İktidara yakın Türkiye Gazetesi'nde bugün yer alan bir haber, AKP'lilerin sahada yaptıkları tespitlere göre oy oranlarının dip seviyede olduğu ortaya çıktı.
Türkiye Gazetesi'nden Yücel Kayaoğlu'nun haberine göre; AKP'lilerin Ramazan ayı ve bayram boyunca yapmış oldukları çalışmalar, özellikle mülteciler ve ekonomi üzerine aldıkları şikayetlerle sonuçlandı.
Bir diğer önemli şikayet konusunun da EYT'liler olduğunun vurgulandığı haberde, AKP'nin önümüzdeki seçimi kazanabilmek bu sorunları mutlaka çözme çabasında olduğu üzerinde duruldu.
AKP'YE OY VERECEĞİNİ BELİRTENLER YÜZDE 35
Haberde ayrıca AKP'deki büyük oy kaybı da dikkat çekti. İktidara yakınlığıyla bilinen gazetede bile AKP'ye oy vereceğini belirtenler yüzde 35 olarak ifade edildi.
Haberin ilgli kısmı şu şekilde:
Sahada görünen, AK Parti’nin çekirdek seçmeni hâlen partide. Toplumun yüzde 35’lik kesimi AK Parti’ye oy vereceğini söylüyor. Ancak yüzde 10’dan fazla bir kararsız kitle var. Bu kitle daha önce AK Parti’ye oy veren, ama şimdi kafası karışık olan bir kitle. Muhalefet cephesine de gitmek istemiyor. Çünkü onlar da umut vermiyor bu kitleye. Bu kesim şimdilik ne AK Parti’ye ne de muhalefete yanaşıyor. Gri alanda bekliyorlar. AK Parti’ye yakın olan bu kesimler, ‘Köprü, yol baraj gibi söylemleri bırakın artık. Vatandaşın bireysel taleplerini karşılayın’ diyor. Türkiye’de seçimler muhtarlık seçimlerine döndü iyice, yani Kanal İstanbul’u veya başka otoyolları anlatarak seçim kazanmak zor. Vatandaş ‘Benim için ne yaptın’ diyor. Bireysel talepler karşılanmalı. Bu nedenle dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik yeni bazı adımların atılması bekleniyor. Özellikle 9’uncu aydan itibaren hükûmet dar gelirlileri rahatlatmaya yönelik bazı adımlar atarsa, sıkıntı ortadan kalkar.
‘EYT’LER HER YERDE...
Hayat pahalılığı, mültecilerden sonra belki mültecilerden de daha fazla karşımıza çıkan konu EYT meselesi. Nereye gitsek bu konu gündeme getiriliyor. Bu konuda da mutlaka bir adım atılması gerekiyor. Beklenti var. 2023 seçimlerinden önce bu mesele çözüme kavuşmasını bekliyoruz.
9367,77%3,72
34,58% 0,33
36,23% 0,01
2987,83% 0,88
4956,37% 0,00