GEZİ PARKI ANA DAVASI’NDA OSMAN KAVALA'YA TAHLİYE ÇIKMADI

İstinaf mahkemesinin beraat kararlarını bozmasının ardından yeniden başlayan Gezi Ana Davası’nda ara kararını açıklayan mahkeme, Osman Kavala’yı tahliye etmedi.

GÜNDEM 21.05.2021 19:45:03 0
GEZİ PARKI ANA DAVASI’NDA OSMAN KAVALA

Gezi Parkı Ana Davası'nda 18 Şubat 2020’de verilen karar, İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 3. Ceza Dairesi tarafından, aralarında Osman Kavala'nın da bulunduğu 9 sanık hakkındaki beraat kararı yönünden bozulmuştu. Gezi Parkı Ana Davası, bozma kararının ardından bugün yeniden başladı. 
İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, Osman Kavala; tutuklu olduğu cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Mücella Yapıcı, Can Atalay ve Tayfun Kahraman ile avukatları ve İçişleri Bakanlığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü avukatları ise duruşma salonundaydı.
“ASIL AMAÇ BAŞKA DAVALARLA BİRLEŞTİRMENİN YOLUNU AÇMAKTIR”
Tutuklu Osman Kavala, savunmasında; 8 yıl önce hükümet tarafından kurgulanmış bir senaryoyu canlandırdıklarını belirterek, 'Ne benim ne de diğer sanıkların suçla ilişkilendirileceği bir delil yoktur. Eğer çarşı ile birleştirilirse siyasi amaçlarla yapılan bu suçlama örneğinin çarpıcı öğesi ortaya çıkacaktır. Asıl amaç başka davalarla birleştirmenin yolunu açmaktır. Siyasi davalarda kullanılmaya elverişli bir yöntem. Davaların birleştirilmek istenmesi bundan 8 yıl önce kurgulanmış bir senaryoyu canlandırmak olduğu kanaatindeyim' dedi.
Kavala, 'Gezi'nin hükümeti devirmeye yönelik bir komplo olduğuna dair senaryo kurdular. Gezi olaylarının benim baş aktörlerinden biri olduğum iddianamede yazılmış. Beraat kararının bozulması benim için şaşırtıcı olmadı. Gezi davasından beraat etmeme rağmen, AİHM’in derhal tahliye edilmeme karar vermesine rağmen hala tutukluyum” diye konuştu.
“BERAATI KESİNLEŞMİŞ BİRİYİM”
Verilen bozma kararına karşı söyleyecekleri sorulan Mücella Yapıcı, 'Bozma ilamını reddediyorum. Beraatımı talep ediyorum. Ben bu davadan bir kere beraat ettim. İkinci kere yargılandım onda da beraat ettim. Şimdi tekrar yargılanıyorum. Beraatı kesinleşmiş biriyim' dedi.
“BU İDDİANAME FETHULLAHÇI ÇETE İLE YENİ BİR SUÇ ORTAKLIĞIDIR”
Bozma kararını eleştiren Can Atalay ise şunları söyledi:
'Hukukumuzda bozma kararı sonrasında serbestlik ilkesi esastır. Bozma kararı kesindir. Şunu anımsatmak isterim. Bozma sonrası serbestlik uyarınca bu dosyadan beraat vermeniz gerekir. Bence vermek zorundasınız. Çünkü bu dosyadan daha önce sanıklar beraat ettiler. Beraat kararı temyiz görmeden kesinleşti. Bu dosyadan başka hiçbir şey beklemeden beraat kararı verilmeli. Gezi direnişi hem memleketimizin hem vatandaşımızın kendi kaderine sahip çıkmasıdır. Bu iddianame Fetullahçı çete ile yeni bir suç ortaklığıdır. Biz Gezi’yi savunmaya devam edeceğiz.”
“GEZİ’NİN YARGILANMASI KABUL EDİLEMEZ”
Tayfun Kahraman da 'Bu iddianame hukuki kabul edilebilecek bir iddianame değil. Bu iddianameyi de bozma kararını da reddediyoruz. Türkiye'nin demokrasi tarihinin en önemli yapı taşlarından olan Gezi'nin yargılanması kabul edilemez. Biz beraat kararında ısrarcı olmanızı bekliyoruz. Birleştirme kararlarına da muvafakat vermemenizi bekliyoruz' dedi.
MAHKEME BAŞKANI MUHALİF KALDI
Savcılık, haklarında yakalama kararı olan sanıkların yakalama kararlarının infazının beklenmesine karar verdi.
Savcılık, ayrıca, Kavala’nın; “mevcut delillerin ve alacağı cezanın miktarı göz önünde bulundurulduğunda kaçma şüphesinin bulunması sebebiyle adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı” gerekçeleriyle tutukluluk halinin devamını talep etti.
Ara kararını açıklayan mahkeme oy çokluğuyla sanık Osman Kavala’nın tutukluluk halinin devamına karar verdi. Geçici mahkeme başkanı ise Kavala’nın tahliyesi yönünde oy kullandı.
Heyet, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nden Gezi Parkı olaylarına ilişkin Beşiktaş'ın taraftar grubu Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 35 sanığın Yargıtay tarafından bozulan dava dosyasının istenmesine hükmederken, birleşme kararı verildiği takdirde bu dava dosyasının mahkemeye gönderilmesine karar verdi.
Mahkeme; Henri Barkey, Ayşe Pınar Alabora, Can Dündar, Gökçe Tüylüoğlu, Handan Meltem Arıkan, Hanzade Hikmet Germiyanoğlu, İnanç Ekmekçi ve Mehmet Ali Alabora'nın hakkındaki yakalama kararının devamına hükmederek, duruşmayı 6 Ağustos’a erteledi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11181,46%-0,35
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,98% 0,41
  • GRAM ALTIN

    5170,08% 0,09
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2