ERDOĞAN:ANA MUHALEFETİN BAŞINDAKİ KİŞİNİN KULLANDIĞI YÖNTEM KESİNLİKLE DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNE UYGUN YÖNTEM DEĞİLDİR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kamu görevlilerini tehdit ettiğini öne sürerek, “Son dönemde giderek sıklaşan bir şekilde ana muhalefetin başındaki zatın kamu görevlilerine hakaret etti

GÜNDEM 26.05.2022 19:02:32 0
ERDOĞAN:ANA MUHALEFETİN BAŞINDAKİ KİŞİNİN KULLANDIĞI YÖNTEM KESİNLİKLE DEMOKRATİK HUKUK DEVLETİNE UYGUN YÖNTEM DEĞİLDİR

Erdoğan, “Bu devletin memuru da pozisyon almaz. İşini yapan her memurun teminatı hukukun kendisidir. Memurundan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na kadar her bir kamu görevlisinin yanındayız. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsunlar” diye konuştu.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’da Etik Eğitim İşbirliği programında konuştu. Erdoğan, özetle şunları söyledi:
“Kamu görevlilerin etik kurallara bağlı olarak çalışması tepeden tırnağa toplumun tüm kesimlerine dalga dalga yayılacak sonuçlar doğuracaktır. Fransızca kökenli olan ‘etik’ kavramını töre veya ahlak ifadeleriyle de karşılamak mümkündür. Ahlak en basit şekliyle iyi ve kötü arasında iyiyi tercih etmek. Edep ve adap sahibi olmak demektir. Bu ölçülerin hayatın her alanı gibi kamuda da korunmasını sağlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Etik kurumumuzun bu konuda giderek artan çabalarını cumhurbaşkanı olarak daima destekledim, desteklemeyi sürdürüyorum.”
“TÜRKİYE DÜNYANIN EN KÖKLÜ DEVLET GELENEĞİNE SAHİP ÜLKELERİNDEN”
“Geçtiğimiz yıllarda tarihinin en iddialı yönetim değişikliğini gerçekleştiren Türkiye, bu asrını geleceğine taşıma iradesine sahip olduğunu da göstermiştir. Ecdadın, ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ şiarını hayata geçirme sorumluluğu en başta kamu görevlilerine aittir. Ülkemiz geçmişte uzun bir süre vesayetle, darbelerle, istikrarsızlık ve terör iklimini zehirlediği yapısal sorunlarla uğraşmak zorunda kalmıştır. Toplumun her kesimi gibi kamuda da kimi zaman ideolojik bağnazlık, kimi zaman ahlaki aşınma, kimi zaman vurdum duymazlık diyebileceğimiz zafiyetler yaşanmış olabilir. Ancak bu milletin mayası sağlam, bu devletin geleneği güçlü olduğu için hepsinin de zamanla üstünden geldik. Tüm bu zorlu sınamaların ardından artık tüm dikkatimizi büyük ve güçlü Türkiye hedefine yöneltebileceğimiz kritik bir sürece girdik. Geçtiğimiz 20 yılda ülkemiz her alanda olduğu gibi kamu hizmetlerinin kalitesi ve yaygınlığı konusunda da çok önemli mesafe kaydetmiştir. Kurumlarımızın fiziki alt yapılarının geliştirilmesinden, mevzuatın hizmet alanlar lehine kolaylaştırılmasına, elektronik devlet uygulamalarından, uzlaşma yollarının artırılmasına kadar pek çok reformu hayata geçirdik. Asırlık ihmalleri ve eksikleri bu kadar kısa sürede telafi etmek elbette kolay olmadı. Etik kurulumuz devletle millet arasındaki ilişkinin ahlak, adalet, hakkaniyet ve saygı çerçevesinde yürümesine verdiği katkıyla büyük ve güçlü Türkiye vizyonundaki yerini alacaktır.”
“BÜROKRATLARI HEDEF ALDIĞINI HATTA AÇIKÇA TEHDİT ETTİĞİNİ GÖRMEYE BAŞLADIK”
“Son dönemde giderek sıklaşan bir şekilde ana muhalefetin başındaki zatın kamu görevlilerine hakaret ettiğini, bürokratları hedef aldığını hatta açıkça tehdit ettiğini görmeye başladık. Elbette kamu görevlileri de yaptıkları işlerden eleştirilebilir. Biz de geçmişte valisinden hakimine, müsteşarından müfettişine pek çok kamu görevlisini hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığını düşündüğümüz işlemleri sebebiyle tenkit ettik. Yapılan iş ve işlemlerini eleştirdik, ama şeriatın kestiği parmak acımaz diyerek ortaya çıkan iş ve işleme de riayet ettik. Demokratik hukuk devletinde olması gereken budur. Eleştirerek demokratik hakkımızı kullandık. İş ve işleme uyarak hukuka saygımızı gösterdik.

