ERDOĞAN, CENGİZ İNŞAAT'IN TAŞ OCAĞINA BÖYLE SAHİP ÇIKTI

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cengiz İnşaat tarafından Rize'nin İkizdere ilçesine yapılan taş ocağına sahip çıktı.

GÜNDEM 3.09.2021 21:35:19 0
ERDOĞAN, CENGİZ İNŞAAT

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 'İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde açıklamalarda bulunuyor.İkizdere ilçesindeki İşkencedere Vadisi'ne Cengiz İnşaat tarafından yapımı süren ve bölge halkının tepkisini çeken taş ocağına sahip çıkan Erdoğan, konuya ilişkin komünistleri suçladı. Erdoğan, ''Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez'' ifadelerini kullandı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de 'İyidere-İkizdere Yolu ve Tünelleri Açılış Töreni'nde konuştu. Kış aylarında ulaşımda ciddi zorlukların yaşandığı bölgenin artık güvenli bir şekilde geçilebileceğini ifade eden Erdoğan, 'Son dönemde Karadeniz sahili boyunca gerek Giresun, Rize, Artvin, Kastamonu ve Sinop'ta sel felaketinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdık' dedi.

'SİZ BU MİLLETİN ÖNÜNÜ KESEMEZSİNİZ'
Açıklamalarının devamında İkizdere'deki protestolara değinen Erdoğan, şunları söyledi:

'Şimdi biz İkizdere'de lojistik tesislerini yapıyoruz. Bunlar çıkıyor Ankara'dan geliyor, bizim bu lojistik tesisin yapımını durdurmak için gayret sarf ediyorlar. Türkiye'nin değişik yerlerinden ne kadar sol varsa, komünist varsa, alıp buraya geliyorlar. Neymiş bizim önümüzü kesecekler. Siz bu milletin önünü kesemezsiniz. Kesemeyeceksiniz. Bu tesisleri yapacağız. Bu yolları yapacağız. Sizin gücünüz bunların önünü kesmeye yetmez.'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, daha sonra Türk ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. 'Türkiye'nin son 7-8 yılı toplumsal kargaşa çıkarma denemeleriyle, siyasi ve ekonomik kumpaslarla, darbe girişimleriyle, son dönemde de salgınla ve tabi afetle geçti' diyen Erdoğan, şöyle devam etti:

'Tüm bu sıkıntıları milletimizle verdiğimiz mücadeleyle geride bıraktık. Bir şeye özellikle dikkat ettik. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin demokratik ve ekonomik kalkınmasının hep yukarı yönlü olması için var gücümüzle çalıştık.

'YALANCI KEMAL DEĞİL Mİ'
Darbe girişiminin olduğu gece gün ağarana kadar hainlerle çarpıştık. Ertesi sabah işimize sarıldık. 15 Temmuz'da o FETÖ darbe girişimine uğradığı zaman kalktım, Marmaris'ten uçakla İstanbul'a havalimanına geldim. Fakat benden yarım saat önce de Bay Kemal oradan tankların arasından kaçarak Bakırköy Belediyesi'ne gitti. Orada da kahvesini yudumlamaya başladı. Haberim olsa ben de orada beklerdim diyor. Yalan. Bu zaten yalancı Kemal değil mi? Hayatı yalan.

'Rize bu yalan terörüne 2023'te en büyük dersi verecektir' diyorum. Bu malum Millet İttifakı diye bir zillet ittifakı var ya, bunlara en büyük dersi Rizeli hemşehrilerim verecektir. Fakat çok çalışacağız. Hemşerilerimizi uyaracağız. Salgın döneminde dünyanın tamamıyla kapansak da çalışmaktan üretmekten geri dönemedik. Normalleşme adımları ve aşılamada ulaştığımız seviyeyle elde ettiğimiz tarihi başarıların haberleri arka arkaya geliyor.

Önceki gün 2. çeyrek büyüme makamının rakamının müjdesini almıştık. Türkiye ekonomisi 2. çeyrekteki yüzde 21,7'lik büyüme oranıyla dünyada İngiltere'den sonra 2. en büyük büyüyen ülke. Dün de ihracatımızın tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşması müjdesiyle güne başladık. Ağustos ihracatımız 19 milyar doları yılın ilk 8 ayındaki ihracatımız 140,2 milyar doları, 12 aylık ihracatımız 207,5 milyar doları bularak büyüme rakamlarını teyit etti.

'ENFLASYON TÜM DÜNYANIN SORUNU'
İstihdamda da 29 milyonun üzerine çıktık. Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonuyla mücadele ediyor. Türkiye salgın ortasında ortaya çıkan fırsatları değerlendirerek bu tür sıkıntıları ayağının altına almış ve geride bırakarak çok daha büyük başarılara yönelme potansiyeli olan ülke konumuna gelmiştir. Krizlerin üstesinden, dünyada eşi benzeri görülmemiş bir hızla gelebilen bir Türkiye'ye ulaştık.

Biliyorsunuz bunlar hep medeni oluşumuzun alametidir. Yol medeniyettir, bu da bize aittir. Bu tünelleri, bu yolları bu kadro gerçekleştirdi. Bu kadroda emeği olanlar, Binali kardeşim olsun, Adil kardeşim olsun hepsi çok büyük emekler verdiler. Daha iyi olacak. Bunlar Bay Kemal'i, Meral'i, bunların bu derdi yok. Bunlar gelip yol kesmeye çalışıyor. Bunlara da gereken dersi verdiniz, vereceksiniz biliyorum.
Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle
''- Kış aylarında ulaşımda ciddi zorlukların yaşandığı bu bölge artık güvenli bir şekilde geçilebilecek.
- Son dönemde Karadeniz sahili boyunca gerek Giresun, Rize, Artvin, Kastamonu ve Sinop'ta sel felaketinin yol açtığı hasarları kısa sürede ortadan kaldırdık. Kastamonu ve Sinop'ta inşallah bir yıla kadar tüm bu çalışmaları tamamlamış olacağız. Avrupa'da sel felaketlerinin üzerinden aylar geçmesine rağmen hala hiçbir altyapının çalışmadığının haberlerini sizler de televizyonlarda izliyoruz. Biz, felaketin ardından üç beş güne kalmadan insanımıza her türlü desteği sağlıyoruz. Bartın'da felaket, oradayız. Kastamonu'da felaket, oradayız. Antalya'da yangın, oradayız. Muğla'da yangın, oradayız. Durmak yok, yola devam dedik.
 - Ülkesini aşkla sevmek, milletine gönülden vurgun olmak, insanını her şeyin üzerinde tutmak gerekir. Bunların böyle bir derdi var mı? Biz çok paramız, çok aracımız, çok personelimiz bulunduğu için değil bu anlayışla hareket ettiğimiz için kısa sürede felaketlerin izlerini silebiliyoruz.
- Türkiye'nin son 7-8 yılı toplumsal kargaşa çıkarma denemeleriyle, siyasi ve ekonomik kumpaslarla, darbe girişimleriyle, son dönemde de salgınla ve tabi afetle geçti. Tüm bu sıkıntıları milletimizle verdiğimiz mücadeleyle geride bıraktık. Bir şeye özellikle dikkat ettik. Şartlar ne olursa olsun ülkemizin demokratik ve ekonomik kalkınmasının hep yukarı yönlü olması için var gücümüzle çalıştık.
- Türkiye ekonomisi ikinci çeyrekteki yüzde 21.7'lik büyüme oranıyla İngiltere'den sonra dünyada en fazla büyüyen ikinci ülke.
- Enflasyon sadece bizim değil tüm dünyanın sorunudur. Avro Bölgesi son 10 yılın en yüksek enflasyonu ile baş etmeye çalışıyor.''


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10370,03%0,26
  • DOLAR

    32,70% 0,17
  • EURO

    35,11% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2444,09% -0,13
  • Ç. ALTIN

    3946,37% 0,43

Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim...

SİNAN ATEŞ DAVASI'NDA GERGİNLİK: MÜŞTEKİ AVUKATI VE REMZİ ÇAYIR SALONDAN ÇIKARILDI

Ukrayna Güvenlik Servisi: “Hükümeti devirmeyi hedefleyen darbe girişimi engellendi”

Eski MİT personeli Çağlar Zorlu:Savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’ya hakkımı helal etmiyorum

Sivas Katliam'ın 31'inci yılında anma yürüyüşü...

AKARYAKIT FİYATLARI DURULMUYOR!

HATAY'DA SURİYELİ GERGİNLİĞİ

MHP'li sanık Ufuk Köktürk: Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi

Ali İsmail Korkmaz’ın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak

BAKANLIK'TAN SURİYE AÇIKLAMASI!

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI: YENİ BAKANLAR BELLİ OLDU!

MEHMET ÖZHASEKİ, BAKANLIKTAN İSTİFA ETTİ

İletişim Başkanı Altun: "Provokasyonlar yakından takip edilmektedir"

Bakan Tunç: “Kayseri'deki çocuk istismarı olayıyla ilgili şüpheli şahıs tutuklanmıştır. Sığınmacılar üzerinden milletimizin birliğini bozmaya yönelik faaliyetler ile ilgili soruşturmalar sürdürülüyor”

EYLEM TOK'UN TUTUKLULUK HALİNİN DEVAMINA KARAR VERİLDİ

FIRAT KALKANI BÖLGESİNDE TÜRKİYE KARŞITI GÖSTERİLER

CHP Lideri Özel'den emeklilere müjde: "Emekli Halk Kart geliyor"

Ali Yerlikaya'dan Kayseri’de yaşanan olaylara ilişkin açıklama

Bakan Şimşek’in ‘asgari ücret’ çıkışına Özgür Özel’den rest

10 EKİM GAR KATLİAMI DAVASINDA KARAR!

Emekli vatandaşlar Çorum'dan hükümete seslendi: Emeklinin hali perişan, sesimizi duyun

Sinan Ateş cinayeti davası… Tutuklu sanık Tolgahan Demirbaş'a Olcay Kılavuz ve Ülkü Ocakları yöneticileri soruldu, Savcı ve Mahkeme Başkanı "Dosyayla ilgisi yok, iddianamedeki isimleri sorun" dedi

SANIKLAR, CİNAYETİ ‘KİŞİSEL HUSUMET’ GİBİ ANLATTI

DOĞUKAN ÇEP HEDEF ALMIŞTI: KILIÇDAROĞLU'NDAN YANIT GELDİ

CİNAYETİN AZMETTİRİCİSİ DOĞUKAN ÇEP BAY KEMAL NEREDE" DİYE BAĞIRDI

Ayşe Ateş:Topyekün sergilenen kumpas tiyatrosu

ZAM YAĞMURU DEVAM EDİYOR…

Kasımpaşa'dan Erdoğan'a mesaj: "İlacımı alamadım. Hani çözülecekti bu sıkıntılar? Bize bir simit, çayı çok görenlere gereği yapılır"

Boşandığı eşi tarafından bıçaklanan Yüsra Binnaz Çimtay, 8 gündür tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti

Fransa seçimlerinin ilk turu tamamlandı...

Yükleniyor


Sağlık Bakanlığı'nda devir teslim...

SİNAN ATEŞ DAVASI'NDA GERGİNLİK: MÜŞTEKİ AVUKATI VE REMZİ ÇAYIR SALONDAN ÇIKARILDI

Ukrayna Güvenlik Servisi: “Hükümeti devirmeyi hedefleyen darbe girişimi engellendi”

Eski MİT personeli Çağlar Zorlu:Savcılar Durdu Özer ve Durmuş Ali Kaya’ya hakkımı helal etmiyorum

Sivas Katliam'ın 31'inci yılında anma yürüyüşü...

MHP'li sanık Ufuk Köktürk: Sadece MHP önünde fotoğrafım var diye bunlar başıma geldi

Ali İsmail Korkmaz’ın ismi Güzelbahçe’de yaşayacak

  • Salı 34.4 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.9 ° / 20.2 ° Güneşli
  • Perşembe 36.3 ° / 19.8 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16