ESKİ ATO BAŞKANIN FETÖ İLE PARA TRAFİĞİ

Salih Bezci’ye Emniyet’te, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek’e yönelik FETÖ suçlamalarının ardından kendi ilişkileri de soruldu. Bezci, MASAK raporlarına yansıyan ilişkileri için “ticari” savunması yaptı.

GÜNDEM 28.09.2021 11:12:34 0
ESKİ ATO BAŞKANIN FETÖ İLE PARA TRAFİĞİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın FETÖ soruşturması kapsamında Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’nde (TEM) ifade veren eski Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Salih Bezci’ye kendisi hakkında MASAK tarafından hazırlanan mali analiz raporu da soruldu.
Rapora göre Bezci, “ByLock kullanıcısı kişilerle karşılıklı para transferleri yaptı”, “FETÖ bağlantılı şirketlerden para aldı”, hakkında FETÖ’den işlem yapılan üç ayrı kişiyle “yurtdışı giriş/çıkış birliktelikleri” tespit edildi. Bezci, para transferlerinin “ticari” olduğunu savundu.
Cumhuriyet'ten Sarp Sağkal'ın haberine göre; dün eski Ankara Ticaret Odası Başkanı Salih Bezci’nin, eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkındaki FETÖ suçlamaları gündeme gelmişti. Bezci, 2016 yılında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı FETÖ soruşturması kapsamında beş yıl sonra iki avukatıyla birlikte TEM’de ifade vermişti. Bezci’ye, kendisi hakkında MASAK tarafından 2019’da hazırlanan mali analiz raporundaki “FETÖ bağlantıları” da soruldu. Rapora göre, “Bezci ve FETÖ ile ilişkili şirketler, kişiler arasında para transferleri yapıldı”, “Bezci’nin FETÖ bağlantılı kişilerle, yurtdışı çıkış/giriş birliktelikleri belirlendi.” 
Raporda yer verilen bilgilerden bazıları şöyle: 
100 BİNLERCE TL TRANSFER

- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hakkında araştırma yapılması istenen şirketlerden Televvün Tekstil Ticaret İthalat ve İhracat Ltd. Şti ile Bezci’nin arasında 2011-2015  arasında toplam 19 para transferi tespit edildi. Bezci, firmadan 105 bin 200 lira aldı.
- Savcılığın araştırma yapılmasını istediği Yüksek Proje İnşaat Müh. Müş. Mim. Taah. San. Tic Ltd. şirketinden 2013-2014 yılları arasında Bezci’nin hesabına 650 bin TL gönderildi.
- Bezci, hakkında FETÖ’den işlem yapılan S.E’ye 2011’de 5 bin TL para gönderdi. 
- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu tarafından hakkında araştırma yapılması istenen Ş.E’nin Bezci’ye 2011’de 35 bin TL gönderdiği belirlendi.
YURTDIŞI GİRİŞ/ÇIKIŞ BİRLİKTELİKLERİ
- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hakkında araştırma yapılması istenen H.G., Bezci’ye 2009 yılında 20 bin TL gönderdi.
- Hakkında FETÖ’den işlem yapılan ardından serbest bırakılan İ.Ö., Bezci’ye 564 bin 315 lira para transferi yaptı. Bezci’nin para transferi içinde olduğu İ.Ö. ile 2016’da eşzamanlı olarak yurtdışına giriş/çıkış birlikteliği olduğu görüldü. 
- Bezci, hakkında FETÖ’den işlem yapılan ve ByLock kullanıcısı olduğu anlaşılan Ali Yalçındağ’dan 2011’de 4 bin 675 lira aldı. Bezci ile Yalçındağ arasında 2009 yılında yurtdışı çıkış birlikteliği tespit edildi. 
- Hakkında FETÖ’den işlem yapılan O.A’nın 2019’da Bezci’ye 66 bin 200 TL para gönderdiği tespit edildi. Bezci ile O.A’nın 2014 ve 2016’da iki kez yurtdışı çıkış birlikteliği içerisinde olduğu görüldü.
- Bezci, ByLock kullanıcısı olduğu anlaşılan ve hakkında FETÖ’den işlem yapılan Mustafa Erkin Karaman’a 2018 yılında 65 bin TL iletti.
‘TİCARİ AMAÇLI’ SAVUNMASI
TEM’de Bezci’ye, MASAK’ın mali analiz raporunda adı geçen şirketler ve kişilerle irtibatı, bu şirketler ve kişilerin FETÖ ile teması hakkında bildikleri soruldu. Bezci, “Hesap hareketlerim tamamen ticari amaçlıdır. Bir kısmı kiracılarım, diğerlerini hatırlamıyorum. Savcılık makamına muhasebe kayıtlarını sunacağım” savunmasını yaptı.
ASYA TERMAL’DE KONAKLAMA
Öte yandan, FETÖ soruşturması kapsamında TEM’de ifade veren Bezci’ye bir dönem FETÖ’ye ait olan Asya Termal Tatil Köyü’ndeki konaklama kayıtları da soruldu. Kayıtlara göre, tatil köyünde 2006 ve 2011’de iki kez konaklayan Bezci, “İ.K. isimli tanıdığımın devre mülkü olduğu için eşimle tatil amaçlı gittim” yanıtını verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11220,22%1,89
  • DOLAR

    41,60% 0,09
  • EURO

    48,88% 0,27
  • GRAM ALTIN

    5172,82% 0,14
  • Ç. ALTIN

    8498,94% 0,00

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

GEZİ DAVASINDA KRİTİK GÜN: AYŞE BARIM VE ÜNLÜ TANIKLAR MAHKEMEDE

İZMİR’DE AKP’Lİ İLÇE BAŞKANI HAKKINDA ŞOK İDDİA: “TEFECİLİK YAPTI”

MİLLİ GÜVENLİK KURULU TOPLANTISI SONA ERDİ: "İSRAİL'İN SOYKIRIMI DURDURULMALI"

CHP’DE KURULTAY SONRASI İLK MYK TOPLANTISI

YARGI KULİSLERİ ISINDI: İSTANBUL’DA 3 BAŞSAVCILIKTA DEĞİŞİM SİNYALİ

İMAMOĞLU'NUN AKIN GÜRLEK DAVASINDA DİKKAT ÇEKEN MUHALEFET ŞERHİ: KABA SÖZ VE ELEŞTİRİ, SUÇ DEĞİL

KASIMPAŞA SK’YA KAYYUM! TURGAY CİNER’İN KULÜBÜNE EL KONULDU

TRABZON AÇIKLARINDA ŞOK! BALIKÇILAR BOMBA YÜKLÜ İNSANSIZ DENİZ ARACI BULDU

DEM PARTİ GÖRÜŞMELERİ AKTARDI: ÖCALAN’DAN ÇARPICI ÇIKIŞ

CEM KÜÇÜK, ERDOĞAN’IN KAAN GERÇEĞİNİ BİLMEDİĞİNİ İDDİA ETTİ…

İTSO HEYETİ VAN GASTRONOMİ FUARINDA HATAY’IN LEZZETLERİNİ TANITTI

EPİK SANAT TİYATROSU SAMANDAĞ’DA “NAZIM” İLE SAHNE ALDI

KAAN, BOEİNG, HAZIR SORULAR… ERDOĞAN SARAY’DA SIZINTININ İZİNDE

Yükleniyor


ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

  • Perşembe 28.5 ° / 16.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 28.2 ° / 16.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
3.TRABZONSPOR A.Ş. 7 4 1 2 3 14
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 7 3 3 1 -1 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
13.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 6 1 3 2 -5 5
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 7 0 2 5 -8 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2