İMAMOĞLU’NDAN ‘KADROLAŞMA’ İDDİALARINA YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu’nun İBB’de 13 bin kişinin işten çıkarılıp 44 bin kişinin işe alınarak kadrolaşmaya gidildiği yönündeki iddialarına yanıt verdi.

GÜNDEM 28.09.2021 16:55:03 0
İMAMOĞLU’NDAN ‘KADROLAŞMA’ İDDİALARINA YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), kente 150 kreş hedefine ulaşmak için “Yuvamız İstanbul” projesi kapsamında 12 yeni çocuk etkinlik merkezinin daha açılışını yaptı.
Böylece şu an 21 ilçede toplam 32 kreşte  150 sınıfta, 2 bin 183 çocuk eğitim almaya başladı. 32 merkezin toplam kontenjanı 2 bin 884.
Büyükçekmece, Çatalca, Gaziosmanpaşa, Esenler, Kartal-Yakacık, Kartal-Yunus, Küçükçekmece-Cumhuriyet, Küçükçekmece-Halkalı, Maltepe-Başıbüyük, Maltepe-Gülsuyu, Sancaktepe- Samandıra Sancaktepe-ÖZGEM Yuvası'nın açılışı aynı anda Esenler'de düzenlenen tören ile gerçekleştirdi.
“ADİL BİR İSTANBUL HEDEFİ!
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu “Yuvamız İstanbul Projesi”nin daha adil bir İstanbul var etme konusundaki en önemli adımlarının bir parçası olduğunu söyledi.
150 kreşin hepsi açıldığında bin 500'ün üzerinde çalışanın, 15 binin üzerinde çocuğun bu hizmetten yararlanacağını ve bu hedefe önümüzdeki yıl ulaşmayı planladıklarını anlatan İmamoğlu “150 kreşte 15 bin çocuğun toplu, bir arada bir mezuniyetini yapıyorsunuz. Çocukların çığlıklarını, sevincini düşünün. Onların 30 bine yakın anne babasının gururun düşünün. İşte o zaman İstanbul'da fırsat eşitliğini sağlamanın kıvancını yaşamış oluruz” dedi.
“ÇILGIN PROJEM: YUVAMIZ İSTANBUL”
İmamoğlu, “Bana sorarlar her zaman; ‘Aklınızda çılgın proje var mı' diye. İstanbul adına, ekibimiz adına, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 86 bin çalışanı ailesi adına en çılgın projemiz; Yuvamız İstanbul projesi” dedi.
Çocuk etkinlik alanı kabul ettikleri bu merkezlerin kayıtlı öğrencilerinin dışında hafta sonlarında diğer çocukların da yararlanmasını sağlayacaklarını belirtti.
İstanbul'un yoğun göç almış bir kent olduğuna dikkat çeken İmamoğlu “Bu kentin en çok mağdur olan gelir seviyesi düşük ailelerimizin çocukları ve anneleridir. 0-4 yaş arası çocuğu olan anneler ücretsiz ulaşım hakkı verdik. 12 yıllık siyasi yaşamımda ziyaret ettiğim evlerde ve ailelerde sadece sokağını görmüş anneler olduğunu gördüm. Bunun hayata geçmesiyle neredeyse artık 100 binlerce annenin çocuklarıyla bu şehri gezebilmeleri de eşit ve adil kent kavramına muazzam bir katkı sunmaktadır” diye konuştu.
İmamoğlu kreşlerde çalışan eğitimcilerin yüzde 85-90'ının kadınlardan oluştuğuna da dikkat çekerek “Bu şehirde kadın çalışan sayısı, evine ekmek götüren istihdam edilen kadın sayısını arttırdığımız sürece bilelim ki mutlu aileler, mutlu mahalleler vardır. Mutlu ilçeler, mutlu şehirler ve mutlu ülke vardır. Çalışmayan kadın olduğu zaman o ülkede fakirliği konuşursunuz. Yoksulluğu konuşursunuz” dedi.
KREŞ VE YURTLAR İÇİN İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI
Kreşlerdeki eğitim programının Boğaziçi Üniversitesi Temel Eğitim Bölümü akademisyenleri tarafından hazırlandığını aktaran İmamoğlu çocuklara ve gençlere hizmet etmeye devam edeceklerini söyledi.
İBB olarak öğrenci yurtlarında 1000 kapasitesini yakalamak üzere olduklarını vurgulayan İmamoğlu, “İnşallah 5000 bin hedefimiz var burada. Çok hızlı çalışacağız. Gençlerimize de bu tartışılan günlerde, ilk defa İstanbul Büyükşehir Belediyesi bünyesinde, yurt imkanını sağlama konusunda da adım attığımız için gurur duyuyoruz” dedi.
Kreşler ve yurtlar konusunda kişi, kurum ve kuruluşlarla iş birliği çağrısı yapan İmamoğlu şöyle konuştu:
* Yurt hususunda da iş birliği yapmaya hazırız. Görüşmelerimiz sürüyor.
* Bu alanda bize katkı sunmak isteyen yapısıyla, binasıyla ‘anlaşalım, uzlaşalım' deme hazırlığında olan kim varsa kapımız açık.
* Hayalimi de şöyle söyleyeyim: 5-10 bin öğrencinin özgün eğitim aldıkları okullarının dışında, yurtta vakit geçirirken, bir İstanbullu birey, kentine sorumluluk taşıyan bir insan olarak kültürel, sanatsal, kendi meslekleriyle aldıkları eğitimle ilgili aktiviteler konusunda güçlü birer İstanbul gönüllüleri olmalarını arzu ediyorum.
İBB'DE KADROLAŞMA İDDİALARINA YANIT
İmamoğlu konuşmasında İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu'nun İBB'de 13 bin kişinin işten çıkarılıp 44 bin kişinin işe alınarak kadrolaşmaya gidildiği yönündeki iddialarına da yanıt verdi.
İmamoğlu “Bizim personel sayımızı tartışanlara söyleyeyim. İstanbul halkı adına bunu gururla söyleyebilirim: Bizim 16 milyon çalışanımız var. Bu kente hizmet etmek arzusuyla, bu şehre katkı sunmak arzusuyla tam 16 milyon çalışanımız var. Eskisi gibi öyle bir avuç insanla değil, 16 milyon insanla gönül birlikteliğiyle çalışan insanımız var. Bunu da duyurmak isterim” ifadelerini kullandı.
Esenler'de gerçekleştirilen törene ilçenin belediye başkanı olan Tevfik Göksu'nun da davet edildiği, Göksu'nun yerine temsilci olarak Eserler Belediye Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya'nın katıldığı öğrenildi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9514,01%-1,60
  • DOLAR

