İSTANBUL’DAKİ OPERASYONDA ŞÜPHELİLERİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

İstanbul Çekmeköy'de 2017 yılında Cahit Çetin'in öldürülmesiyle ilgili yapılan operasyonda gözaltına alınan ve Sedat Peker ile bağlantılı oldukları iddia edilen 10 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şüpheli

GÜNDEM 3.07.2021 11:37:13 0
İSTANBUL’DAKİ OPERASYONDA ŞÜPHELİLERİN İFADESİ ORTAYA ÇIKTI

Çekmeköy’de 31 Ağustos 2017’de Cahit Çetin’in öldürülmesiyle ilgili tutuklanan 4 kişinin ardından İstanbul merkezli Aydın, Yalova ve Düzce’de yeni operasyon düzenlendi. Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada 13 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu öğrenilirken 10 kişi gözaltına alındı.
Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirilen şüphelilerden 5’i savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Savcılık diğer 5 şüpheliyi de tutuklanma talebiyle hakimliğe sevk etti.
“REİS SEDAT PEKER’İ MÜVEKKİLİM OLMASI NEDENİYLE TANIRIM”
Şüpheli avukat Ayhan S. hakimlik sorgusunda önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, “Kasten öldürme olayının gerçekleştiği tarihte ben Kuşadası’ndayım. Yusuf Y. isimli şahsın bana nasıl ulaştığını bilmiyorum, muhtemelen bir tanıdıklarının önerisi üzerine bana gelmişlerdir. Özkan İ.’yi müvekkilim olan Yusuf aracılığıyla göndermiş olduğu dilekçe nedeniyle cezaevinde ziyaret ettiğimden tanırım. Kendisini ziyaret ettiğim sırada avukatı da yanımızda bulunmaktaydı. ‘Bu dilekçeyi açıklarsan kendine hasım yaparsın’ şeklinde herhangi bir beyanım olmamıştır. Kendisini kesinlikle tehdit etmedim. Yusuf Y. ve Özkan İ.’yi emniyette teslim olmadan önce benimle iletişime geçtikleri yönündeki tespiti kabul etmiyorum. Böyle bir iletişim olmamıştır. Reis Sedat Peker’i müvekkilim olması nedeniyle tanırım. Ben kendisinden herhangi bir şekilde emir talimat almadım. Kendisinin birçok davasına avukatı olarak katılmışımdır. Suçlamayı kabul etmiyorum” şeklinde ifadeler kullandığı öğrenildi.
“KİMSEYE ANLATMA ARKASINDA REİS SEDAT PEKER VAR”    
Şüpheli Ozan B. ise sorgusunda “Olay günü ben, Ufuk ve Burçin’i havaalanından alıp Çekmeköy tarafına geçtik. Yolda Ufuk bir yere uğradı. Orada başka bir araca 3 kişi daha binip, 2 araç şeklinde Çekmeköy tarafına devam ettik. Daha sonra yolda biz Burçin’i araçtan indirdik. Burçin yürüyerek devam etti, diğer araç da Burçin’i takip etti. 3-4 dakika sonra silah sesleri duyduk. Ben ne oluyor diye Ufuk’a sorduğumda kendisi bana ‘Abi ben sana daha sonra anlatırım’ dedi. Otele geçince olayı anlattı. ‘Sen bu kişileri bilmiyorsun ailen ve çocukların var. Kimseye anlatma arkasında Reis Sedat Peker var’ dedi” şeklinde ifade verdiği öğrenildi.
“REİS SEDAT PEKER’DEN TALİMAT ALMADIM”
Şüpheli Burçin B.’nin ise “Olay yerine beni Ufuk ve Ozan bırakıp gitmişlerdi. Olay bir anda meydana geldi. Olay öncesinde Ayhan S. ile aynı yerde baz vermemiz tamamen rastlantıdır. Metin Y.’yi, Cahit aracılığıyla tanımıştım. Olaydan sonra Cahit’e ilişkin tek tanıdığım o olduğu için onu aradım” dedi.
Burçin B. ifadesinde Sedat Peker’le ilişkisinin normal bir vatandaş gibi olduğunu öne sürerek, “Mitinglerine katılıyordum, bazen evine meyve götürüyordum. Kendisi ile ilgili başka bir irtibatım yoktur. Reis Sedat Peker’den hiçbir şekilde talimat almadım. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum” ifadelerini kullandı.
Diğer şüpheliler de üzerlerine atılı suçlamayı kabul etmedi.
2 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI
Anadolu Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, şüpheliler Burçin B. ve Ozan B.’nin ‘kasten öldürme’, ‘suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma’ suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderilmesine karar verdi.
Hakimlik, tutuklanma talebiyle sevk edilen avukat Ayhan S., Metin Y. ve Yavuz Ç.’nin tutuklanma talebini reddederek haklarında imza ve yurt dışına çıkmamak şeklindeki adli kontrol tedbirlerini uyguladı. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10892,95%-1,71
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

Yükleniyor


CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2