İZMİR DEPREMİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.9 

İZMİR DEPREMİNİN BÜYÜKLÜĞÜ 6.9 

İzmir'de meydana gelen depreme ilişkin olarak açıklama yapan Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırma Enstitüsü Müdürü Haluk Özener, depremin büyüklüğünün 6.9 olduğunu, yaklaşık 30-40 kilometrelik bir fayın kırıldığının tespi

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), İzmir'de yaşanan 6.9 büyüklüğündeki depremde 1'i boğularak olmak üzere 6 vatandaşın hayatını kaybettiğini ve 202vatandaşın yaralandığını açıkladı. AFAD, 14 ilden İzmir'e ekip yönlendirildiğini, eletriğin kesik olduğu bölgeler bulunduğunu, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin havadan tarama faaliyeti yürüttüğünü açıkladı.
AFAD İzmir depremi ile ilgili açıklama yaptı. Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesini isteyen AFAD'ın açıklaması şöyle
6VATANDAŞ YAŞAMINI YİTİRDİ
' Cuma günü, saat 14.51’de Ege Denizi Seferihisar açıklarında 6.6 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Yerin 16,54 km derininde meydana gelen depremin en yakın yerleşim birimi olan İzmir ilinin Seferihisar ilçesine uzaklığı 17,26 km'dir. Deprem sonrasında 13’ünün büyüklüğü 4’ün üzerinde olmak üzere 33 artçı sarsıntı yaşanmıştır. SAKOM’dan alınan ilk bilgilere göre 1’i boğulma olmak üzere 6vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 202 vatandaşımız yaralanmıştır.
TSK HAVADAN TARAMA YAPIYOR
Ege Bölgesi genelinde hissedilen deprem sonrasında İzmir ve Aydın başta olmak depremden etkilenen tüm illerde, alan tarama çalışmaları devam etmektedir. Ayrıca TSK tarafından havadan tarama çalışmaları yürütülmektedir.
14 İL EKİBİ SEVKEDİLDİ
Deprem sonrasında, tüm Bakanlık ve İl Afet ve Acil Durum Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiş; İstanbul, Afyon, Bursa, Sakarya Kütahya, Eskişehir, Çanakkale, Muğla ve Balıkesir, Manisa, Konya, Denizli, Uşak ve Isparta İl AFAD Müdürlükleri bölgeye sevk edilmiş, AFAD il ve birlik müdürlükleri teyakkuz haline geçirilmiştir. Sakarya, Bursa ve Afyon’dan toplam 3 mobil koordinasyon tırı bölgeye yönlendirilmiştir.
ELEKTRİĞİ KESİLEN YERLER VAR
UMKE ve 112 Acil Yardım ekiplerinden 53 araç ve 189 personel bölgede görevlendirilmiştir. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılan bilgilendirmeye göre İzmir, Muğla ve Aydın illerinde toplam 115 sahada enerji ve 10 sahada ise servis kesintisi bulunmakta olup kesintilerin giderilmesi için ekipler çalışmaktadır.
AFAD Başkanlığı tarafından, bölgede yürütülen çalışmalarda kullanılmak üzere 3.000.000 TL acil yardım ödeneği gönderilmiştir.
Türkiye Afet Müdahale Planı'na göre, arama-kurtarma, sağlık, destek çalışmalarının kesintisiz olarak yürütülmesi amacıyla, İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) koordinasyonunda, tüm çalışma grupları, 7 gün 24 saat çalışma esasına göre faaliyete geçirilmiştir.
VATANDAŞLARIMIZIN DİKKATİNE!
Afet bölgesindeki hasarlı yapılara kesinlikle girilmemesi gerekmektedir. Yollar acil yardım araçları için boş bırakılmalıdır. Depremden sonra evler terk edilirken, ortamda herhangi bir doğalgaz kokusu olmaması halinde, doğalgaz ve su vanaları ile elektrik şalterleri kapatılmalıdır.
ACİL DEĞİLSE TELEFON KULLANMAYIN
Vatandaşlarımız, acil yardıma ihtiyaç duymadıkları sürece, telefonlarını kullanmamalıdır. Yardıma ihtiyaç duyabilecek bebek, çocuk, yaşlı ve engellilere destek olunmalıdır.
Gelişmeler ve bölgedeki deprem aktivitesi, İçişleri Bakanlığı AFAD tarafından 7/24 takip edilmektedir.      
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.'