    38,83% 0,08
  • EURO

    43,80% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4096,44% 1,67
  • Ç. ALTIN

    6626,03% 0,37

ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

İMAMOĞLU: BU SADECE BİR SEÇİM MÜCADELESİ DEĞİL YENİ BİR KURTULUŞ MÜCADELESİ

ÖZGÜR ÖZEL, AKP'Lİ GENÇLERE SESLENDİ: TAYYİP BEY TOPU GÖTÜRÜYOR, KESECEKMİŞ

15 ÇOCUĞA 8 YIL İSTİSMAR! OKUL MÜDÜRÜNE 300 YIL HAPİS İSTEMİ

EKREM İMAMOĞLU, ATATÜRK'ÜN SÖZLERİYLE GENÇLERE SESLENDİ

ÖZGÜR ÖZEL: "BU MÜCADELEYE NEFER KAZANDIRMAK HEPİMİZİN BOYNUNUN BORCUDUR"

ESKİ ABD BAŞKANI JOE BİDEN'A KANSER TEŞHİSİ KONULDU

'HAYALET' SINIFLAR PATLADI: YÜZLERCE KİŞİNİN DİPLOMASI İPTAL EDİLDİ

ERDOĞAN ARINÇ'IN BU AÇIKLAMALARINA ÇOK KIZACAK!

İMAMOĞLU'NDAN MEHMET ŞİMŞEK'E SERT SÖZLER

A101'DE BOZUK ÜRÜN SKANDALI: 3 ŞUBESİ KAPATILDI!

