HDP’Lİ VEKİLLER GÜVENPARK’A YÜRÜYOR

Dün 3 vekilin milletvekilliğinin düşürülüp tutuklanmasını protesto etmek için Meclis’te açıklama yapan HDP’li vekiller Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti.

GÜNDEM 5.06.2020 12:02:33 0
HDP’Lİ VEKİLLER GÜVENPARK’A YÜRÜYOR

Dün 3 vekilin milletvekilliğinin düşürülüp tutuklanmasını protesto etmek için Meclis’te açıklama yapan HDP’li vekiller Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti.Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eşbaşkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven ve HDP Diyarbakır Milletvekili Musa Farisoğulları ile CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu’nun vekilliğinin düşürülmesini protesto etmek amacıyla HDP Parlamento Grubu Meclis’te açıklama yaptı.Aralarında HDP Grup Başkanvekilleri ve milletvekilleri, yapılan açıklamanın ardından Kızılay’da bulunan Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçti. “Darbe var” dövizleri taşıyan HDP’li vekiller, “Darbeci AKP” sloganlarıyla yürüyüşü sürdürüyor.

MECLİS'TEN YÜRÜYÜŞE GEÇEN HDP'Lİ VEKİLLERE POLİS MÜDAHALESİ

Darbe var” dövizleri ile TBMM’den eyleme başlayan HDP’li milletvekilleri Sayıştay binası önünde polis müdahalesi ile karşılaştı. Biber gazı ile müdahale eden polisler ve milletvekilleri arasında arbede yaşandı.Haklarında kesinleşmiş yargı kararları olduğu gerekçesiyle CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu, HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, HDP Diyarbakır Musa Farisoğulları’nın milletvekilliği dün Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay imzalı tezkerelerin Genel Kurul’da okunmasıyla düşürüldü. Vekillikleri düşürüldükten sonra gözaltına alınan Güven ve Farisoğulları akşam geç saatlerde tutuklandı.

 “Cumhurbaşkanı talimatını uyguladılar”

HDP’li milletvekilleri, bugün “darbe var” dövizleri ile TBMM basın kapısı önünde eylem yaptı. HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, “Leyla Güven, Musa Farisoğulları ve Enis Berberoğlu’nun milletvekillikleri düşürüldü. Hem de kesinlikle tartışmalı bir yargı süreci devam ederken AYM’de milletvekillerinin bireysel başvurusu varken ve tebligatlar devam ederken bu süreç işletildi. Geriye baktığımızda uzun bir süredir bekletilen dosyalar okutuldu. Bunlar neden dün okundu? Bunları sorarken AKP milletvekilleri yanıt verdi. 'Biz cumhurbaşkanımızın talimatlarına uyarız dediler” ifadelerini kullandı. Güven ve Farisoğulları’na ceza veren mahkeme heyetinin hapiste olduğunu aktaran Beştaş, “Yargılandılar ve ceza aldılar. FETÖ ile mücadele ediyoruz diye bas bas bağıran iktidarın ne kadar büyük bir yalana imza attığını da bir kez daha görmüş olduk. Söz konusu HDP olunca Kürtler olunca muhalifler olunca ortaklıkları olduğu yerden devam ediyor. Bu darbecilikle biz mücadele edeceğiz, boyun eğmeyeceğiz. Demokrasi mücadelemiz devam edecek” dedi.

 “Darbe var” 

Açıklamanın ardından Güvenpark’a doğru yürüyüşe geçen milletvekilleri, Yargıtay binası önünde polisler tarafından durduruldu. Polis ekipleri, milletvekillerine biber gazı ile müdahale etti. HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, “Basını da darp etti. Milletvekillerini de durdurmaya çalıışıyorlar. Darbe var dediğimizde yalan mı söylüyoruz. Darbe var” tepkisini gösterdi. Yaşanan arbede arasında HDP Adana Milletvekili Rıdvan Turan’ın da ceketi yırtıldı.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

AVUKAT REZAN EPÖZDEMİR TUTUKLANDI

İMAMOĞLU HASTANEYE SEVK EDİLDİ

ERDOĞAN'IN ESKİ HUKUK DANIŞMANINDAN REST…

MEĞER MESELE SADECE AZİZ İHSAN AKTAŞ DEĞİLMİŞ! AKP'NİN ÇERÇİOĞLU'NA VERDİĞİ SÖZ ORTAYA ÇIKTI

ÇERÇİOĞLU VE 8 BELEDİYE AKP YOLUNDA

EKREM İMAMOĞLU İÇİN DİJİTAL İMZA KAMPANYASI BAŞLATILDI: "benimimzam.net"

ERDOĞAN'DAN ÖZEL'E YANIT:CHP’DEKİ İSTİKRARSIZLIĞI ÇOK İYİ BİLİYORUZ

ADALET BAKANI DUYURDU:ÖZEL’İN SÖZLERİ YARGIYA TAŞINDI

HATAY'DA ORMAN YANGINI: BİR MAHALLE TAHLİYE EDİLDİ

CHP LİDERİNDEN ÇERÇİOĞLU’NA: “HARAM ZIKKIM OLSUN”

Yükleniyor


YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

  • Pazar 33.4 ° / 20.8 ° Güneşli
  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
2.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
3.Konyaspor 1 1 0 0 3 3
4.Göztepe 1 1 0 0 3 3
5.Antalyaspor 1 1 0 0 1 3
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
8.Alanyaspor 0 0 0 0 0 0
9.Fenerbahçe 0 0 0 0 0 0
10.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
11.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
12.Gençlerbirliği 1 0 1 0 -1 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
15.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
16.Gazişehir Gaziantep 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Rizespor 1 0 1 0 -3 0