HRANT DİNK DAVASINDA İNTİHAR ŞOKU

HRANT DİNK DAVASINDA İNTİHAR ŞOKU

Hrant Dink davasında, Albay Ali Öz ile Ecevit Emir'in ev hapsine alınmasına, Emre Cingöz'ün ise İstanbul dışına çıkmamasına karar verilişti. Bu kararın ardından Ecevit Emir'in eşi evinde intihar etti.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin kamu görevlilerinin yargılandığı davanın 116’ncı duruşması Çağlayan'da bulunan İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 gün önce görülmüştü.
Albay Ali Öz ile Ecevit Emir'in ev hapsine alınmasına, Emre Cingöz'ün ise İstanbul dışına çıkmamasına karar verildi. Karar, sanıkların mütalaanın açıklanmasından sonra yurt dışına kaçmaya çalıştıkları gerekçesiyle alındığı belirtilmişti.
Ecevit Emir ve eşi Şengün Emir Uşak İli Eşme ilçesi Yeleğen kasabasında yaşıyorlardı. İddiaya göre; Ecevit Emir evde iken mahkemenin verdiği ev hapsi kararını öğrendi. Kasabada olayın duyulmasından sonra aile rahatsız oluyorlar. Eşi bu durumu kaldıramıyor ve sabaha karşı evin bodrumunda kendisini iple asıyor. Ümmühan Emir'in psikolojik tedavi gördüğü, ilaç kullandığı öne sürüldü.
2 gün önce İstanbul 14’ncü Ağır Ceza Mahkemesi, Emniyetten gelen yazı üzerine Ecevit Emir için ev hapsi kararı vermişti:

İntihara ilişkin savcılık tutanağı:

İntihara ilişkin Adli Tıp raporu: