Tarih: 03.02.2022 13:53

ERDOĞAN'DAN OSMAN KAVALA AÇIKLAMASI

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna ziyareti öncesi Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısında konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, şunları söyledi:

* Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’in davetine icabetle Yüksek Düzeyli Stratejik Konsey’in onuncu toplantısını gerçekleştirmek üzere biraz sonra Kiev’e hareket edeceğiz.

* Bugün aynı zamanda Ukrayna ile tesis ettiğimiz diplomatik ilişkilerin 30. yıldönümüdür. Bu ziyaretimiz bizim için ayrı bir önem taşımaktadır.

* Konsey toplantımıza da başkanlık edeceğiz. İkili ilişkilerimizi tüm boyutlarıyla gözden geçireceğiz. Muhtelif alanlarda anlaşmalara imza atarak ilişkilerimizi daha da güçlendireceğiz.

* Ukrayna ile ilişkilerimiz son yıllarda ciddi mesafeler katemiştir. Salgına rağmen geçen sene 2 milyona yakın Ukraynalı dostumuzu Türkiye’de ağırlayarak yeni bir rekora imza attık. İkili ticaretimiz de 2020 yılına göre yüzde 60 arttı.

* İhtilafın barışçı yollarla çözülmesi gerektiği aşikardır. Bölgemizde barış ve güven ortamının tesisi amacıyla üzerimize düşeni yapacağız.

KAVALA KARARI

* Özellikle Türkiye’nin başta ilk derece mahkemeleri olmak suretiyle, bizim mahkemelerimizi tanımayanları biz tanımayız. Bunu net söylüyorum ve bizim mahkemelerimizin de bu konuda verdiği bir karar var.

*Bu konuda AİHM ne demiş Avrupa Konseyi bu konuda ne demiş bu da bizi çok ilgilendirmiyor.

*Biz kendi mahkemelerimize saygı duyulmasını bekliyoruz. Bu saygıyı duymayanlara da bizim saygımız olmayacaktır.

DONARAK ÖLEN MÜLTECİLER

* 12 tane insanı orada dondurarak buna seyirci kalmak yenilir yutulur bir şey değil. Daha önce de botlarda şişlenerek batırılan insanlar oldu.

* Yunanistan’ın alışılmış tavrını göstermek açısından çok önemli. Bu konuyla ilgili AB hep sessiz kaldı. Dünya hep sessiz kaldı.

* Sadece Yunanistan’a destek vermekten öte hiçbir varlıkları yok. Şimdi de orada 12 tane insanı donmak suretiyle ölümüne sessiz kaldılar.

* Biz de dünyada hangi liderle görüşürsek bu görüntüleri göstereceğiz. Biz mazlumların yanında olmayı sürdüreceğiz.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —