Eren Erdem açlık grevine başladı!
Tutuklu eski milletvekili Eren Erdem, açlık grevine başladı. Bir süre sonra sıvı almayı da keseceğini belirten Erdem, “Bu süreçte tüm tıbbi müdahaleleri reddettiğimi duyururum” ifadelerini kullandı.
Cezaevinde bulunan CHP Parti Meclisi üyesi ve eski milletvekili Eren Erdem, açlık grevinde başladı. Erdem, “Adil yargılanma hakkım için bugün itibariyle adalet orucunu, tüm kronik hastalıklarıma rağmen başlattığımı, ulusal ve uluslararası kamuoyuna bildiririm. Ve bu süreçte tüm tıbbi müdahaleleri reddettiğimi duyururum” dedi.
“PM TOPLANTISINA KATILAMAMAKTAN BÜYÜK ÜZÜNTÜ YAŞIYORUM”
Tutuklu olarak cezaevinde bulunan Eren Erdem, Twitter hesabından açıklama yaptı. CHP Parti Meclisi’nin belediye başkan adaylarını belirlediği toplantıya değinen Erdem, “Dün gerçekleşen PM toplantımıza katılıp oy kullanamamış olmanın büyük üzüntüsünün yaşıyorum. Hele ki partimizin demirbaşı bazı isimlerin 1-2 oy ile listeye girememesi çok daha üzücü oldu… Gelecek PM toplantısında oy kullanmak için cezaevine dilekçe yazdım. Kolluk nezaretinde toplantıya katılmayı talep ettim 60 PM üyesinden biri oy kullanamıyor… Adalet.” ifadelerini kullandı
” ADALET ORUCUNA BAŞLADIM”
Eren Erdem, “Ben 220 gündür, son yaşanan tahliye-tutuklama skandalıyla da görüldüğü üzere tamamen siyasi saiklerle tutuklu 25. ve 26. dönem CHP İstanbul Milletvekili ve halen CHP Parti Meclisi üyesi Eren Erdem olarak süresiz olarak adalet orucuna başladığımı tüm ulusal ve uluslararası kamuoyuna bildiririm” sözleriyle açlık grevine başladığını açıkladı.
“56 KLASÖR 15 DAKİKADA İNCELENDİ”
Tahliye kararının ardından yeniden tutuklanmasına karar verildiğini hatırlatan Erdem, “Tahliye kararından kısa bir süre sonra alenen talimatla dosyayı bilmeyen ve 56 klasörü 15 dakikada inceleyip tekrar tutuklama kararı alarak adil yargılanma, lekelenmeme haklarımın tümüyle yok edilmesidir” dedi.
“TÜM HALKIMI DESTEĞE VE DAYANIŞMAYA ÇAĞIRIYORUM”
“Amacım davaya bakan mahkemenin oybirliği ile verdiği kararın uygulanması, herkese adaletin tecelli etmesidir” diyen Erdem, şöyle devam etti:
“Adalet orucu, açlık grevi ile başlayan bir süre sonra (kısa bir süre) sıvıyı da keserek ölüm orucuna dönüşen, bir zulme karşı en meşru direnme yoludur. Ve bu halkıma karşı sorumluluğumun gereğidir. Her hal ve koşulda fikirlerimizi açıklamak ve zulme karşı çıkma hakkımın icrasıdır. Hali hazırda tutsak edilen fikirlerimi en ağır tecrit altında, 8 metrekarelik müebbet hücresinde yazdım ve kitaplaştırdım. Hiç suç işlememiş birini, hayatı boyunca hep karşı olduğu ve karşı olduğu için kitapları toplatılıp yargılandığı karanlık bir yapıyla ilişkilendirip iftira ve kumpasla ailesine kadar gaddarca zulüm yapılması, adaletin olmadığını gösterir. Ben hep adaleti savundum.
“BU SÜREÇTE TÜM TIBBİ MÜDAHALELERİ REDDEDİYORUM”
Adalet için 430 kilometre yürüdüm. Bugün sadece kendim için değil, adalete susamışlara ses olmak için adalet orucuna başlıyorum. Tüm halkımı, bir aydın, düşünür, siyasetçi, gazeteci, evlat ve en önemlisi masum ve suçsuz bir baba olarak bu son çarem olan adalet orucuna desteğe ve dayanışmaya çağırıyorum. Adalet yaşatır, adaletsizlik öldürür. Ve ben adil, demokratik ve tam bağımsız Türkiye için, adil yargılanma hakkım için bugün itibariyle adalet orucunu, tüm kronik hastalıklarıma rağmen başlattığımı, ulusal ve uluslararası kamuoyuna bildiririm. Ve bu süreçte tüm tıbbi müdahaleleri reddettiğimi duyururum.”
-
BIST 100
18211,67%0,47
-
DOLAR
45,43% 0,03
-
EURO
53,27% 0,05
-
GRAM ALTIN
6846,07% -0,01
-
Ç. ALTIN
10865,96% -0,22
İlgili Haberler
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
ŞİŞLİ BELEDİYESİ’NDE KAYYUM DEĞİŞTİ: İSTANBUL VALİ YARDIMCISI AYHAN TERZİ GÖREVE BAŞLADI
ÖZEL’İN “ANNENE KÜFREDENLERİN YANINA GİDİYORSUN” SÖZLERİ GÜNDEM OLDU
HBB MECLİSİ’NDE SERMAYE ARTIRIMI VE KADRO KARARLARI DİKKAT ÇEKTİ
BELEN GEÇİDİ’NDE HEYELAN ALARMI! ANTALYA-İSKENDERUN KARAYOLUNDA TRAFİK DURDURULDU
SAADET PARTİSİ’NDE “BUTLAN” DAVASINDA KARAR ÇIKTI
MOTORİNE YENİ ZAM YOLDA: LİTRE FİYATINA 1 LİRA 10 KURUŞ ARTIŞ BEKLENİYOR
BAKANLIKTAN TÜİK TEPKİSİ: “GÖREVDEN ALINDI” DEMEK DEZENFORMASYON!
CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE SORUŞTURMA İZNİ! GÖZLER BALIKESİR’DEKİ İHALE DOSYASINA ÇEVRİLDİ
AYDIN’DA PROTOKOL KRİZİ: ÇERÇİOĞLU VE SARIBAŞ İL BAŞKANLARININ GERİSİNDE KALDI
Yükleniyor
3 BELEDİYE BAŞKANININ TUTUKLULUĞUNA DEVAM TALEBİ, CHP'Lİ İSİMLERE HAPİS İSTEMİ
ALİ KOÇ VE RAHMİ KOÇ HEM BAHÇELİ’YLE HEM DERVİŞOĞLU’YLA GÖRÜŞTÜ
BİNGÖL’DE “YANLIŞ EVE OPERASYON” İDDİASI:15 YAŞINDAKİ ÇOCUĞUN KOLUNUN KIRILDIĞI ÖNE SÜRÜLDÜ
CHP'Lİ TEPEBAŞI BELEDİYESİ’NE YOLSUZLUK OPERASYONU
RASİM OZAN KÜTAHYALI GÖZALTINDA! 21 İLDE DEV OPERASYON
CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA CHP’DEN AKP’YE GEÇEN BURCU KÖKSAL İÇİN BELEDİYE ÖNÜNDE KARŞILAMA
- Perşembe 23.8 ° / 13.2 ° Güneşli
- Cuma 22.2 ° / 13.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
- Cumartesi 24.1 ° / 13.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı




