GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANI TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİNİN ARDINDAN İSTİFA ETTİ

GAZİ ÜNİVERSİTESİ FEN FAKÜLTESİ DEKANI TEPKİ ÇEKEN SÖZLERİNİN ARDINDAN İSTİFA ETTİ

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferans görüşmesi sırasında “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma” sözlerinin ardından gelen tepkilerle istifa etti ve hakkında yasal süreç başladı.

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferans görüşmesi sırasında “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma” sözlerinin ardından gelen tepkilerle istifa etti ve hakkında yasal süreç başladı.Gazi Üniversitesi’den yapılan duyuruda şunlara yer verildi: “Üniversitemiz Fen Fakültesi Dekanlık görevini vekaleten yürüten Prof. Dr. Orhan Acar'ın sosyal medya ve basına yansıyan ifadeleri nedeniyle yasal süreç başlatılmış olup, sürecin selameti açısından kendisi 13 Mayıs 2020 tarihinde istifa etmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

Gazi Üniversitesi Fen Fakültesi Dekanı Orhan Acar, video konferans görüşmesi sırasında “Kızların resimlerini de görüyoruz böylece ha, çaktırma” demişti. Odadaki kişinin “Öğrenciler bu dediklerini duyarlar” sözleri üzerine ise sessizliğe bürünen Acar, daha sonra kameraya bakarak gülmüştü. Acar, durumu kontrol edip “Sesim de gidiyor” diye durumu fark etmişti.