GAZETECİ METİN GÖKTEPE'NİN DOĞUM GÜNÜ: YAŞASAYDI 53 OLACAKTI...

GAZETECİ METİN GÖKTEPE

8 Ocak 1996’da haber takibi için gittiği İstanbul Alibeyköy’de polisler tarafından gözaltına alındıktan sonra dövülerek öldürülen Evrensel Gazetesi Muhabiri Metin Göktepe’nin bugün doğum günü. Göktepe yaşasaydı 53 yaşında ola

Metin Göktepe, 10 Nisan 1968’de Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Çipil köyünde dünyaya geldi. Yaşamının ilk 11 yılını burada geçiren Göktepe, geçimini tarım ve hayvancılıkla sağlayan, 8 çocuklu bir ailenin 7'nci çocuğuydu. İlkokulu köyünde okuyan Göktepe, 1979’da annesi ve babasından hemen önce küçük kardeşi Aziz ile birlikte İstanbul’a geldi. Göktepe, 1989 yılında İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü’ne girdi.

Gazeteciliğe 1992 yılında Gerçek dergisinde atılan Göktepe, 1995 yılında Evrensel’de muhabirlik yapmaya başladı.


28 YAŞINDA ÖLDÜRÜLDÜ
8 Ocak 1996 tarihinde, “Mutlaka ben izlemeliyim arkadaşlar” diyerek Ümraniye Cezaevi'nde öldürülen tutukluların cenazesini izlemeye Alibeyköy'e gitti. Polisler, 'Sarı Basın Kartı' olmadığı gerekçesiyle Göktepe'yi ilçeye sokmadı ve haberi izlemekte ısrarcı davrandığı için yüzlerce kişiyle birlikte gözaltına alıp Eyüp Kapalı Spor Salonu'na götürdü. Burada “gazeteciye özel muamele” diyen polislerce dövülerek öldürüldü.
Göktepe hayatını kaybettiğinde 28 yaşındaydı.


AİLESİ, MESLEKTAŞLARI VE YURTTAŞLAR TARAFINDAN ANILIYOR 
Türkiye Gazeteciler Cemiyeti, haber peşindeyken güvenlik güçleri tarafından öldürülen Metin Göktepe’nin doğum günü nedeniyle anma mesajı yayımladı.
Mesajda şu ifadeler yer aldı:
'Yaşadığı sürece doğruların ve insan odaklı haberciliğin takipçisi olan gazeteci Metin Göktepe’nin doğum gününü kutluyoruz.
Hayatta olsaydı 53 yaşını kutlayacak olan Metin Göktepe’nin anısı önünde saygıyla eğiliyoruz.
Doğum gününde basın topluluğumuzun, Göktepe ailesinin, arkadaşlarının acısını paylaşıyoruz.
Meslektaşımız Metin Göktepe'nin ölümüne neden olan güvenlik görevlilerinin adalet tarafından cezalandırılması, arkadaşlarının, Türkiye Gazeteciler Cemiyeti'nin ve tüm basın meslek örgütlerinin dayanışması sayesinde olmuştu.
İçinde olduğumuz bu sıkıntılı dönemde bir kez daha hak ve insan odaklı gazetecilik yapmanın ve mesleki dayanışmanın önemini hatırlatıyoruz.”