ERDOĞAN: 'ALIM GÜCÜMÜZ BİR PARÇA DÜŞMÜŞ OLABİLİR'

ERDOĞAN:

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan, işçilerle bir araya geldiği iftar programında yaptığı konuşmada 'Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik hali aldı gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükre

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, işçilerle bir araya geldiği İstanbul Tersane Komutanlığı'ndaki iftar programında açıklamalarda bulundu.
Erdoğan 'Maalesef ülkemizde bazı kesimlerde bir şükürsüzlük, tatminsizlik hali aldı gidiyor. Halbuki önce elimizdekilere şükredeceğiz. Bunu en iyi siz işçi kardeşlerimiz bilir' dedi.
'ALIM GÜCÜMÜZ BİR PARÇA DÜŞMÜŞ OLABİLİR'
'Alım gücümüz bir parça düşmüş olabilir' diyen Erdoğan 'Ama 30 milyon vatandaşımıza çalışacak iş, her ay evine girecek düzenli gelir sağladıktan sonra inşallah bu kayıpların hepsini de kısa sürede telafi edeceğiz' ifadesini kullandı.
Erdoğan 'Uzaktan bakıldığında pırıl pırıl ışıldayan şehirlerin, her biri farklı ürünler çıkaran fabrikaların gerisinde binlerce insanın iş gücü vardır. Emek yoksa fabrika çarkları dönmez. İşte bu anlayışla hep çalışanların emeklerini alabilmelerini sağlayacak adımlar attık' diye konuştu.
Erdoğan 'Türk ekonomisi ciddi sınamalardan geçiyor. Bu süreçte bir yandan istihdam alanlarını genişlettik bir yandan ücretleri artırdık. Herkesin insanca yaşayabilmesini sağlayacak adımlar attık. Asgari ücrette yüzde 50 üzerinde artış yaptık. Gelir ve damga vergilerini kaldırdık' dedi.