Tarih: 15.06.2020 13:15

HDP’NİN YÜRÜYÜŞÜ ÖNCESİNDE HAKKARİ VE EDİRNE’DE POLİS ABLUKASI

Facebook Twitter Linked-in

HDP’nin 3 milletvekilinin vekilliklerinin düşürülmesinin ardından Hakkari ve Edirne’den başlatacağı “Darbeye karşı demokrasi yürüyüşü” öncesinde iki ilde de polis ablukası vardı. Edirne’de HDP’liler ve polis arasında kısa süreli arbede yaşandı.

Hakkari’de kent merkezine resmi kurumların önünde özel harekat polisleri ve keskin nişancıların bekletilmesi dikkat çekti. Ayrıca kentin dört bir yanında zırhlı araçlar ve polisler konumlandırıldı. Yürüyüş öncesi HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın açıklama yapacağı partinin il binası da abluka altına alındı. Binaya giden sokaklara kalkanlarla barikat kuran polis, milletvekilleri ve yurttaşların il binasına giriş çıkışlarını engelledi. 

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın parti binasına gelerek, yapacağı açıklamayla yürüyüşün başlaması bekleniyor. Milletvekillerinin barikatların önünde sloganlarla bekleyişi sürüyor.
Edirne’de ise HDP İl Binası polis tarafından  çevrildi. Silivri Alışveriş Merkezi’nde bir araya gelen HDP’lilere polis müdahale etti.

Polis HDP’liler kahvaltı yaparken kimlik kontrolü yapmak istedi, milletvekillerine kimlik sordu. Bu sırada polis ile HDP’liler arasında arbede yaşandı.  Bu yasak kararlarına rağmen Edirne kolu yürüyüşü için HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, milletvekilleri ve parti yöneticileri saat 12.00’de Silivri Alışveriş Merkezi önünde bir araya gelip, Edirne’ye doğru yola çıkacak.
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —