GÖKÇEK'TEN FETÖ'YE DEV KAYNAK

ABB, geçtiğimiz haftalarda bazı basın kurumlarının görevinden istifa ettirilen eski Gökçek döneminde, 17/25 Aralık 2013’ten sonra alenen FETÖ’nün basın yayın organlarına kaynak aktarımı yapıldığı haberleri için harekete geçti.

GÜNDEM 22.05.2020 17:51:47 0
GÖKÇEK

Yapılan tahkikat sonucunda Büyükşehir Belediyesi tarafından Melih Gökçek ve üç yönetici hakkında “suç Örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunuldu.Geçtiğimiz hafta bazı gazete ve internet sitelerinde çıkan “Melih Gökçek döneminde, 17/25 Aralık 2013’ten sonra alenen FETÖ’nün yayın organlarına reklam adı altında kaynak aktarımı yapıldığı” haberleri üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi müfettişleri harekete geçti.

Yapılan inceleme sonucunda, hükümetin Fethullahçı Terör Örgütü(FETÖ) konusunda milat kabul ettiği 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra bile FETÖ’nün yayın organları olduğu bilinen Samanyolu TV, Samanyolu Haber TV, Kanaltürk ve Bugün televizyonlarına kaynak aktarıldığı belirlendi.Ankapark’ın tanıtımı için Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı tarafından yapılan ihalenin teknik şartnamesindeki TV kanalları arasında, FETÖ/PDY terör örgütüne müzahir olan ve daha sonra kapatılan Bugün TV, Kanaltürk, Samanyolu Haber ve Samanyolu TV kanalları da yer aldı.

Yapılan incelemenin ardından, FETÖ Terör Örgütü’nün yayın organları olarak bilinen Samanyolu TV’ye 240.000 TL, Kanaltürk’e 81.000 TL, Samanyolu Haber’e 36.000 TL ve Bugün TV’ye 18.000 TL olmak üzere KDV hariç toplam 375.000 TL ödemenin tek kalemde yapıldığı ortaya çıktı.İnceleme sonrasında oluşturulan raporda eski Başkan İbrahim Melih GÖKÇEK, Ankara Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri FETÖ firarisi Kamil KILIÇ, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi eski Başkanı Ahmet Recep TEKCAN ve Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı FETÖ firarisi Hasan UÇAR hakkında suç örgütüne yardım etme, terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma suçlarını işlemekten dolayı cezalandırılmaları gerektiği yer aldı.

FETÖ yayın organlarına 17/25 Aralık 2013 tarihinden sonra dahi aktarılan yüz binlerce liralık kaynak araştırması, bir başka gerçeği de gözler önüne koydu. FETÖ firarisi Kamil Kılıç’ın Ankara’nın en bilindik “imamlarından” olmasına rağmen 17/25 Aralık sonrasında dahi Büyükşehir Belediyesi’nde görevine devam ettiği ve 15/04/2014 tarihinde emekli olduğu ortaya çıktı. “Paranın başında oturan” Mali Hizmetler Dairesi eski Başkanı Hasan Uçar’ın ise yine 17/25 Aralıktan sonra 4 ay göreve devam ettiği ve daha sonra Fen İşleri Daire Başkanlığı’nda görevlendirildiği belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, FETÖ’ye kaynak aktarımında sorumlulukları bulunan Kamil Kılıç, Hasan Uçar ve Ahmet Recep Tekcan ile birlikte, takdir ve tensip makamı olmasına rağmen söz konusu şahıslar ile ilgili hiçbir işlem tesis etmeyen ve Belediye adına bu işin yapılmasına müsaade ederek suça iştirak eden Melih Gökçek hakkında “suç Örgütüne yardım etme”, “terörizmin finansmanı ve görevi kötüye kullanma” suçları işlendiği gerekçesiyle Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9509,77%2,53
  • DOLAR

    37,95% -0,07
  • EURO

    41,79% 0,43
  • GRAM ALTIN

    3803,96% 1,04
  • Ç. ALTIN

    6161,60% 0,00

GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

AHMET ÖZER'İN KAYYUM DAVASINDA YENİ GELİŞME

'CHP KURULTAYININ İPTALİ İÇİN DİLEKÇE VERDİ' İDDİASINA YALANLAMA

ERDOĞAN "CUNTACILIĞI" CHP’YE YÜKLEDİ, DEM İLE YARIN GÖRÜŞECEĞİNİ DUYURDU

ÜNİVERSİTELİLER, TUTUKLU ARKADAŞLARI İÇİN 'GENÇLİK DAYANIŞMA SAHNESİ'NDE

CHP’Lİ MULLAOĞLU: HATAY’DA İMAMOĞLU İÇİN İMZA ATANLAR KONTEYNER KENTTEN ATILMAKLA TEHDİT EDİLDİ

MALTEPE HUZUREVİ'NDE ÇIKAN YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI: 17 KİŞİ HASTANEYE KALDIRILDI

BERHAN ŞİMŞEK DURMUYOR! KONGRE İPTALİ İÇİN BAŞVURU YAPILDI

'MAHİR POLAT İLAÇ ALMIYOR' İDDİASINA SERT YANIT!

CHP'Lİ GÜRSEL EROL MECLİS KÜRSÜSÜNDE KONUŞMADAN DURDU

DİN DERSİ ÖĞRETMENİNİN CEP TELEFONUNDAN 20 ÖĞRENCİSİNİN PORNOGRAFİK GÖRÜNTÜSÜ ÇIKTI

PARİS KONSEYİ'NDEN EKREM İMAMOĞLU'NA 'FAHRİ HEMŞEHRİLİK' UNVANI

MAHMUT TANAL, ADALET BAKANLIĞI ÖNÜNDE ÇADIR KURDU...

PAYAS’TA İÇME SUYU SORUNU TARİH OLUYOR

BÜYÜKŞEHİRDEN KAÇAK HAFRİYAT DÖKÜMÜNE DEV CEZA

YÜKSELİŞ KOLEJİ ERASMUS ORTAKLARINA EVSAHİPLİĞİ YAPACAK

DÖNMEZ:İSKOOP ÖZELLİKLE KADIN İSTİHDAMINA ÖNEMLİ KATKI SAĞLAYACAK

İMAMOĞLU'NUN BABASININ EVİNDE ARAMA! KAPIYI ÇİLİNGİRLE KIRDILAR

İMAMOĞLU'NUN AVUKATLARINDAN RTÜK'E 9 KANAL İÇİN BAŞVURU

TRUMP ERDOĞAN'I ÇOK SEVERİM, BİR RAHİBİMİZ VARDI VE GERİ ALDIK

CEMAL ENGİNYURT MASAK'A SESLENDİ…

BAHÇELİ TALİMAT VERDİ! MHP'DEN 'KILIÇDAROĞLU' ADIMI

BAHÇELİ 'ERKEN SEÇİM YOK' DEDİ, CHP KURULTAYINI HEDEF ALDI

ÖMER ÇELİK'TEN DEM PARTİ-ERDOĞAN GÖRÜŞMESİNE İLİŞKİN AÇIKLAMA…

Yükleniyor


GAZETECİLER MURAT AĞIREL VE TİMUR SOYKAN GÖZALTINA ALINDI!

ÇAYIRHAN MADEN OCAĞINDA PATLAMA!

AVRUPA PARLAMENTOSU'NDAN AB'YE EKREM İMAMOĞLU UYARISI!

ERDOĞAN'DAN YENİ ATAMALAR! YİĞİT BULUT, ORHAN GENCEBAY, HÜLYA KOÇYİĞİT, ALİ SAYDAM...

CHP'DEN KAYYUM ATANAN ŞİŞLİ'DE 'MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR' MİTİNGİ

DUDUOĞLU SON YOLCULUĞUNA DUALARLA UĞURLANDI.

MAHİR POLAT’A EV HAPSİ

  • Perşembe 16.1 ° / 8.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 16.1 ° / 6.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 16.5 ° / 6.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 28 22 1 5 40 71
2.Fenerbahçe 28 21 2 5 45 68
3.Samsunspor 29 15 8 6 11 51
4.Beşiktaş 28 13 6 9 14 48
5.Eyüpspor 29 13 8 8 10 47
6.İstanbul Başakşehir 28 12 10 6 7 42
7.Göztepe 28 10 9 9 10 39
8.Gazişehir Gaziantep 28 11 11 6 0 39
9.Kasımpaşa 29 9 8 12 -3 39
10.Antalyaspor 29 11 12 6 -19 39
11.Trabzonspor 28 9 10 9 9 36
12.Konyaspor 29 9 13 7 -7 34
13.Rizespor 28 10 14 4 -12 34
14.Bodrum FK 29 9 14 6 -10 33
15.Kayserispor 28 8 11 9 -12 33
16.Sivasspor 29 8 14 7 -8 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 28 4 17 7 -23 19
19.Adana Demirspor 28 2 22 4 -41