İMAMOĞLU’NDAN 15 TEMMUZ UYARISI

15 Temmuz 2016 gecesi gerçekleştirilen hain darbe girişiminin yıldönümünde, o gece yaşanan çatışmada 14 kişinin hayatını kaybettiği Saraçhane’deki İBB binası önünde anma töreni düzenlendi. Anma töreninde konuşan İBB Başkanı Ek

GÜNDEM 15.07.2021 14:59:15 0
İMAMOĞLU’NDAN 15 TEMMUZ UYARISI

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle İstanbul'da gerçekleştirilen anma törenlerine katıldı.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki başkanlık binasında o gün şehit olanların anısına oluşturulan “Şehitler Panosu” önünde gerçekleştirilen anma törenine, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İBB Meclis AKP Grup Başkanvekili Tevfik Göksu, İBB Meclis CHP Grup Başkanvekili Doğan Subaşı, İBB Meclis 1. Başkanvekili Zeynel Abidin Okul, İBB üst yönetimi ve kurum çalışanları katılım gösterdi.
Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan anmada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu konuşma yaptı.
“BAŞIMIZI ÖNÜMÜZE EĞİP, DÜŞÜNMELİYİZ”
İmamoğlu, “Sadece burada değil, ülkemizin dört bir yanında bu hain saldırıya karşı sahaya inen vatandaşlarımız, buna tepki göstermiş, tepki gösterirken mücadele ve müdahale etmiş, ama ne yazık ki o hain talimatı alanlar, vatandaşlarımıza kurşun sıkmaktan çekinmemiş ve vatandaşlarımızı şehit etmişlerdir. Bu Türkiye tarihinde hepimizin başını öne eğip, derin derin düşünmesi çok üzülmesi ve bu anlamda en üst seviyede ders çıkartması gereken bir tarihi gündür” dedi.
“NASIL GÖRMEZDEN GELİNDİ?”
İmamoğlu, “Bir terör örgütünün oluşma yolculuğu, o gün yaşadığımız o vahşi durumdan, saldırıdan, hain girişimden belki daha da önemli bir yere oturmaktadır” diyen İmamoğlu, “Bu yolculuk nasıl gelişmiştir? Bu saha onlara nasıl verilmiştir? Onlarca yıl devletin içerisinde konumlanırken veya gelişirken, bu nasıl görmezden gelinmiştir? Devletten daha güçlü bir yapı, devletten daha etkin bir yapı olması mümkün müdür” sorularını yöneltti.
Esas olanın devlet ve millet olduğunu vurgulayan İmamoğlu, Mustafa Kemal Atatürk'ün, “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” sözlerinin önemine vurgu yaptı. “15 Temmuz'un bize yaşattığı en kıymetli duygunun, işte o ‘egemenlik kayıtsız, şartsız milletindir' duygusunun en derinden hissedilmesidir” diyen İmamoğlu, şu uyarılarda bulundu:
“HALEN TEHDİT VE TEHKİLE VAR
“Bu kapsamda; demokrasi, milli birlik, beraberlik gibi kavramlarla bugün yaptığımız bu anmada, yine o şiarın bizim vazgeçilmez ışığımız olması gerektiğini düşünüyorum. Zira bu tehdit ve bu tehlikenin, sadece bir terör örgüt üzerinden konuşulması da yanlıştır. Halen bu tehdit ve tehlike vardır; yarınlarda var olacaktır. Buna karşın durduğumuz yer, aldığımız tavır, birlikte ortaya koyduğumuz tepki hangi şiddettedir, hangi aşamadadır buna bakmak lazım. Onun için kişiler, partiler ya da bir kısım isimlerle, insanlarımızın, milletimizin manevi değerleri üzerinden, açıkçası insanlarımızı kullanarak hem de çocuk yaşta alıp farklı niyetlerle, farklı zihniyetlerle içlerini doldurarak devletine ve milletine karşı ayrımcı bir biçimde davranmasını sağlayan bütün kanalların ortadan kaldırılması için, nasıl bir mücadele ortaya koyduğumuz bugün en değerli konulardan biri haline gelmiştir.”
“DEMOKRASİ VE KANALLARI GÜÇLENDİRİLMELİ”
Demokrasinin ve demokrasi kanallarının güçlendirilmesi gerektiğinin altını çizen İmamoğlu, “Hak, hukuk, adalet kimliğinin her kuruma, özellikle hukuk sistemine mutlaka yerleştirilmeli. Özellikle hukuk sistemine kişilerin, partilerin ya da bu tarz oluşacak muhtemel bir kısım oluşumların ya da cemaat vesaire gibi tanımlamaların asla ve asla müdahale edemeyecekleri bir sürecin, bir sistemin bu millete, bu memlekete armağan edilmesi her kişinin, her kurumun sorumluluğu altındadır” diye konuştu. Milletin kendi içinde bir düşmanlaştırma sistemi oluşturulmasının can yakıcı bir durum olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Bu bakımdan, milletimizin ve kurumlarımızın büyük bir ders çıkarttığını düşünüyor ve umut ediyorum. 15 Temmuz hain darbe girişimini sağlayan bütün unsurları, kişileri, kurumları kınıyorum, lanetliyorum” dedi.  Konuşmaların ardından Kur'an okundu ve tüm şehitlerin ruhları için dualar edildi. Anma, İmamoğlu ve beraberindeki heyetin, “Şehitler Panosu”na karanfil bırakmasıyla sona erdi.
 EDİRNEKAPI ŞEHİTLİĞİ'NDEKİ ANMAYA KATILDI
İmamoğlu, İBB önündeki anmanın ardından Edirnekapı'daki 15 Temmuz Demokrasi Şehitliği'ni ziyaret etti. İstanbul Valiliği tarafından organize edilen anma töreninde Vali Ali Yerlikaya, 1'nci Ordu Komutanı Musa Avsever, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehit aileleri, gazi ve gazi yakınları ile birlikte çok sayıda vatandaş hazır bulundu. Dualarla başlayan Edirnekapı'daki anma, şehit kabirlerinin dolaşılması ve mezarlara karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9393,79%-0,32
  • DOLAR

