İMAMOĞLU: İSKİ'Yİ ORGANİZE KÖTÜLÜKLE BATIRMAYA ÇALIŞAN ARKADAŞLARIMIZ VAR.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İSKİ'deki suya zam tartışması hakkında açıklamalarda bulundu.

GÜNDEM 18.02.2022 19:34:15 0
İMAMOĞLU: İSKİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, İSKİ'deki suya zam ve AKP'lilerin konu hakkındaki açıklamalarına yanıt verdi. 
İBB Meclisi'nde zam talebi AKP ve MHP oylarıyla reddedilmişti. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan da Ekrem İmamoğlu'nu hedef alarak AKP'li belediyelere suya indirim çağrısı yapmıştı.
Ekrem İmamoğlu süreci, maliyet artışını ve kanuni gereklilikleri anlattı. Ekrem İmamoğlu, Erdoğan'ın İBB Başkanlığı döneminde yapılan zamların oranını da hatırlattı. Tarihin getirdiği en büyük zam bugünkü merkezi iktidar İBB'de ilk geldiğinde oldu. Suya yüzde 200, bir sonraki yıl yüzde 173 yıl zam yaptı. Niçin yaptı demiyoruz, gerektiğinden yaptı. Bugün yüzde 50'yi fahiş bulan arkadaşlar o gün yüzde 200 zam yaptı. 
İmamoğlu'nun açıklamaları şöyle oldu:
İstanbul'umuza oynanan kötü bir oyunu sizinle paylaşmak için buradayım. En son bir ay önce gelinen son noktada yapılan bütün yanlışları ortaya koyarak bizzat CHP, AK Parti ve Meclis Başkan vekiline bu bütçe üzerinden oturup konuşalım, fiyat tarifesi ile İstanbul'un suyunu kesintisiz tedarik edelim diye aktardım. Bizzat üç samimi insanın yüzünü gördüm. Diyalog sürecini başlattım. 
Sadece doğalgazdaki artış 2 buçuk yılda yüzde 102. Elektrik yüzde 283. İSKİ için elektrik o kadar önemli ki: İSKİ'nin giderinin yüzde 25'i elektrik. Şu andaki elektrik tarifesine göre 2022'deki fatura 3 milyar lirayı aşacak. Elektriğe zammı ben mi yaptım? Biz sonucu konuşuyoruz. Sebebi biz değiliz.
Mazot yüzde 135. İSKİ ile alakası yok, İSKİ zam yapmasın ama Avrasya Tüneli yapsın. Yüzde 127. Maliyet tablosunu sizle paylaşıyorum.
İstanbul'un suyunu sağlıklı hale getirmek için kullandığımız kimyasallar dövizle geliyor. Bazı kalemlerde yüzde 300 zam. Suyun temiz hale gelmesi için birçok şey kullanıyor. 
'VATANDAŞIMIZIN YANINDA OLMA ÇABAMIZ VAR'
Bir yılda İstanbul'umuza su temin eden İSKİ'nin maliyetleri yüzde 100 artmış. Kaçınılmaz olarak su tarifesi kullanmak zorundayız. Dar gelirli vatandaşlarımızın biraz daha rahat kullanması için yüzde 50 olsun dedik. Eksi bütçeyi de göze alıyoruz. Bu da suç. Vatandaşımızın yanında olma çabamız var. 
İSKİ'nin tüm gelir ve gider kalemleriyle beraber bütün yetkili arkadaşlarım AK Parti Grup Başkanvekili'ne küçük bir çocuğumuzun anlayacağı şekilde anlattık. 
Ayıptır, yazıktır, günahtır. Matematik var. Bu arkadaş yüzde 179'u nereden bulur, hangi akılla bulur anlamış değilim. Yapılan zamı bulmak için bir öncekine göre bölerseniz anlarsınız.
Gerçekten ciddi bir kötülükten, hazmemededen.
Tarihin getirdiği en büyük zam bugünkü merkezi iktidar İBB'de ilk geldiğinde oldu. Suya yüzde 200, bir sonraki yıl yüzde 173 yıl zam yaptı. Niçin yaptı demiyoruz, gerektiğinden yaptı. Bugün yüzde 50'yi fahiş bulan arkadaşlar o gün yüzde 200 zam yaptı. Akıllar 2019'daki seçimde hala. 
Ya verdiğimiz zammı kabul edersiniz ya da vermeyiz. Tehdit ediyor bizi, tehdidine boyun eğeceğimizi zannediyor. Biz sana pabuç mu bırakacağız? Bütün vicdanını kara bir bulut kaplamış. İSKİ'yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlarımız var.
'MALİYETİNİN ALTINDA SU TEMİNATI YAPAMAZ'
İSKİ kanununun 163. maddesine göre İSKİ maliyetinin altında su teminatı yapamaz. Bu zarar, bizim teklifimizi reddeden her üyeden rücu edilecek mahkemelerde. Çok kısa sürede olacak bu iş. 
Vicdanlarında bu süreci reddeden Meclis üyeleri olduğunu biliyorum.
Bu ülkede herhangi bir şeyin fiyatı çok artıyorsa bunun sorumlusu iktidardır. Bunların İstanbul'daki ucuz kahramanlık girişimine vakti geldiğinde en büyük yanıtı bu şehrin kıymetli insanları verecektir. 
İSKİ üzerinden yapılan kötülük dolu oyunu paylaşmak istedim. Bu sorunların üstesinden geleceğiz, bu sorunları hep birlikte aşacağız. 
Yüzde 25 teklifin kabul edilmesi bizim yetkimizde değil. Verdikleri teklifi geri çektiler.
İstanbul ne AK Parti'nin, ne CHP'nin, ne İYİ Parti'nin. İstanbul Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının. İstanbul dünyanın. Ben bunu anlamıyorum.
MOBESE GÖRÜNTÜLERİNİN SIZDIRILMASI 
İstanbul Valisi, İstanbul Emniyet Müdürü, hiçbir işlem yaptınız mı? Verdiğimiz dilekçelere acilen cevap verin. Sayın Bakan'dan da cevap bekliyoruz. Hakkımızı sonuna kadar arayacağımızı tekrar tekrar belirtiyoruz. Bu ülkede başka bir insanın başına gelmesin diye yol arkadaşlarımla takip edeceğim. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    17132,20%0,11
  • DOLAR

