ERDOĞAN'DAN KAFTANCIOĞLU'NA 500 BİN TL'LİK TAZMİNAT

ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkında kendisi için söylediği ‘Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat’ sözleri nedeniyle 500 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlügü'ne AKP'li Melih Bulu'nun atanmasının ardından öğrenciler ve akademisyenlerin başlattıkları protestoya CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu da destek vermişti.
ERDOĞAN: KENDİSİ DHKP-C MİLİTANIDIR
Protesto gösterilerinin devam ettiği sırada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Öğrencilerle görüşecek misiniz?” sorusuna karşılık, “Arkadaşlar ben neden öğrencilerle görüşeyim? Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde teröristler var. Öğrencilerle alakası olmayan CHP’nin İstanbul İl Başkanı orada. Kendisi DHKP-C militanıdır” şeklinde cevap vermişti.
KAFTANCIOĞLU, SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞINI SÖYLEMİŞTİ
Recep Tayyip Erdoğan'ın, ‘DHKP-C militanı’ suçlaması için 'safsata' diyen Kaftancıoğlu da 'Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat hakkında ‘Hakaret, Adil Yargıyı Etkileme Yargı Görevini Yapanı Etkilemeye Teşebbüs’ suçlarını işlemesi nedeniyle suç duyurusunda bulunacağım” açıklaması yapmıştı.
'KENDİ DİLİNCE HAKARET EDEREK....'
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın avukatı bugün Çağlayan'da bulunan İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’ndan şikayetçi oldu. Kaftancıoğlu'nun 16 Ocak tarihinde yaptığı basın açıklamasında 'kendi dilince hakaret' ederek asıl kendisinin haksız fiilde bulunduğu iddia edilen dilekçede, şunlara yer verildi:
'MİLLİ İRADEYİ YOK SAYAN BİR ZİHNİYET'
'CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun, basın açıklamasında müvekkilim Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan Sayın Recep Tayyip Erdoğan hakkında kullandığı ‘Cumhurbaşkanlığı koltuğunu işgal eden zat’ şeklindeki sözleri, kanun nizam tanımayan hakaretlerinin kabul edilmesi mümkün olmamakla beraber milli iradeyi yok sayan bir zihniyet ürünüdür.
'İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KAPSAMINDA DEĞERLENDİRİLEMEZ'
Yaşadığımız ülkenin yüzde 50 oranından fazla oy olarak seçilmiş bir Cumhurbaşkanı'nı yok saymak ve işgalci olarak tanımlamak, milletin iradesini yok saymaktır. Müvekkilimin kişilik haklarını ihlal eden bu hal ifade özgürlüğü kapsamında değerlendirilemez. Zira davalının amaçladıkları, müvekkilim aleyhine oluşturulmak istedikleri algı kamu yararını amaçlayan değil sadece kendisi zihniyet hakkının kötüye kullanıldığını açık bir şekilde göstermektedir.' 
Dilekçede, söz konusu ifadenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘Kişilik haklarını zedelediği’ gerekçesiyle 500 bin liralık manevi tazminat talep edildiği belirtildi.