Halkın Kurtuluş Partisi Genel Merkezi, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına başvurarak, son günlerde yeniden gündeme gelen Türk Telekom’la ilgili yolsuzlukların soruşturulmasını istedi.
HKP Avukatları tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, 2005 yılında özelleştirilerek çoğunluk hissesi Lübnanlı Hariri Ailesi ve Suudi Telecom Şirketi (STC)’nin ortak olduğu Oger Telecom’a peşkeş çekilen Türk Telekom’un adım adım batışa sürüklenerek, kamunun milyarlarca dolar zarar ettirildiği belirtildi. Bu nedenle sorumlu kişilerin görevi kötüye kullanma, zimmet, denetim görevini ihmal suçları ile kamuyu zarara uğratmaktan yargılanmaları talep edildi.
HKP’den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:
Bilindiği üzere Türk Telekom 2005 yılında halkın büyük tepkisine rağmen özelleştirilmiş bir kurumdu. Türk Telekom, Devlete ait, tekel konumunda olan ve borcu bir yana en fazla kâr eden kurumların başında gelirken Lübnanlı Hariri Ailesi ve Suudi Telecom Şirketi (STC)’nin ortak olduğu Oger Telecom’a peşkeş çekilmişti.
2005 yılından sonra özelleştirme bedelleri bile tam ödenmeden şirket borca batırıldığı ve son olarak tekel konumundaki şirketin % 55 hissesinin Telekom’dan alacaklı bankalara devrine karar verildiği ortaya çıkmıştı.
Türk Telekom’un bugünkü durumu bir halkın nasıl göz göre göre soyulduğunun resmidir. Ülkemizin ciddi bir değeri yabancı Parababalarına teslim edilmiştir. Yabancı Parababaları parmaklarını dahi oynatmadan halkımıza ait olan milyarlarca doları iç etmişlerdir. Batırılan Türk Telekom, son olarak da yerli bankaların insafına terk edilmiştir.
“BABALAR GİBİ SATARIZ” POLİTİKASI
AKP’giller’in; “babalar gibi satarız” politikasının bir sonucunu halkımız Türk Telekom olayıyla bir kez daha yaşamaktadır. Türk Telekom devirden önce üst üste 4 yıl en fazla Kurumlar Vergisi ödeyen, 2004’te 2.2 milyar TL net kârı olan, 60 bine yakın çalışanı bulunan bir kurumken % 55 hisseye sahip yabancı bir firmanın kredi kullanma aracı haline gelmiş olmaktadır. Kamuya ait bir kurum 13 yıl sonra ülkeye ait değerlerin yurt dışına kaçırılmasına vesile olmaktadır.
Kamusal bir hizmet veren ve hâlâ % 25’i Hazine Müsteşarlığı’na % 6,68’i Varlık Fonuna ait olan dolayısıyla % 31,68’i kamuya ait bir firmanın zarar ettirilmesinde sorumluluk kime aittir?
Halkımızın bu zararı nasıl karşılanacaktır?
Tüm bu soruların cevap bulması ve halkımıza karşı işlenen bu haince suçların kayda geçmesi için yapılan bu suç duyurusunu paylaşıyoruz...
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55