ERDOĞAN 'MÜJDE'Yİ AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce "büyük müjde" diyerek 21 Ağustos 2020'de duyurduğu 'Karadeniz'de 320 milyar metreküp doğal gaz rezerv' müjdesini bu kez Zonguldak'ta dile getirdi. 

GÜNDEM 5.06.2021 00:37:02 0
ERDOĞAN

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Karadeniz'de bulunduğunu açıkladığı 'müjde' öncesinde, 'Şu anda bu müjdenin hayalleri rüyası içindeyiz. Cuma günü inşallah bu müjdeyi milletimize vermek suretiyle Türkiye’de yeni bir dönemin açılacağına şimdiden inanıyorum' ifadesini kullanmış, daha sonra 'müjde'yi duyurmuştu.
21 Ağustos'ta Dolmabahçe'de kameralar karşısına geçen Erdoğan, 'Türkiye tarihinin en büyük doğalgaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğalgaz rezervi keşfetmiş durumda. Hemen tespit kuyuları açmaya başlayacağız. Üretim konseptini belirleyip inşaat ve yapım işlerine geçeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında Karadeniz gazını milletimizin kullanımına sunmaktır' demişti.
İlk olarak Eylül 2004 yılında Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Genel Müdürü Osman Saim Dinç, Akçakoca açıklarındaki sondaj sonucunda Karadeniz'in ilk ekonomik ve ticari doğalgaz keşfini 'Yıl sonuna kadar doğal gaz karaya çıkartılacak' sözleriyle duyurulan 'müjde'nin ardından AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz sahasındaki Amasra kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmak için arkadaşlarımız canla başla çalışıyor' ifadelerini kullandı.
Erdoğan'ın açıklamasından satır başları şöyle: 
Belediyedeki programımızın ardından kendi alanında Avrupa'nın en büyük entegre tesislerinden olan MFA Maske Fabrikası'nın heyecanını yaşadık. Türkiye'nin ilk biyomaskesiyle Türk polisinin kullanımına sunulan tam ve yarım gaz maskeleri de burada üretilecek. Şimdi de tarihi bir ana şahitlik etmek üzere Filyos'tayız, heyecanlıyım. Zira bu eser 10 yıllık değil, 20 yıllık değil, bu eserin mazisi 150 yıl. Buraya gelmeden önce limanı ve gaz işleme tesislerimizin inşa edileceği tesisleri gezdik, sunumları dinledik. Büyük tonajlı gemilerin yükleme ve boşaltma yapabileceği uluslararası bir ticaret ve sanayi alanı kurma projesi olan Filyos Limanı nihayet hayata geçti. Burası aynı anda 13 gemiyi tanker hariç alabilecek durumda ve 13 gemi buraya yanaşabilecek durumda.
Yıl sonunda 200 milyar dolarlık ihracat rakamına ulaşmanın ışığını görmeye başladık.
Enflasyondaki düşüşün sürmesi de başka bir sevindirici haber.  
Filyos limanı Boğazların yükünü de hafifletecek. Filyos Limanı aslında Filyos Vadisi projesinin bir parçasıdır. Filyos Vadisinin göbeğinde yer alan 600 metre kare alana sahip Filyos Endüstri bölgesini ilan ettik.  Filyos endüstri bölgesi 30 milyon nüfus ve 80 milyar Dolarlık ekonomiye erişim imkanı sunuyor.Karadeniz'deki Sakarya Gaz sağında tespit ettiğimiz doğal gazın kara bağlantısı ve işleme sahasına ev sahipliği yapacak. Fatih sondaj gemimiz geçtiğimiz yıl toplada 405 milyar metreküplük rezerv keşfettik. 2020 yılında denizlerde yapıaln en büyük keşif olarak tarihe geçti. Artık bütün bunları yaparken acaba kim neder yok. Fatih sondaj gemimiz yine Sakarya Gaz sahasındaki Amasra kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğal gaz keşfi daha yaptı. Böylece keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı. Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmak için arkadaşlarımız canla başla çalışıyor.

Fatih sondaj gemimiz Sakarya gaz sahasındaki Amasra-1 kuyusunda 135 milyar metreküplük yeni bir doğalgaz keşfi daha yaptı. Hayırlı olsun. Karadeniz'deki toplam gaz keşfimiz 540 milyar metreküpe ulaştı.
Amasra-1 kuyusunun çevresindeki sondajlama çalışmalarımız sürüyor. İnşallah bu bölgeden yeni müjdeli haberler bekliyoruz.
Denizdeki doğal gazı karaya üç etapta çıkarmayı planlıyoruz. Birinci aşama deniz tabanında kurulacak doğal gaz üretim sistemleridir. İkinci aşama karada doğal gazı işleyecek ve kullanıma hazır hale getirecek tesistir. Üçüncü aşama ise denizdeki sistemle, karadaki tesis arasındaki bağlantıyı sağlayacak boru hattıdır. 

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78

CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

CHP’Lİ VEKİLDEN YILMAZ TUNÇ’U DÜŞÜNDÜRECEK CEM KÜÇÜK SORUSU!

KEMALPAŞA BELEDİYESİ’NE OPERASYON: CHP'Lİ ASLANOĞLU'NDAN GÖZALTILARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

SIRRI SÜREYYA ÖNDER'İN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ TEDAVİ GÖRDÜĞÜ HASTANEDEN AÇIKLAMA

ALMANYA TÜRKİYE'YE EUROFİGHTER İHRACATINI DURDURDU: GEREKÇE İMAMOĞLU!

EYLEM YAPAN ÖĞRETMENLERE POLİSİN KULLANDIĞI SÖZLER TEPKİ TOPLADI

İMAMOĞLU İKTİDARIN KANAL İSTANBUL PLANINI İFŞA ETTİ!

RASİM OZAN KÜTAHYALI, ADLİ KONTROL ŞARTIYLA SERBEST BIRAKILDI

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ALİ KOÇ İLE GÖRÜŞTÜ

HBB ESKİ BAŞKANI SAVAŞ 21. KURULTAYI HAKKINDA DA DAVA AÇMAYA HAZIRLANIYOR

İMAMOĞLU "YARINDAN TEZİ YOK" DİYEREK AÇIKLADI!

DEVLET BAHÇELİ: CHP’YE KAYYUM HEM DOĞRU DEĞİL HEM DE MÜMKÜN DEĞİLDİR

İMAMOĞLU: YANLIŞIN BEDELİ 50 MİLYAR DOLAR OLDU

MERKEZ BANKASI FAİZİ YENİDEN YÜKSELTTİ

SELÇUK KOZAĞAÇLI YENİDEN GÖZALTINA ALINDI

SIRRI SÜREYYA ÖNDER’İN SAĞLIĞIYLA İLGİLİ SON DURUM: TEDAVİYE İYİ YANIT VERİYOR

RASİM OZAN KÜTAHYALI HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ERDOĞAN İMZALADI: BAZI FAKÜLTELERİN ADI DEĞİŞTİ, YENİ FAKÜLTELER KURULDU

BEŞİKTAŞ BELEDİYESİ SORUŞTURMASINDA YENİ DALGA: 12 KİŞİ HAKKINDA GÖZALTI KARARI

ÖZGÜR ÖZEL: TÜRKİYE'NİN BÜTÜN DEMOKRATLARI OTOKRATA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

ERZİN'DE KAYIP KİŞİNİN CANSIZ BEDENİ BULUNDU

HATAY'DA FECİ KAZA... BİR ÖLÜ BİR YARALI

AVUKAT SELÇUK KOZAĞAÇLI TAHLİYE EDİLDİ

TÜRKİYE BU 'YASAK AŞK'I KONUŞUYOR... TUTUKLANDILAR

Yükleniyor


CAN ATALAY'DAN MEKTUP: ER YA DA GEÇ HATAY'A KARŞI GÖREVİMİ YERİNE GETİRECEĞİM

VALİLİK'TEN CHP'NİN YÜRÜYÜŞÜNE ENGEL: TAKSİM, ŞİŞHANE VE KABATAŞ DURAKLARI KAPATILACAK!

ESKİ DHMİ DAİRE BAŞKANI "RÜŞVET VE YOLSUZLUK" SUÇUNDAN TUTUKLANDI

ÖZEL, DANIŞTAY BAŞKANI ZEKİ YİĞİT'İ ZİYARET ETTİ

SARAÇHANE DAVASINDA ÖĞRENCİLER VE GAZETECİLER HÂKİM KARŞISINDA...

SENDİKALAR 1 MAYIS'TA KADIKÖY'DE!

ALİ KOÇ ERDOĞAN GÖRÜŞMESİ OLAY OLDU: ANKARA’DA KONUŞULANLAR ORTAYA ÇIKTI

  • Cumartesi 27.7 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Pazar 25.1 ° / 10.8 ° false
  • Pazartesi 24.7 ° / 9.3 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 30 24 1 5 44 77
2.Fenerbahçe 29 22 2 5 47 71
3.Samsunspor 30 15 9 6 9 51
4.Eyüpspor 30 14 8 8 16 50
5.Beşiktaş 29 13 7 9 12 48
6.İstanbul Başakşehir 29 13 10 6 9 45
7.Gazişehir Gaziantep 29 12 11 6 1 42
8.Konyaspor 31 11 13 7 -5 40
9.Antalyaspor 30 11 12 7 -19 40
10.Trabzonspor 29 10 10 9 11 39
11.Göztepe 29 10 10 9 9 39
12.Kasımpaşa 30 9 9 12 -4 39
13.Kayserispor 29 9 11 9 -11 36
14.Bodrum FK 31 9 15 7 -12 34
15.Rizespor 29 10 15 4 -14 34
16.Sivasspor 30 8 15 7 -10 31
17.Alanyaspor 29 8 14 7 -11 31
18.Hatayspor 30 4 19 7 -25 19
19.Adana Demirspor 29 2 23 4 -47