Tarih: 27.12.2020 19:42

HBB BAŞKANI SAVAŞ: “ASGARİ ÜCRET 3100 TL OLACAK”

Facebook Twitter Linked-in

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi ve iştirakilerinde çalışanların asgari ücretinin 3100 TL olacağını açıkladı. Savaş, 'Biliyoruz ki bu ücret yine de insanlarımızın geçinmesi için yetmeyecektir ama kendi imkanlarımızı, belediyemizin ve iştirakçilerimizin imkanlarını zorlayarak insanlarımızı biraz daha ekonomik olarak rahatlatmaya çaba sarf edeceğiz' dedi.

Savaş, yaptığı açıklamayla Belediye ve iştirakilerinden çalışanların asgari ücretlerini 3100 TL olarak belirlediklerini duyurdu. Savaş'ın açıklaması şöyle:“Maalesef 2020 yılı tüm dünya için bir kaos yılı oldu. Gerek pandemi gerek ekonomik şartlar insanları çok yordu. Bölgemizde de Orta Doğu’daki savaş ve bu savaşın komplikasyonları ayrıca insanlarımızı yordu. Zorlaşan hayat şartları dolayısıyla da insanlarımızın ekonomik sıkıntıları had safhaya ulaştı.

Hatay’da ekonomik anlamda zar zor geçinen ve evdeki çocuklarına, ailesine bakmak için çaba sarfeden, Hatay Büyükşehir Belediyesi’nde ve iştirakçılarında çalışan arkadaşlarımızı bir nebze olsun rahatlatmak için 2021 yılının başından itibaren asgari ücreti 3100 lira yapacağız. Biliyoruz ki bu ücret yine de insanlarımızın geçinmesi için yetmeyecektir ama kendi imkanlarımızı, belediyemizin ve iştirakçılarımızın imkanlarını zorlayarak insanlarımızı biraz daha ekonomik olarak rahatlatmaya çaba sarf edeceğiz.

Bütün çalışanlarımıza hayırlı olsun ve örnek olması gereken yerlerde örnek olsun diyorum. Yeni yılınızı tebrik ediyorum, bundan sonraki hayatınızda sağlıklı, mutlu, huzurlu nice yıllar diliyorum. Emeğinize sağlık.”
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —