ERDOĞAN'DAN AKP'Lİ VEKİLLERE TALİMAT

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, uzun bir aradan sonra, partili milletvekilleri ile gruplar halinde görüşmelere başladı. Erdoğan, AKP'li vekillere flaş talimatlarda bulundu.

GÜNDEM 6.01.2022 17:21:44 0
ERDOĞAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partili milletvekilleriyle gruplar halinde görüşmelere dün yeniden başladı.
Grup Başkanvekili Mahir Ünal başkanlığındaki 48 milletvekili ile kahvaltıda bir araya gelen Erdoğan, milletvekillerinin başta ekonomi olmak üzere ülke sorunları ile ilgili görüşlerini dinledi. Edinilen bilgiye göre 35'e yakın milletvekili söz istedi; aynı gün Erdoğan'ın Devlet Bahçeli'ye ziyareti olması nedeniyle, ancak 18 dolayında milletvekili söz alabildi.
BBC'den Ayşe Sayın'ın AKP kulislerinden edindiği bilgilere göre Erdoğan, daha çok milletvekillerinin 'sahadan izlenimlerini ve önerilerini dinledi, not aldı ve çok fazla yorum yapmadı.'
EN FAZLA ŞİKAYET TARIM SEKTÖRÜNDEN: VERİM DÜŞEBİLİR
Toplantıda söz alan milletvekillerinin büyük bölümü, tarım sektöründeki sorunları aktarırken, gübre fiyatlarındaki artış nedeniyle, çiftçilerin gübre kullanamadığını, bu durumun da tarım ürünlerinin verimini düşüreceği görüşünü dile getirdiler. Benzer şekilde yem fiyatlarındaki yükseliş nedeniyle hayvancılığı olumsuz etkilediği ve bu durumun et fiyatlarına da yansıyacağını dile getirdiler.
Ayrıca kuraklık nedeniyle sulama için acil gölet yapılması, devam eden yatırımlara ödenek aktarımı talepleri de Erdoğan'ı iletildi.
TEMEL GIDA ÜRÜN İHRACATINA KOTA TARTIŞILIYOR
Erdoğan'la yapılan toplantıda gündeme gelmemekle birlikte, AKP içinde başta tarım ürünleri olmak üzere temel gıda maddelerine yönelik fiyat artışını engellemek için 'temel gıda ihracatına kota getirilmesi' seçeneği de tartışılıyor.
Tedarik konusunda sorun yaşayan bazı ülkelerin Türkiye gibi üretim yapan ülkelerden alımı arttırdığı, ihracata yönelen üreticinin de iç piyasaya da benzer fiyattan satış yapmaya yöneldiğini savunan AKP kaynakları, bu durumun enflasyona artırıcı etkisi olduğunu ifade ediyorlar. Bu durumun artarak devam etmesi halinde 'temel gıda maddelerinin ihracatına kota getirilebileceği' ifade ediliyor.
MEDYA ELEŞTİRİSİ 
Edinilen bilgiye göre toplantıda söz alan bir milletvekili ise iktidara yakın gazete ve televizyon haberlerinin kamuoyu üzerinde etkisi olmadığı, bu nedenle de iktidarın yaptıklarının muhalefet partili seçmene ulaşamadığı eleştirisinde bulundu.
Yurttaşların haber almak için artık YouTube kanalları veya yabancı medya kuruluşları ve ajanslarından bilgi edinmeye yöneldiğine işaret eden aynı milletvekili, 'İnsanlar doğru bilgi vermediğinizde, bilgi alacağı başka kaynaklara yönelir. Bizim parti olarak o boşluğu dolduracak yaklaşım içinde olmamız lazım' eleştirisi yöneltti.
'REKABET ORTAMI ARTIRILMALI'
Bazı milletvekilleri ise dövizdeki düşüşe karşın hayat pahalılığının en büyük sorun olmaya devam ettiğine işaret ederek, 'Bunun en önemli nedeni bazı alanlardaki tröstleşme. Rekabet ortamı genişletilmeli ve denetimler artırılması' önerisini getirdi. Toplantıda, ihracattaki artışın cari açığın kapatılmasına önemli katkı sağlayacağı vurgulandı.
ERDOĞAN: MUHALEFET ZEHİRLİYOR
Öneri ve eleştirileri not alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, söz alamayan bazı milletvekillerinin saha izlenimlerine ilişkin raporlarını veya görüşlerini grup başkanvekilleri aracılığıyla iletmelerini istediği öğrenildi.
AKP kulislere yansıyan bilgilere göre, ekonomi konusunda attıkları adımların olumlu sonuçlarının görülmeye başlayacağını belirten Erdoğan, milletvekillerine de vatandaşa 'doğru bilgilerle' gitmeleri talimatı verdi.
Muhalefet partilerinin hem uygulamaya konulan yeni ekonomi politikaları, hem de iktidara yönelik 'yolsuzluk, usulsüzlük, rant' iddialarıyla milleti 'zehirlediğini' savunan Erdoğan, 'Muhalefet yalan yanlış bilgilerle milleti zehirliyor. Siz ihtiyaç duyduğunuz bilgileri bakanlıklardan isteyin, bu bilgilerle millete gidin, doğruları anlatın' mesajı verdi.
Bundan sonra, 'enflasyonla mücadeleye odaklanacaklarını' belirten Erdoğan, enflasyonu yeniden tek haneli rakamlara indirecekleri iddiasını, toplantıda da dile getirdi.
'YENİ, SİVİL ANAYASA' VURGUSU
Erdoğan, ayrıca 'yeni, sivil anayasa' vurgusu yaptı ve bu sürece milletvekillerinin sahip çıkması gerektiğini vurguladı.
Parti Sözcüsü Ömer Çelik de toplantıdan sonra yaptığı açıklamada, 'Türkiye'de sürekli anayasa arayışı vardır, Cumhurbaşkanımız bunun gerçekleşmemiş olmasının kabul edilemeyeceğini, Türkiye'nin muhakkak süratle sivil bir anayasaya kavuşması gerektiği şeklinde değerlendirmeleri oldu' görüşünü dile getirdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10637,33%0,68
  • DOLAR

    42,33% 0,21
  • EURO

    49,19% 0,14
  • GRAM ALTIN

    5565,17% 0,26
  • Ç. ALTIN

    9220,38% 0,00

ZAMLI EKMEĞE TEPKİ: DÖRTYOL HALKI ÇAREYİ HALK EKMEKTE BULDU

İSMAİLAĞA SOSYAL KONUTLARA DA EL ATTI: PROJEDE DEĞİŞİKLİK YAPTIRDIKLARINI İDDİA ETTİ

TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

Yükleniyor


TRUMP’TAN SÜRPRİZ U DÖNÜŞÜ: “KOMÜNİST” DEDİĞİ MAMDANİ İLE MASAYA OTURUYOR

KILIÇDAROĞLU; BİNALİ YILDIRIM, DOĞU PERİNÇEK VE SÜLEYMAN SOYLU İLE BİRLİKTE NİKAH ŞAHİDİ OLDU

ESKİ HDP'Lİ VEKİL YENİDEN REFAH’A GEÇTİ

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli
  • Çarşamba 21.7 ° / 9.1 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7