ERDOĞAN'IN 'KORUMA' HARCAMASI DUDAK UÇUKLATTI  

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın sayısı sır gibi saklanan koruma ordusu için sadece bu yılın ilk dört ayında toplam 155 milyon TL harcandı. Erdoğan’ın korumaları için yapılan günlük harcama ise yaklaşık 1,3 milyon TL’yi buluyo

GÜNDEM 29.05.2022 11:05:30 0
ERDOĞAN

Halk yoksulluk ve hayat pahalılığıyla boğuşurken AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ailesini koruyan koruma ordusu için kesenin ağzı sonuna kadar açıldı. Erdoğan’ın koruma ordusu için sadece bu yılın ilk dört ayında harcama rekoru kırıldığı ortaya çıktı.
Birgün'den İsmail Arı'nın aktardığı haberde, Emniyet Genel Müdürlüğü’nün mali tablolarında yer alan bilgilere göre, Cumhurbaşkanlığı korumalarının bağlı olduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, bu yılın ocak ve nisan aylarını kapsayan dört aylık dönemde tam 155 milyon 438 bin TL harcadı. Bu para da yaklaşık 36 bin 600 asgari ücretlinin bir aylık maaşına denk geliyor.
Korumalar için yapılan günlük ve aylık harcamalar da adeta dudak uçuklatacak türden. Erdoğan’ın koruma ordusu için yapılan günlük harcama yaklaşık 1,3 milyon TL’yi bulurken, aylık harcama ise yaklaşık 39 milyon TL’yi buluyor.
REKOR KORUMALARDA
Cumhurbaşkanlığı korumaları için Emniyet Genel Müdürlüğü’nün kasasından yapılan harcamalar, birçok daire başkanlığı için yapılan harcamaların da çok üzerinde. Bu yılın ilk dört ayında yapılan Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi Başkanlığı’nın 36 milyon 976 bin TL’lik ve Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’nın 43 milyon 500 bin TL’lik harcaması, Cumhurbaşkanlığı korumaları için harcanan paranın gerisinde kaldı.
Ayrıca TBMM Koruma Daire Başkanlığı’nın da bu yılın ilk dört ayında tam 58 milyon 254 bin TL harcandığı açıklandı.
AİLESİ VE SARAYLAR
Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı’nın görev tanımı ise şu şekilde ifade ediliyor: “Cumhurbaşkanlığı Koruma Dairesi Başkanlığı, Cumhurbaşkanı ve aile bireylerinin can güvenliği ve saygınlığı başta olmak üzere, konut, çalışma yeri, her türlü ulaşım vasıtası ile intikali esnasında, yakın koruma hizmetlerinden sorumludur. Ayrıca Cumhurbaşkanlığı’na ait tüm yerleşkelerin ve Cumhurbaşkanı’nın bulunduğu her türlü bina ve tesisin güvenliğini sağlamakla görevlidir.”
YETERİ KADAR VARMIŞ
Erdoğan’ı ve Saray’ı koruyan koruma sayısı da yıllardır sır gibi saklanıyor. Milletvekillerinin “Sarayları ve Erdoğan’ı kaç koruma koruyor?” sorularına bugüne kadar hiç yanıt verilmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, “Cumhurbaşkanlığı’nda görevli kaç koruma var?” Sorusuna “Herhangi bir güvenlik zafiyeti oluşturulmayacak şekilde, yeteri kadar personel ve teçhizatla yerine getirilmektedir” yanıtını vermişti.
Öte yandan Erdoğan’ın yüzlerce araçlık konvoyu hep gündemde oldu. Erdoğan’ın konvoyunu helikopterler de korurken, gezdiği şehirlerde hayat ve trafik kilitlendi, yurttaşlar saatlerce trafikte bekletildi.
‘AKP’Yİ DE KORUYORLAR’
İYİ Parti Ankara Milletvekili Halil İbrahim Oral, geçen yılar AKP Genel Merkezi ile ilgili dikkat çeken bir iddia ortaya atmıştı. AKP Genel Merkezi’ni koruyan polislerin omzunda Cumhurbaşkanlığı forsu bulunduğunu iddia eden Oral, “Buradan anlıyoruz ki AK Parti’deki koruma görevi Cumhurbaşkanlığı Koruma Hizmetleri Genel Müdürlüğü’ndedir” demişti.

Erdoğan’ın korumaları için milyonlarca lira harcayan Emniyet Genel Müdürlüğü’nün bütçe yetersizliği nedeniyle biber gazı alamadığı açığa çıktı. Emniyet, 11 Mayıs tarihinde 3 bin adet el tipi 400 mililitrelik biber gazı spreyi alımı için ihale düzenleyeceğini duyurmuştu. Ancak ihalenin geçen günlerde “bütçe yetersizliği” nedeniyle iptal edildiği açıklandı.


 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    11134,73%1,58
  • DOLAR

    40,92% 0,07
  • EURO

    47,74% 0,17
  • GRAM ALTIN

    4400,11% 0,33
  • Ç. ALTIN

    7073,77% 0,31

CHP’NİN ÜSKÜDAR MİTİNGİNDE BİNLER: ADALET VE HÜRRİYET VURGUSU

MÜSAVAT DERVİŞOĞLU OPERASYON GEÇİRDİ: TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

MUHİTTİN BÖCEK’İN OĞLU MUSTAFA GÖKHAN BÖCEK TUTUKLANDI!

“CEM DUMAN’IN ALEYNA ÇAKIR VE ESRA HANKULU DAVASINDAKİ ROLÜ ORTAYA ÇIKTI!”

“ŞAMİL TAYYAR’DAN ÇARPICI İDDİA: BAŞSAVCI GÜRLEK KUŞATMA ALTINDA”

HACETTEPE’DE SESSİZ KIYIM: İMAMOĞLU EYLEMİNE KATILAN ÖĞRENCİLER YURTSUZ BIRAKILDI!

TÜRKİYE’NİN EN BÜYÜK ATIKSU TÜNELİ HATAY’DA YÜKSELİYOR

PROTOKOL VE İŞ DÜNYASI GÖRKEMLİ DÜĞÜNDE BULUŞTU

FAHRETTİN ALTUN YENİ GÖREVİNDE KRİZ YAŞIYOR: MİNİBÜS TALEBİNE BİLE ONAY ÇIKMADI

OYAK ÇİMENTO İNSAN KAYNAKLARI DİREKTÖRLÜĞÜ EDA GÜZELDEMİR DEMİRAY’A EMANET

ÇERÇİOĞLU:PROTESTOLARDAN KAÇTI, AKP’DE DAR BİR TOPLULUĞA KONUŞTU

ROZETİ ERDOĞAN’DAN TAKILAN UMUT YILMAZ, GAZİANTEP’TE KONUŞTU…

YAKIT FİŞLERİNDE UTTS KRİZİ: MÜHÜRSÜZ FİŞLER GEÇERSİZ SAYILIYOR

İYİ PARTİ’DE MARDİN DEPREMİ: İL VE İLÇE TEŞKİLATLARI İSTİFA ETTİ

İNAN GÜNEY'DEN İLK SİLİVRİ MESAJI : “KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”

MECLİS ÖNÜNDE BEYAZ TOROS YAKILMASINA CHP'DEN TEPKİ

KULİSLERİ SALLAYAN İDDİALARA BOZBEY’DEN NET ÇIKIŞ

ÖZGÜR ÖZEL: “BAHÇELİ’YE KUMPAS KURULDU, ASIL MESAJ ERDOĞAN’A VERİLDİ”

ADANALI GENÇLERİN 'ÖZGÜRLÜK YÜRÜYÜŞÜ' 11'NCİ GÜNÜNDE: 245 KİLOMETRE KATETTİLER

DEPREMDE HASAR ALMIŞTI…HATAY HAVALİMANI KAPASİTESİNİ ARTIRIYOR

FATİH ALTAYLI AÇIKLADI: ESKİ AKP’Lİ MEKTUBU CEZAEVİNDEN GÖNDERDİ

CHP’DEN AKP’YE KRİTİK GEÇİŞLER: BURSA VE KÜTAHYA GÜNDEMDE

MANSUR YAVAŞ: ESAS OLAN TUTUKSUZ YARGILAMA, BİZDE TAM TERSİ!

EFELERİN DİYARI AYDIN’DA TARİHİ KALABALIK! ÖZEL:MİLLET EMANETİNİ GERİ ÇAĞIRIYOR

BEYOĞLU BELEDİYE BAŞKANI İNAN GÜNEY TUTUKLANDI!

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA GERİLİM: ZAM TEKLİFİ KABUL GÖRMEDİ

BAHÇELİ VE ÇAKICI’YI ZİYARET EDEN SELAHATTİN YILMAZ, SUÇ ÖRGÜTÜ LİDERİ OLARAK TUTUKLANDI

İBB SORUŞTURMASINDA 8 KİŞİ HAKKINDA TUTUKLAMA KARARI VERİLDİ!

"SUÇA SÜRÜKLENEN ÇOCUKLAR İÇİN YENİ YASA YOLDA: 7 MADDELİK DÜZENLEME GELİYOR!"

ARTVİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNDE “SİYASİ BAĞLANTILI” ATAMA İDDİASI!

Yükleniyor


MÜSAVAT DERVİŞOĞLU OPERASYON GEÇİRDİ: TÜMÖR TESPİT EDİLDİ

“ŞAMİL TAYYAR’DAN ÇARPICI İDDİA: BAŞSAVCI GÜRLEK KUŞATMA ALTINDA”

HACETTEPE’DE SESSİZ KIYIM: İMAMOĞLU EYLEMİNE KATILAN ÖĞRENCİLER YURTSUZ BIRAKILDI!

FAHRETTİN ALTUN YENİ GÖREVİNDE KRİZ YAŞIYOR: MİNİBÜS TALEBİNE BİLE ONAY ÇIKMADI

ROZETİ ERDOĞAN’DAN TAKILAN UMUT YILMAZ, GAZİANTEP’TE KONUŞTU…

YAKIT FİŞLERİNDE UTTS KRİZİ: MÜHÜRSÜZ FİŞLER GEÇERSİZ SAYILIYOR

İNAN GÜNEY'DEN İLK SİLİVRİ MESAJI : “KAZANACAĞIMIZA İNANIYORUM”

  • Perşembe 34.9 ° / 21 ° Güneşli
  • Cuma 37.1 ° / 20.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 33.4 ° / 15.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Trabzonspor 2 2 0 0 2 6
6.Göztepe 2 1 0 1 3 4
7.Beşiktaş 1 1 0 0 1 3
8.Kayserispor 1 0 0 1 0 1
9.İstanbul Başakşehir 1 0 0 1 0 1
10.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
11.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
12.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
13.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
14.Kasımpaşa 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
17.Eyüpspor 2 0 2 0 -4 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0