GEZİ TUTUKLULARININ AİLELERİ, TMMOB’DAKİ ADALET NÖBETİNE KATILDI: "DİK DURACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"

Gezi Parkı davasında verilen cezaları protesto etmek için Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) İstanbul Şubesi’nde tutulan “Adalet Nöbeti”, 15’inci gününde tutukluların ailelerinin katılımıyla devam etti. Can Atalay’ı

GÜNDEM 10.05.2022 23:27:44 0
GEZİ TUTUKLULARININ AİLELERİ, TMMOB’DAKİ ADALET NÖBETİNE KATILDI: "DİK DURACAĞIZ, YILMAYACAĞIZ"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, “Biz onların mücadelesini burada hep beraber sürdüreceğiz” derken, sivil toplum kuruluşu yöneticisi Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay da “Onların oradan en yakın zamanda, bir sene değil, 18 sene hiç değil, yarın çıkıp evlerine gelmeleri gerekir” açıklamasını yaptı.

Gezi Parkı davası kapsamında iş insanı Osman Kavala’nın ağırlaştırılmış müebbet hapis ve diğer sanıkların da 18’er yıl hapis cezasına çarptırılmasının ardından TMMOB İstanbul Şubesi’nde başlatılan “Adalet Nöbeti” devam ediyor. 15'incisi yapılan bugünkü nöbete, haklarında 18 yıl ceza verilen tutuklu avukat Can Atalay’ın annesi Şükran, babası Mustafa Atalay ile İBB Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay katıldı. Aileler, burada açıklama yaptı.

Mustafa Atalay, bugün saat 13.30’da Can Atalay ile telefonda görüştüklerini belirtti. Oğlunun mesajını aktaran Atalay, şunları söyledi:
“Can, bugün adlığı bir haber hakkında görüşlerini iletmemi istedi. Bugün RTÜK olağanüstü toplanmış. Halk TV’nin, Gezi Davası’nın sonrasını veriş şeklini ve onun yorumlarından dolayı ceza verilmesi için görüşmüş. İnceleme bürosunun hazırladığı raporu RTÜK Başkanı, incelemeden istenen şeyin hafif istendiği için geri yollamış. Toplantı 15.00’te yapılacağına 17.00’ye ertelenmiş. Suçu ve suçluyu övmek, bunun üzerine televizyon kanalıyla propaganda yapmak üzerine hem Halk TV’ye hem Özgür Özel’e hem de Ahmet Şık’a ağır cezalar verilmesi talep edilmiş. Can ve Hakan diyorlar ki, ‘Dosyaya iyi baksınlar. Dosyada ne suç var ne de suçlu var.’ Bunu iletmemi istediler. Bu yaşadığımız korku dönemlerinin çıtasını yükseltme zamanıdır. Onun için, mücadeleden gelen biri olarak diyorum ki, dik duracağız, yılmayacağız, bir arada olacağız ve kazanacağız.” 
MERİÇ DEMİR KAHRAMAN: ORTADA SUÇ, SUÇ ÖRGÜTÜ, HİÇBİR DELİL, İSPAT YOKTUR
Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman, tutuklulardan mimar Mücella Yapıcı’nın kızlarının rahatsızlıkları nedeniyle nöbete katılamadıklarını aktardı. “Ortada suç, suç örgütü yoktur. Hiçbir delil, ispat yok” diyen Meriç Demir Kahraman, şöyle konuştu:
“25 Nisan, 18.35 tarihinden, saatinden, dakikasından itibaren bizim meslektaşlarımız, arkadaşlarımız, eşimiz, dostumuz hepsi orada tutsak tutuluyor. Tek bir net gerekçeyle mesleklerini yapmış olmaları gerekçesiyle. Gezi Parkı’nın park olmasını sonuna kadar savunduk, sonuna kadar savunacağız. Bu konuyla ilgili yapmış olduğumuz bütün her şey meşrudur. Açmış olunan davalar meşrudur. Daha önce de söyledim. Bu masadaki bizim ailelerimizi oluşturan Can, Mücella, Tayfun TMMOB’a bağlı olarak mesleklerini icra eden insanlar, hükümetin masasına, Bülent Arınç’ın, Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına, onların imkanlarıyla devletin imkanlarıyla oturtuldular. Bu konuda Taksim Dayanışması’nın sözcüleri olarak dinlendiler. Bütün talepler meşrudur, bütün süreçler resmidir. Ortada suç yoktur, suç örgütü yoktur. Bunlar bizim meslektaşlarımız. Bugün suçlu olarak anılmaya çalışılan şey hukuktur, şehir planlamadır, imar hukukudur. Bunun altını tekrar ve tekrar çizmek istiyoruz hep beraber. Bugün meslekler, planlama, tehdit altındadır. Bu tehdit altında da arkadaşlarımız, eşimiz, dostumuz sevgili Tayfun, Can, Mücella, Hakan ismini, her birini tek tek biliyorsunuz. Her biri bizler için orada şu anda. Gezi Parkı için şu anda arada. Biz onların mücadelesini burada hep beraber sürdüreceğiz.”
HANDE ALTINAY: BU HUKUKSUZLUK BU TOPLUMU ÇÜRÜTÜR
Hakan Altınay’ın eşi Hande Altınay da öncelikle gösterilen dayanışma için teşekkür etti. Altınay, şunları söyledi:
'Dayanışma gerçekten yaşatıyor. Hem bizi hem içeride rehin tutulan sevdiğimiz insanları. Ben şunu söylemek isterim. Bu insanların hepsi tek tek, belgeselci olarak, sivil toplumcu olarak, şehir plancısı olarak hayatlarını ve kariyerlerini bu toplum için iyi bir şey yapmaya adamış insanlardır. Bugün o yüzden insan cezalandırılmış insanlardır. Dediğimiz gibi hiçbir suç yoktur. Hâkim heyetinin karşısında tek bir soru sorulmadan, tek bir delil toplanmadan, tek bir tanık dinlenmeden 18 yıl ve ağırlaştırılmış müebbet Osman Kavala için hapis cezasıyla karşı karşıya kaldık. Bu hukuksuzluk bu toplumu çürütür. Biz bununla sonuna kadar mücadele edeceğiz. Onları oradan en yakın zamanda, bir sene değil, 18 sene hiç değil. Yarın onların oradan çıkıp evlerine gelmeleri gerekir.”
ŞÜKRAN ATALAY: ESAS SUÇLULAR DÖNÜP KENDİLERİNE BAKSIN
Can Atalay’ın annesi Şükran Atalay da duygularını, 'Dayanışma çok kıymetli. Bizim, onlar için de söyleyeceğim çok fazla bir şey yok, heyecanlanıyorum. Ne Tayfun’un, ne Hakan’ın, ne Mücella’nın, Çiğdem’in, Mine’nin, Osman Kavala’nın bir suçu yok. Suçlular, esas suçlular dönüp kendilerine baksın. Utanılacak hiçbir şeyimiz yok. Alnımız ak, göğsümüz tertemiz” sözleriyle dile getirdi. 
MUSTAFA ATALAY’DAN DAVUTOĞLU’NA VE BABACAN’A “MÜŞTEKİLİKTEN ÇEKİLİN” ÇAĞRISI
Şükran Atalay’ın ardından yeniden söz alan Mustafa Atalay, iddianamede müşteki olanlar Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na ve Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’a “müştekilikten geri çekilme” çağrısını yineledi. Atalay, “Biz bu müştekilikten çekilme meselesini, talebimizi de hiçbir zaman gündemden düşürmeyeceğiz. Madem bu baskı ortamından, baskı iktidarından kurtulmak için bir adım atıyorlar, gelin, bu baskı ortamının yaptığı hukuksuz, belgesiz yargılamalarda müebbetin, 18 yılın, (Selahattin) Demirtaş’ın, (Selçuk) Kozağaçlı’nın ve binlerce kişinin mağduriyetini gidermek için burada bir adım atın. Müştekilikten çekilin. Arkadaşlar kazanacağız. Ya hep beraber ya hiçbir zaman” diye konuştu. 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0