HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA LÜTFİ ELVAN ATANDI

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞINA LÜTFİ ELVAN ATANDI

Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Berat Albayrak'ın yerine TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Lütfi Elvan atandı.

İstifası 26 saat sonra açıklanan Berat Albayrak'ın yerine Hazine ve Maliye Bakanlığına Lütfi Elvan'ın atanmasına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlandı.
VEKİLLİKTEN İSTİFASI GEREKECEK
Daha önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı, 64. Hükûmette Başbakan Yardımcısı, 65. Hükûmet ise Kalkınma Bakanı olarak görev yapan Elvan, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Elvan'ın bakanlığa atanması ile birlikte, Mersin Milletvekilliğinden istifası gerekiyor.   
ELVAN KİMDİR?  
1962 yılında Ermenek'te doğan Elvan,  
İstanbul Teknik Üniversitesi Maden Fakültesini bitirdi. İngiltere'de Leeds Üniversitesinde Maden ve Yöneylem Araştırması alanında, ABD'de Delaware Üniversitesinde Ekonomi alanında yüksek lisans yapan Elvan, çeşitli kamu kurumlarında uzmanlık, daire başkanlığı ve müsteşar yardımcılığı görevlerinde bulundu. Organisation for Economic Co-operation and Development Kırsal Kalkınma Grubu Başkan Yardımcısı, Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı ve AB Müzakere İzleme ve Yönlendirme Komitesi Üyesi olarak görev yaptı. 
Elvan, 23 ve 24. Dönemde Karaman, 25. Dönemde Antalya ve 26. Dönemde Mersin Milletvekili seçildi.