KARAMOLLAOĞLU'DAN ERDOĞAN ZİYARETİ SONRASI İLK AÇIKLAMA 

KARAMOLLAOĞLU

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gerçekleştirdiği ziyareti değerlendirdi.

Karamollaoğlu, görüşmede yaşanan koltuk krizinin PCR testi yaptırmadığından kaynaklandığını söyleyerek 'PCR testi de yaptırmadığımız için “Biraz mesafeli oturalım” dedi. Bizde ev sahibine tabii olunur' dedi. Karamollaoğlu, Erdoğan ile gerçekleştirdikleri görüşmeyi 'Birçok noktada anlaşmadığımızı anladık' sözleriyle özetledi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı 2.5 saati bulan görüşmeye koltuk krizi damga vurmuştu.
Bugün Gazete Duvar’dan Nergis Demirkaya’nın görüşmeye ilişkin sorularını yanıtlayan Karamollaoğlu, kendi partisinden de yapılan yorumların aksine ziyarette bir koltuk krizi yaşanmadığını belirtti.
'MESAFELİ OTURALIM DEDİ'
Karamollaoğlu, Demirkaya’nın konuya ilişkin sorusuna şu yanıtı verdi: “Bu bana göre abartıldı. Sayın Cumhurbaşkanı üst üste iki kez öğle yemeği için davet etmişti. Ben öğlen yemek yemiyorum. “Beni mazur görsün” dedim. Aslında onu kabul etmek lazımdı.
Belki biraz ayıp oldu kabul etmemek. Bir de ben aşı oldum ama cumhurbaşkanlığına giderken PCR testi yaptırmadım. PCR testi yaptırmayınca da, -anlaşılan orada sıkıntı oluyor- cumhurbaşkanı kendi ifadesiyle, “Biraz mesafeli oturalım” dedi. O kadar.”
Demirkaya’nın “Bir koltuk krizi, sizde yarattığı bir rahatsızlık yok o zaman” sorusuna da Karamollaoğlu, “Hayır, hayır yok. Kendisi doğrudan doğruya bu ifadeyi kullandı. PCR testi de yaptırmadığımız için “Biraz mesafeli oturalım” dedi. Bizde ev sahibine tabii olunur. Misafir, ev sahibinin istediği yere oturur. Bunu herkes farklı yorumlayabilir. Ben farklı yorumlamadım.” yanıtını verdi.
'ERDOĞAN'A GÖRE TEK SORUN YÜZDE 50+1'
Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminden memnun olduğunu, ekonomide ve dış politikada hiçbir sorun görmediğini söylediğini belirten Karamollaoğlu, Erdoğan’ın sadece “Cumhurbaşkanı seçilmek için gereken yüzde 50+1 oyun mahsurlu olduğunu anladık. 50+1’i o zaman bu kadar sıkı bir şeye bağlamamamız gerekirmiş. Onun farkına vardık” şikayetinde bulunduğunu anlattı.
Demirkaya’nın “İki saati geçen görüşme sonrası yorumunuz nedir?” sorusuna da, “Neredeyse temas etmediğimiz konu kalmadı. Birçok noktada anlaşmadığımızı anladık. Ona da yapacak bir şey yok” yanıtını verdi.