    38,09% 0,17
  • EURO

    43,00% -0,48
  • GRAM ALTIN

    3947,74% 0,55
  • Ç. ALTIN

    6365,85% 0,65

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

YUSUF TEKİN'DEN ÖĞRETMEN KRİZİNE AÇIKLAMA…

BAHÇELİ: EKREM İMAMOĞLU'YLA İLGİLİ MAHKEME SÜREÇLERİ İVEDİLİKLE KARARA BAĞLANMALI

28 ŞUBAT KOMUTANLARI YENİDEN CEZAEVİNE GİRECEK İDDİASI! İKTİDARDAN AÇIKLAMA GELDİ

İMAMOĞLU’NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI: KOMİSYONDA İMZASI BULUNAN İSİM TÜGVA EĞİTMENİ ÇIKTI!

NARİN GÜRAN CİNAYETİNDE İKİNCİ DAVA: TUTUKLULAR ADLİYEYE SEVK EDİLDİ

PROJE OKULLARDA ÖĞRETMEN KIYIMI İSTANBUL VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA GELDİ

BAKAN MEMİŞOĞLU'NDAN "NORMAL DOĞUM" PANKARTI YANITI…

ŞEHİTKAMİL BELEDİYESİ'NDE 17 BAŞLIKTA USULSÜZLÜK TESPİT EDİLDİ

ÜNLÜ RAPÇİ SANSAR SALVO BABASINI DARP ETTİ!

CHP'DEN SAMSUN'DA MİTİNG: ÖZGÜR ÖZEL'DEN ERDOĞAN'A 'ERKEN SEÇİM' ÇAĞRISI

İBB OPERASYONUNDA TUTUKLANANLAR ÇEVRE İLLERE NAKLEDİLİYOR! ...

ALMANYA, 13 BİN TÜRK' SINIR DIŞI EDECEK!

ÖZGÜR ÖZEL: BAŞARIMIZDA ERDOĞAN'IN DA PAYI VAR!

HBB’DE 1 YILLIK ÇALIŞMALAR MASAYA YATIRILDI

İSKENDERUN BELEDİYESİ ARAÇ ENVANTERİNİ GÜÇLENDİRMEYE DEVAM EDİYOR!

İMAMOĞLU: HİÇ BEKLEMİYORDUNUZ AMA BU BÜYÜK MİLLET UYANDI

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'DAN ÇEVİK KUVVET'E: İNSAN HAKLARI İLKELERİNE BAĞLI KALDINIZ

GÜRAN AİLESİ YENİDEN HAKİM KARŞISINDA

İSTANBUL'DA BİR ERKEK ÇOCUK, ARKADAŞINI DARP ETTİ; ANNESİNİ ÖLDÜRDÜ!

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI KIZILAY’I MERCEK ALTINA ALDI.

GÖZLER MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARINDA…

İDDİA: DEM PARTİ'DEN ERDOĞAN'A 13 TALEP

Yükleniyor


TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULAN BOZBEY: VERİLMEYECEK HESABIMIZ YOK!

BEYKOZ BELEDİYE BAŞKAN YARDIMCISI FİDAN GÜL GÖZALTINA ALINDI

AKP'Lİ İSİM BÖYLE İSYAN ETTİ: 'ÇÖZÜM, LİYAKAT, EHLİYET, HAK, ADALET'

  • Salı 19.2 ° / 4.7 ° Güneşli
  • Çarşamba 22.3 ° / 6.9 ° Güneşli
  • Perşembe 25.9 ° / 9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47