MEDYUMUN FİLMLERİ ARATMAYAN DOLANDIRICILIĞI…

ÇANAKKALE AYVACIK'TA KORKUTAN DEPREM!

'AİLE YILI' AFİŞİNE TEPKİ! KIZ ÇOCUĞA BAŞÖRTÜ, ERKEK ÇOCUĞA TAKKE TAKTILAR

AKP'Lİ BELEDİYEDE SKANDAL DARP İDDİASI! BELEDİYE BAŞKANI VE YARDIMCILARINI SUÇLADI

İMAMOĞLU’NUN DANIŞMANI ERTAN YILDIZ'IN ‘ETKİN PİŞMANLIK’ İFADESİ YETERLİ GÖRÜLMEDİ

ESKİ PERTEK BELEDİYE BAŞKANI TUTUKLANDI

GAZİANTEP'TE MİNGUZZİ VAKASI! 16 YAŞINDAKİ ÇOCUK VE ARKADAŞINI BIÇAKLADILAR

AKP'NİN YASA TEKLİFİNDE CUMHURBAŞKANINA ASKER İHRAÇ ETME YETKİSİ!

İSRAİL, GAZZE'DEKİ İŞGALİ KALICI HALE GETİRECEK SALDIRILARIN BAŞLADIĞINI AÇIKLADI

MEHMET ŞİMŞEK DUYURDU: VERGİ DENETİM SÜRECİNDE YENİ DÖNEM

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE 'NUREDDİN YILDIZ' PROTESTOSU NEDENİYLE TUTUKLANAN 1 ÖĞRENCİ SERBEST BIRAKILDI

BEYKOZ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA İDDİANAME HAZIRLANDI…

TUTUKLANAN GAZETECİ FURKAN KARABAY'IN X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

Yükleniyor


ÖZGÜR ÖZEL'DEN HSK ÜYELİĞİ SEÇİMLERİNE TEPKİ: AYM'YE BAŞVURACAĞIZ

İKTİDARI ELEŞTİREN TÜSİAD YÖNETİCİLERİ TURAN VE ARAS HAKKINDA ARA KARAR AÇIKLANDI

İBRAHİM KALIN, COLANİ İLE GÖRÜŞTÜ: "YPG'NİN SURİYE'YE ENTEGRE OLMASI" ELE ALINDI

GAZETECİLERDEN AKŞAM GAZETESİNDE YER ALAN İDDİALAR HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

İBB OPERASYONUNDA ÜÇÜNCÜ DALGA: 22 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

ÖZGÜR ÖZEL İZMİR'DEN ERDOĞAN'A SESLENDİ: DOĞRULARI GÖR VE ARTIK KÖŞENE ÇEKİL

CHP'NİN İZMİR MİLLETVEKİLİ SAYISI 13'E YÜKSELDİ! ROZETİ ÖZGÜR ÖZEL TAKTI

  • Çarşamba 30.8 ° / 13.1 ° Güneşli
  • Perşembe 34.1 ° / 16 ° Güneşli
  • Cuma 33.4 ° / 18.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 34 28 1 5 56 89
2.Fenerbahçe 34 25 3 6 52 81
3.Samsunspor 34 18 10 6 13 60
4.Beşiktaş 34 16 7 11 20 59
5.İstanbul Başakşehir 34 16 12 6 7 54
6.Eyüpspor 35 14 13 8 4 50
7.Göztepe 34 12 11 11 10 47
8.Trabzonspor 34 12 11 11 11 47
9.Konyaspor 34 13 14 7 -3 46
10.Kasımpaşa 34 11 10 13 0 46
11.Kayserispor 34 11 12 11 -11 44
12.Antalyaspor 34 12 14 8 -22 44
13.Rizespor 34 13 17 4 -10 43
14.Gazişehir Gaziantep 34 12 15 7 -5 43
15.Alanyaspor 34 10 15 9 -10 39
16.Bodrum FK 34 9 16 9 -13 36
17.Sivasspor 35 9 18 8 -14 35
18.Hatayspor 34 5 21 8 -26 23
19.Adana Demirspor 34 2 28 4 -59