    43,72% 0,19
  • EURO

    51,92% -0,02
  • GRAM ALTIN

    7075,01% 2,56
  • Ç. ALTIN

    11673,05% -0,41

TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

ERDOĞAN PROGRAMI BOĞAZİÇİ’NDE HAYATI DURDURDU

KARALAR TAHLİYESİNE YAPILAN İTİRAZ REDDEDİLDİ

VALİ MASATLI: SÜRECİ TİTİZLİKLE TAKİP EDİYORUZ

ÖKTEM: GELECEK NESİLLERE VİZYONLU BİR İSKENDERUN BIRAKMAK İSTİYORUZ

YILMAZ’DAN GÖREV SİNYALİ: “MECLİS ‘DEVAM’ DERSE BİR DÖNEM DAHA HAZIRIM”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

DEM PARTİ’DEN BEŞTEPE AÇIKLAMASI: “UZLAŞIYLA YASAL ÇERÇEVE ŞART”

EKONOMİDE ALARM ZİLİ Mİ? TCMB ENFLASYON TAHMİNİNİ ARTIRDI

ÖZARSLAN TRANSFER İDDİALARINA SERT YANIT VERDİ

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

KABİNEDE ZİNCİRLEME REVİZYON İDDİASI: DÖRT KRİTİK BAKANLIK MASADA

İÇİŞLERİ’NDE DEVİR TESLİM: YERLİKAYA’DAN DİKKAT ÇEKEN SÖZ – “BEN ÖZGÜRLÜĞE GİDİYORUM”

