Tarih: 14.08.2021 19:53

İZMİR'İN DÖRT BİR YANINDA ORMAN YANGINLARI

Facebook Twitter Linked-in

İzmir güne orman yangınlarıyla başladı. Orman bölge müdürlüğü ekiplerine ilk yangın ihbarı, Çeşme ve Karaburun arasındaki Balıklıova Mevkii'nden geldi. Gerence Körfezi'nin kıyısında yer alan makilik ve bozuk orman alanında başlayan yangın şiddetli rüzgarın etkisiyle kısa sürede Çeşme'den Karaburun yönüne doğru yayıldı.

Dumanlar yarımadanın hem Çeşme hem de Karaburun kısmından görüldü. Karareis Mevkii olarak adlandırılan bölgede yoğunlaşan alevlere 3 helikopter, 3 arazöz ve çok sayıda yer ekibiyle müdahale edildiği bildirildi. Henüz kontrol altına alınamayan yangının yerleşim yerlerine uzak olduğu belirtildi.

Bir diğer yangın ise Menderes'in Küner Köyü yakınlarında başladı. Kısa sürede etrafı çevrelen alevlerin yerleşim yerleri için herhangi bir tehlike arz etmediği bildirildi. Kontrol altına alınan yangında soğutma çalışmaları sürüyor.

Akşam üzeri ise İzmir'in kuzey ilçelerinden Bergama'dan bir yangın haberi geldi. Bergama'nın Kaşıkçı Köyü yakınlarındaki ağaçlandırma sahasında başlayan yangına 3 helikopter ve 8 arazöz ile müdahale edildi. Yerleşim yerlerine uzak bir noktadaki alevler, kontrol altına alındı. Bölgede soğutma çalışmalarına başlandı..




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —