FİGEN YÜKSEKDAĞ'DAN YILLAR SONRA CEZAEVİNDEN İLK FOTOĞRAF

FİGEN YÜKSEKDAĞ

Kandıra F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın fotoğrafları Twitter'dan yayınlandı. Yüksekdağ'ın kilo aldığı gö

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ Kandıra F Tipi Cezaevi'nde 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana tutuklu bulunuyor.
Yüksekdağ'ın cezaevinden uzun süredir fotoğrafları yayınlanmıyordu.
Twitter'da, 'Yüksekdağ'a Özgürlük' isimli hesaptan paylaşım yapıldı. Yüksekdağ'ın fotoğrafları paylaşıldı.
Kandıra 1 No'lu F Tipi Cezaevinde çekildiği belirtilen fotoğraflar, 'Figen Yüksekdağ’a, siyasi kadın tutsaklara ve anneleriyle birlikte hapsedilen çocuklara özgürlük!' denilerek duyuruldu.
Fotoğraflarda Yüksekdağ'ın kilo aldığı görüldü.
İşte o fotoğraflar:


İşte o paylaşım:


NE OLMUŞTU?
Figen Yüksekdağ hakkında 40’tan fazla fezleke hazırlandı. Biri Silvan, üçü Ankara'da olmak üzere dört dosyadan yargılanıyor. Geçtiğimiz aylarda dosyalar hakkında birleştirme kararı verildi.
Yüksekdağ'ın milletvekilliği 22 Eylül 2016 tarihinde 'Terör örgütü propagandası' suçlamasıyla ceza alması üzerine düşürüldü.
Yüksekdağ’ın dosyası 6-8 Ekim soruşturma dosyasından ayrıldı, Ankara 16'ncı Ağır Ceza Mahkemesi’nde bu davadan yargılanıyor.
Bunun dışında Yüksekdağ hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 20 Eylül 2019’da, 6-8 Ekim olayları için yeni bir soruşturma başlatıldı ve her iki siyasetçi, Kobani protestolarında yaşamını yitiren kişilerin ölümünden sorumlu tutuldu.
18 Eylül 2020'de Yüksekdağ için duruşmalı tutukluluk incelemesi yapıldı.
Tüm tahliye talepleri reddedilen Yüksekdağ hakkında, dört yıldır zaten tutuklu olarak yargılandığı bu soruşturmada, yeniden tutuklama kararı verildi.
Böylece Yüksekdağ için tutuklu yargılandığı dosyadan ikinci defa tutuklama kararı çıktı.