İMAMOĞLU: “DEVLET GELENEĞİMİZ VE DEMOKRASİ TEHDİT ALTINDA”

AMASYA’DA BİYOGAZ TESİSİNDE FACİA: METAN GAZINDAN ZEHİRLENEN 3 İŞÇİ HAYATINI KAYBETTİ

TBMM’DE GÜRLEK GERGİNLİĞİ: YEMİN TÖRENİNDE YUMRUKLU KAVGA ÇIKTI

AKP’DEN BELEDİYELERE YENİ YASA HAZIRLIĞI: YETKİLER DARALABİLİR, DENETİM ARTABİLİR

ÖZGÜR ÖZEL’DEN GÜRLEK ATAMASINA SERT ÇIKIŞ: “PARTİMİZE OPERASYONUN MİMARI BAKAN YAPILDI”

POYRAZ KARAYEL VE HATIRLA SEVGİLİ’NİN UNUTULMAZ OYUNCUSU ARSLAN’DAN KAHREDEN HABER

BAKANLIKLARDA GECE YARISI DEPREMİ: ADALET’E GÜRLEK, İÇİŞLERİ’NE ÇİFTÇİ

KEÇİÖREN’DE TRANSFER KRİZİ: ALTINOK, ÖZARSLAN’I İHALE ÜZERİNDEN HEDEF ALDI

KADIN BELEDİYE BAŞKANININ KIYAFETİYLE DALGA GEÇEN İYİ PARTİLİ TUTUKLANDI

İSTİFA KARARI ANKARA’YI KARIŞTIRDI: ÖZARSLAN HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR GÜNDEMDE

Kiralık Araç, Sahte Plaka, ÇOCUK TETİKÇİ: Şişli’de Suç Zinciri

Yükleniyor


TRAFİKTE KURALLAR BAŞTAN YAZILDI: CEZA YAĞMURU BAŞLADI

MOBBİNGE UĞRADIĞI İDDİA EDİLEN BAŞKOMİSER İNTİHAR ETTİ! VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI

ADAYLIK YOLU MAYINLI TARLA: DEĞİRMENCİ İDDİALARIN GÖLGESİNDE

ERDOĞAN: “ÜNİVERSİTELER BİLİM YUVASI OLACAK, İDEOLOJİ SAHASI DEĞİL”

İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ’NE AVRUPA ŞOKU! İMAMOĞLU KARARI KÜRESEL KRİZE DÖNÜŞTÜ

ONLYFANS’A DEV OPERASYON: 300 MİLYONLUK MAL VARLIĞINA EL KONULDU

GÜRLEK ARBEDE SORUSUNU KESTİ ATTI: “CEVAP VERMEK İSTEMİYORUM”

  • Pazar 18.3 ° / 9.2 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 19 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 17.5 ° / 8.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 22 17 1 4 40 55
2.FENERBAHÇE A.Ş. 22 15 0 7 31 52
3.TRABZONSPOR A.Ş. 22 13 3 6 17 45
4.GÖZTEPE A.Ş. 21 11 3 7 15 40
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 21 10 4 7 10 37
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 21 9 6 6 14 33
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 22 7 6 9 -2 30
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 21 7 7 7 -6 28
9.KOCAELİSPOR 21 7 8 6 -4 27
10.CORENDON ALANYASPOR 22 5 6 11 -1 26
11.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 22 6 11 5 -5 23
12.HESAP.COM ANTALYASPOR 22 6 11 5 -13 23
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 22 4 9 9 -9 21
14.TÜMOSAN KONYASPOR 22 4 10 8 -10 20
15.İKAS EYÜPSPOR 22 4 12 6 -17 18
16.KASIMPAŞA A.Ş. 21 3 11 7 -13 16
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 21 2 10 9 -26 15
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 21 3 15 3 -21 12