ERDOĞAN: YALANLARI YÜZLERİNE VURMAKTAN BİZ BIKTIK AMA ONLAR AYNI YALANLARI TEKRARLAMAKTAN BIKMADI

ERDOĞAN: YALANLARI YÜZLERİNE VURMAKTAN BİZ BIKTIK AMA ONLAR AYNI YALANLARI TEKRARLAMAKTAN BIKMADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TUSAŞ Millî Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Programı ve Millî Muharip Uçak Üretim Tesisi açılışında, "Son olarak bir milli savunma sanayi şirketimizin küresel ülkelere satıldığı yalanını do

Bu haberi ilgili kuruluşlar başta olmak üzere herkes yalanlamasına rağmen tezvirata devam ediyor. Buradan tüm yalancılara, sahtekarlara sesleniyorum; biz ülkemize ve milletimize hizmet etmekten asla yorulmayacağız, ama siz bir gün mutlaka yalanlarınızda boğulacaksınız” dedi.Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde Milli Teknolojiler ve Yeni Yatırımlar Toplu Açılış ve Tanıtım Töreni'nde konuştu. Erdoğan, 'Milli muharip uçağımızı inşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp bütün dünyaya göstereceğiz. Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden, en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım, hızla devam ediyor' diye konuştu.
Erdoğan şunları söyledi:
'İHA, SİHA VE TİHA ÜRETİMİNDE DÜNYANIN İLK ÜÇ ÜLKESİ İÇİNDEYİZ'
'Kıbrıs Barış Harekatı döneminde önce tehditle başlayan, ardından ambargoyla devam eden gelişmeler kendi kendine yeten bir savunma sanayine olan ihtiyacımızı bir kez daha ortaya koymuştur. Halkımızın destek ve teveccühleriyle kurulmuş olan silahlı kuvvetlerimizi güçlendirme vakıfları eliyle hayata geçen ASELSAN, TUSAŞ, HAVELSAN, ROKETSAN gibi kurumlar bu sürecin ürünleridir. Rahmetli Turgut Özal döneminde de yerli ve modern savunma sanayinin gelişmesine katkı sağlamak amacıyla Savunma Sanayi Müsteşarlığı kurulmuştur. Hükümete geldiğimizde her alanda olduğu gibi ‘Savunma sanayinde de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak’ dedik ve adımları da atmaya başladık. Kendi kendine yeten, ülkemizi kimseye muhtaç etmeyecek yerli ve milli sistemleriyle dostlarına da elini uzatan tam bağımsız bir savunma sanayi kurmak için tüm imkanları seferber ettik.

Bugün Türk savunma sanayi, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı Savunma Sanayi Başkanlığı’mızın koordinasyonunda yüklenicileri, araştırma kuruluşları, üniversiteleri, geliştirdiği özgün ürünleri ve ihracatıyla ülkemizin en önemli sektörlerinden biri haline gelmiştir. Nitekim ülkemizde 20 yıl önce sadece 62 olan savunma projesi sayısı bugün 750’yi geçerken, bu alanda faaliyet gösteren firmalarımızın sayısı da 56’dan 1.500’e çıkmıştır. Sadece kendimizin değil, dost ve müttefik ülkelerin de ihtiyaçlarını karşılayan bir ülke haline geldik. Kendi savaş gemisini tasarlayan, inşa eden ve idamesini gerçekleştirebilen 10 ülke arasında yer alıyor. İHA, SİHA ve TİHA üretiminde ise artık dünyanın ilk üç ülkesi içindeyiz.

MİLLİ MUHARİP UÇAĞIMIZ 2029'DA GÖKLERDEKİ YERİNİ ALACAKTIR'

TUSAŞ’tan en büyük beklentimiz, uçak teknolojisinde bizi dünya ile rekabet edebilir bir seviyeye çıkarmasıdır. Eğitim uçağımız HÜRKUŞ’un teslimatları sürerken, ülkemizin ilk jet motorlu uçağı HÜRJET eğitim uçağımızın üretimi de devam ediyor. Şimdi sıra ülkemizin en önemli savunma sanayi projelerinden biri olan milli muharip uçağımızda. Açılışını yapmak üzere bir araya geldiğimiz mühendislik merkezi, milli muharip uçak projemizin inşallah kalbi olacaktır. Projede görev alacak 2 bin 300 mühendisimiz çalışmalarını son teknolojik sistemlerle donatılan bu merkezde yürütecekler. Milli muharip uçağımızı inşallah 2023 yılında hangardan çıkarıp bütün dünyaya göstereceğiz. Özellikle ilk uçuşunu fazla geciktirmeden, en kısa zamanda gerçekleştirmeyi planladığımız bu adım, hızla devam ediyor. 2025’te ilk uçuşu gerçekleştirecek olan milli muharip uçağımız test ve kalifikasyon süreçlerinin ardından Hava Kuvvetleri’mizin vurucu gücü olarak 2029’da göklerdeki yerini alacaktır.

'MİLLETİMİZE HİZMET ETMEKTEN ASLA YORULMAYACAĞIZ'

Savunma sanayini her zaman siyaset üstü bir alan olarak gördük. Ancak zaman zaman özellikle son dönemde dozu artan bir şekilde bu konudaki çarpıtma ve yalan kampanyalarının kimi zaman iftira derecesine varacak ölçüde artırıldığını görüyoruz. Arifiye’deki tank paleti fabrikasıyla ilgili söylenen yalanları yüzlerine vurmaktan biz bıktık ama onlar aynı yalanları tekrarlamaktan bıkmadı. Son olarak bir milli savunma sanayi şirketimizin küresel ülkelere satıldığı yalanını dolaşıma soktular. Bu haberi ilgili kuruluşlar başta olmak üzere herkes yalanlamasına rağmen tezvirata devam ediyor. Tabii biz bu yalanların amacının söz konusu savunma sanayi kuruluşlarımıza sahip çıkmak değil, tam tersine ülkemizin savunma sanayi hamlelerini baltalamak olduğunu biliyoruz. Buradan tüm yalancılara, sahtekarlara sesleniyorum; biz ülkemize ve milletimize hizmet etmekten asla yorulmayacağız ama siz bir gün mutlaka yalanlarınızda boğulacaksınız.'