza cevap veriyor o gençler. Siz çağırdınız onları.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    15807,88%-0,41
  • DOLAR

    44,45% 0,28
  • EURO

    51,35% 0,19
  • GRAM ALTIN

    6494,01% 3,97
  • Ç. ALTIN

    10535,37% -0,74

İlgili Haberler


3 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON:UŞAK BELEDİYE BAŞKANI VE ÜST DÜZEY İSİMLER GÖZALTINDA

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

HATAY’IN GÜNDEMİ ANKARA’YA TAŞINDI

HER YAĞIŞTA AYNI KRİZ: HATAY’DA ALTYAPI TARTIŞMASI BÜYÜYOR

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

OSMAN KAVALA AİHM’DE KONUŞTU: “TUTUKLULUĞUM SİYASİ VE AĞIR HAK İHLALİ”

GÜRLEK SESSİZLİĞİNİN NEDENİ BELLİ OLDU: ERDOĞAN’DAN TALİMAT

KÖRFEZ’DE GERİLİM TIRMANIYOR: 3 ÜLKE İRAN KAYNAKLI SALDIRILARA MÜDAHALE EDİYOR

TÜRKİYE’NİN MALİ KARNESİ MASADA: ŞİMŞEK’TEN RİSK AÇIKLAMASI

AKBELEN’DE 5 BİN ZEYTİN AĞACI İÇİN SÖKÜM KARAR

İSTANBUL AÇIKLARINDA KRİTİK OLAY: PETROL TANKERİNE DRON VE İDA SALDIRISI

KALBİMİZ SANTRADA: TÜRKİYE-ROMANYA MAÇINDA İLK 11’LER BELLİ OLDU

HATAY’DA DEPREMDE AİLESİNİ KAYBEDEN AVUKATTAN 3 NİSAN ÖNCESİ ADALET ÇAĞRISI

CHP’DEN SAVAŞ EKONOMİSİNE KARŞI PAKET: DESTEKLER VE VERGİ DÜZENLEMELERİ

EKONOMİDE KARAMSAR TABLO: ZAM VE KUR BEKLENTİSİ YÜKSELDİ

YÜKSEK CEZALAR GÜNDEMDE: TRAFİK YASASINDA DEĞİŞİKLİK SİNYALİ

İBB DAVASI’NDA 10’UNCU CELSE: GÖZLER MEHMET MURAT ÇALIK’IN SAVUNMASINDA

“UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ŞOK DALGA: ÜNLÜ İSİMLER İÇİN GÖZALTI KARARI”

İSRAİL MECLİSİ’NDEN TEPKİ ÇEKEN KARAR: FİLİSTİNLİ MAHKUMLARA İDAM TASARISINA ONAY

ÖZÇELİK-İŞ İLE MMK ARASINDA ANLAŞMA SAĞLANDI

CHP’DE SÜRPRİZ DÖNÜŞ: EMİNE ÜLKER TARHAN YILLAR SONRA KÜRSÜDE

GÜRLEK’İN KAYITLARINI SORGULAYAN BİR MEMUR DAHA GÖZALTINA ALINDI

BENZİN VE MOTORİNDE DALGA: POMPA FİYATLARI ALTÜST

GÜRLEK TARTIŞMASINA MHP MÜDAHİL OLDU: “KAPSAMLI AÇIKLAMA ŞART”

ADLİYEDE GERGİN SABAH: VEKİLLERE YASAK, 402 SANIKLI DAVADA KRİTİK 9. CELSE

ELEKTRİK VE DOĞALGAZA DEV ZAM KAPIDA, DOSYA BAKANIN MASASINDA!

Yükleniyor

loading

TRUMP’IN SÖZLERİ TEPKİ ÇEKTİ: HAMANEY İDDİASI, SOMALİLERE HAKARET

ORTADOĞU’DA KRİTİK GECE: RİYAD VE KUVEYT İÇİN SALDIRI İDDİASI

A MİLLİ TAKIM ROMANYA’YI 1-0’LA DEVİRDİ: PLAY-OFF FİNALİNE YÜKSELDİK!

ERDOĞAN’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: “MİLLET YÖNETİMDE BİZE GÜVENİYOR”

ÜNLÜ İSİMLERİN YER ALDIĞI UYUŞTURUCU DOSYASINDA KARAR: 4 KİŞİ TUTUKLANDI

İBB DAVASINDA SAHTE BASIN KARTI İDDİASI: GÖRÜNTÜ ÇEKEN KİŞİ TUTUKLANDI

  • Cuma 17.1 ° / 7.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 18 ° / 8.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 16.5 ° / 10.2 ° Orta kuvvetli yağmurlu

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 26 20 2 4 44 64
2.FENERBAHÇE A.Ş. 27 17 1 9 33 60
3.TRABZONSPOR A.Ş. 27 18 3 6 24 60
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 27 15 5 7 18 52
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 27 12 8 7 14 43
6.GÖZTEPE A.Ş. 26 11 5 10 10 43
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 26 8 7 11 -2 35
8.KOCAELİSPOR 27 9 12 6 -9 33
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 27 8 10 9 -10 33
10.CORENDON ALANYASPOR 27 6 8 13 1 31
11.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 26 7 10 9 -4 30
12.TÜMOSAN KONYASPOR 27 7 11 9 -8 30
13.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 27 6 14 7 -9 25
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 27 6 14 7 -18 25
15.KASIMPAŞA A.Ş. 27 5 13 9 -15 24
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 27 4 12 11 -27 23
17.İKAS EYÜPSPOR 27 5 15 7 -19 22
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 27 4 18 5 -23 17