FİRARİ FETÖ'CÜDEN BOMBA MELİH GÖKÇEK İTİRAFLARI
FETÖ sebebiyle İngiltere'den iadesi istenen firari Akın İpek, AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile ilgili dikkat çeken itiraflarda bulundu. İpek, Gökçek'i, "cemaatin Ankara yöneticisi olarak ta
Firari FETÖ'cü Akın İpek, “2015 yılının başına kadar hizmet hareketinde kimler yönetici derseniz ben Melih Gökçek’i sayarım” dedi.
Türkiye’nin, İngiltere'den FETÖ sebebiyle iadesini istediği firari iş insanı Akın İpek, yıllar sonra ilk kez konuştu.
FETÖ’nün firari ismi Tarık Toros’a konuşan Akın İpek, AKP’li eski Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.
Akın İpek'in, “2015 yılının başına kadar hizmet hareketinde kimler yönetici derseniz ben Melih Gökçek’i sayarım” demesi dikkat çekti.
İpek konuşmasının devamında, Melih Gökçek’i FETÖ’nün Ankara yöneticisi olarak tanıdığını söyledi.
İpek o programda şu iddialarda bulundu:
“Eşim Londra’da Melih Gökçek’in eşiyle karşılaşmış. Bir anda dükkanın ortasında ‘FETÖ’cü’ diye ortalığı ayağa kaldırmış. İki yıl sonra birkaç gün önce, kızımın eşimin görüntüleri Melih Gökçek’İn oğlunun Twitter sayfasında gördüm. Melih Gökçek de tutmuş bunu ‘oğluma saldırdılar’ diye.
Ben yıllardan beri Ankara’da yaşayan bir iş adamıyım. Ben aileme medyaya çıkmasını yasaklamıştım. Melih Gökçek’in oğlu uzun zamandır bize ‘FETÖ’cü’ deyip duruyor. Benim AKP’den, CHP’den, MHP’den ve hizmet hareketinden tanıdıklarım var. 2015 yılının başına kadar hizmet hareketinde kimler yönetici derseniz ben Melih Gökçek’i sayarım. Gökçek’i cemaat yöneticisi olarak tanıdım. Bir anda rüzgarın dönmesiyle 180 derece döndü Gökçek. Yıllardır tanıdığı insanlara FETÖ düşmanı olduğunu göstermek için eziyet ediyor.”
İşte o tweet:
2015'TEN BERİ İNGİLTERE’DE YAŞIYOR
İpek'in yöneticisi olduğu Koza İpek Holding 2016 yılında Tasarruf Mevzuatı Sigorta Fonu'na (TMSF) devredilmişti. İpek 2015 yılından bu yana İngiltere'de yaşıyor.
İpek, Çelik ve Büyük, Türkiye tarafından 'FETÖ/PYD çatı davasının firari sanıkları' olarak aranıyor. Ankara'nın yaptığı iade başvuruları çerçevesinde her üç ismin İngiltere'deki dosyaları birleştirilmişti.
İade talebi ile ilgili olarak Kasım ayında yapılan duruşmanınhâkimi John Zani, kararında İpek, Çelik ve Büyük'ün iade edilmeleri halinde Türkiye'de 'kötü muamele ile karşılaşma riskinin' bulunduğunu belirtmişti.
Adalet Bakanı Abdulhamit Gül Kasım ayındaki kararın 'kabul edilemez' olduğunu söylemiş ve 'İngiltere yargısının ret kararı, siyasi içerikli bir değerlendirme niteliği taşımaktadır. Bu nedenlerle iade talebiyle ilgili ret kararını ve gerekçelerini kabul etmemiz mümkün değildir' ifadelerini kullanmıştı.
-
BIST 100
16119,15%-0,25
-
DOLAR
44,29% 0,03
-
EURO
51,29% 0,03
-
GRAM ALTIN
6640,44% 0,28
-
Ç. ALTIN
11186,94% 0,00
İlgili Haberler
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
BAKAN GÜLER HATAY’DAN SESLENDİ: TÜRKİYE TEYAKKUZDA, HER TÜRLÜ TEDBİR MASADA!
İSKENDERUN’DA SU KRİZİ: ŞEBEKEYE KİRLİ SU KARIŞTI
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“MAÇ BİTTİ, KRİZ BAŞLADI: LIVERPOOL–GALATASARAY MAÇINA İNCELEME”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“AKP’SİZ BAYRAM” CHP 17 PARTİYLE GÖRÜŞECEK, KRİTİK TERCİH GÜNDEMDE
“4 TAŞINMAZIM VAR” DEDİ, BELGEYİ GÖSTERDİ! GÜRLEK’TEN MAL VARLIĞI ÇIKIŞI
CHP’DEN AKIN GÜRLEK HAKKINDA SUÇ DUYURUSU
İBB DAVASINDA YARGILAMA SÜRÜYOR: 107 TUTUKLU BAYRAMDA CEZAEVİNDE
KUŞADASI BELEDİYESİ’NDE YENİ SÜREÇ: BAŞKAN GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI
İBB DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: MAHİR POLAT’A EV HAPSİ KALDIRILDI
SİLİVRİ’DE GERİLİMLİ DAVA SÜRÜYOR: İMAMOĞLU’NUN YARGILANDIĞI DOSYADA İKİNCİ HAFTA BAŞLADI
SIRMA HALI KONUŞMASI SONRASI OPERASYON: SENDİKA BAŞKANI TÜRKMEN GÖZALTINA ALINDI
HAVA SAHASINDA İRAN VETOSU: İSVİÇRE FEDERAL KONSEYİ ABD’NİN ASKERİ TALEPLERİNİ GERİ ÇEVİRDİ
Yükleniyor
MİLLET İRADESİ MİTİNGİNE MÜDAHALE: GÖZALTINA ALINAN 4 KİŞİDEN 2’Sİ TUTUKLANDI!
YÜKSELİŞ KOLEJİ’NDEN ULUSLARARASI BAŞARI: ILGIN DEVRİM BOURNEMOUTH UNİVERSİTY’DE
“DANIŞTAY DEVREYE GİRDİ! MEB’DEN ‘RAMAZAN GENELGESİ’ İÇİN SAVUNMA İSTENDİ”
“BAKAN ÇİFTÇİ AÇIKLADI: BAYRAMDA ‘RADAR TUZAĞI’ YOK”
“TRUMP’TAN İRAN’A AÇIK TEHDİT: GÜNEY PARS’I TAMAMEN YOK EDERİZ”
“BODRUM’DA SKANDAL İDDİA: ÖZBEK KADINI İNŞAATA GÖTÜRÜP İSTİSMAR ETTİLER”
“12 LİRANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER! KIZILAY’IN İHTAR MASRAFI BORCU KATLADI”
- Cuma 16.5 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 15.9 ° / 6.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
- Pazar 13.2 ° / 6.5 ° Orta kuvvetli yağmurlu