Ana muhalefetin başındaki kişinin kullandığı yöntem kesinlikle demokratik hukuk devletine uygun yöntem değildir. Bu kişi kendisine oy vermedi diye kimi zaman işçiye, kimi zaman çiftçiye, kimi zaman esnafa hakaret ettiği gibi kimi zamanda kamu görevlilerini alenen hedef göstermektedir. Devletteki teamüllere zıt bir şekilde baskın yapar gibi kamu kurumlarının kapısına dayanmak ne demek? Demokrasi de böyle bir usul olabilir mi? Hukuk devletinde böyle bir tarz olabilir mi? Devletin teamüllerinde böyle bir yöntem olabilir mi? Asla. Kamu görevlilerinin hakkını, hukukunu da savunmak görevimizdir. Kamu görevlilerimize demokratik hukuk devleti sınırları dışında söz söyleyen herkes bu devletinde bu milletinde düşmanıdır.

Bu çirkefliğin amacı devleti işleyemez hale getirmek, milleti hak ettiği hizmetlerden mahrum etmektir. Böyle bir kepazeliğe, ahlaksızlığa kesinlikle izin veremeyiz. Bir cumhurbaşkanının ailesini hedef alarak böyle bir süreci işletmek akıl kârı değildir. Kamu görevlilerin vazifelerini yürütürken tek bakacakları yer anayasa ve yasalardır. Bu devletin memuru da pozisyon almaz. İşini yapan her memurun teminatı hukukun kendisidir. Memurundan, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı’na kadar her bir kamu görevlisinin yanındayız. Tüm kamu görevlilerimiz müsterih olsunlar. Türkiye’nin bu tür arkası karanlık operasyonlarla kaybedecek tek bir anı bile yoktur. Türkiye’nin kendi insanını tehdit eden değil, kendi insanına hizmet eden anlayışla yapılan ahlaklı, ilkeli üretken siyasete ihtiyacı vardır.”

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9396,02%1,4
  • DOLAR

    38,00% 0,22
  • EURO

    43,19% 0,09
  • GRAM ALTIN

    4069,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    6569,86% 0,00

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

ARMAĞAN ÇAĞLAYAN 'SIRRI SÜREYYA ÖNDER' YORUMLARINA İSYAN ETTİ!

TARKAN'IN ANNESİ NEŞE TEVETOĞLU HAYATINI KAYBETTİ

AYM'NİN CAN ATALAY KARARI TBMM GENEL KURULU'NDA OKUTULDU

SIRRI SÜREYYA ÖNDER, AORT DAMARI YIRTILMASI NEDENİYLE AMELİYATA ALINDI

MARAŞ'TA 4.1 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

BENZİNE ZAM GELİYOR

ERDOĞAN: BİZ TÜRKİYE'NİN İTİBARINI KÜRESEL ÖLÇEKTE ARTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ…

İSTANBUL VALİSİ GÜL EYLEM YAPAN ÖĞRENCİLERİ UYARDI

TÜRKİYE'NİN KONUŞTUĞU YASAK AŞK SKANDALINDA KAYINVALİDE VE DAMAT CANLI YAYINDA GÖZALTINA ALINDI

3 İL İÇİN KRİTİK UYARI: 15 KATLI BİNALAR VAR VE ZEMİN SIKINTILI

MAHFİ EĞİLMEZ'DEN "FAİZ SEBEP ENFLASYON SONUÇ" ELEŞTİRİSİ…

ALMANYA'DA İMAMOĞLU İMZALARINA KONSOLOSLUK EL KOYUP YIRTTI

İMAMOĞLU'NDAN İKTİDARA: MİLLETLE İNATLAŞMAYIN!

Yükleniyor


RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

  • Cuma 28.2 ° / 12.3 ° Güneşli
  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 29 23 1 5 42 74
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
9.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
10.Göztepe 29 10 10 9 9 39
11.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
12.Konyaspor 30 10 13 7 -6 37
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 30 9 14 7 -10 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 29 4 18 7 -24 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47