ERDOĞAN AÇIKLADI: 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, koronavirüs nedeniyle 16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma yasağı uygulanacağını açıkladı.

GÜNDEM 11.05.2020 20:12:37 0
ERDOĞAN AÇIKLADI: 4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI İLAN EDİLDİ

9 ille daha giriş çıkış yasağının kalktığını duyuran Erdoğan, bez maske satışı üzerinde çalıştıklarını belirtti. Erdoğan emeklilerin maaşlarının 15 Mayıs’tan ve üniversite öğrencilerinin de burslarının 19 Mayıs’tan itibaren yatırılmaya başlanacağını kaydetti. Erdoğan çay üreticileri için de “2020 yılı yaş çay alım fiyatı 3 lira 20 kuruş olarak belirlendi. 13 kuruşluk destekle 3 lira 40 kuruşa karşılık geliyor” dedi. Erdoğan partisinde olmayan belediyelere yönelik “Diğer partilerden 1119 belediye destek gruplarına yardımcı olarak örnek bir dayanışma sergilediler” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi’ne bugün yedinci kez video konferans yöntemiyle toplandı. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.15'te başladı. Toplantı, yedinci kez video konferans yöntemiyle yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan toplantının ardından açıklama yaptı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan koronavirüse karşı atılan yeni adımları anlattı ve 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda haftasında 4 günlük sokağa çıkma yasağı uygulanacağını belirtti: “16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 18-19 Mayıs tarihlerinde bakkal, manav gibi yerlerin açık olmasına imkan sunuyoruz. Yaşlılarımız 17 Mayıs günü sokağa çıkmayı sürdürecek.”
Erdoğan 9 ilde daha giriş çıkış yasağının kalktığını duyurarak, bunları şöyle sıraladı: “Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ.”
Maskeyle ilgili de bilgi veren Erdoğan, bez maske satışı üzerinde çalıştıklarını kaydederek, “Şimdi bez maskeyle ilgili adımları atıyoruz. Yıkanabilir bez maske standartları belirlendi ve üst fiyat belirlenerek satışına izin verilecek” dedi.
Erdoğan şu açıklamaları yaptı:               
-2020 yılı yaş çay alım fiyatı 3 lira 20 kuruş olarak belirlendi. 13 kuruşluk destekle 3 lira 40 kuruşa karşılık geliyor.
- Başka illerde oturup çay hasadına gidecekler için e-devlette özel izin bölümü açılacak. 19 Mayıs günü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması kalktıktan sonra yola çıkabilecekler.
- Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırıp, normal çalışma düzenine dönülmesini sağlıyoruz.
-Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatıracağız.
-Yüksek öğretim öğrencilerinin burslarını 19 Mayıs’tan itibaren ödemeye başlayacağız.
Erdoğan konuşması sırasında VEFA destek gruplarına teşekkür ederken, partisinden olmayan belediyelere ilişkin de “Diğer partilerden 1119 belediye destek gruplarına yardımcı olarak örnek bir dayanışma sergilediler” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamasından satır başları şöyle:
“Koronavirüs salgınında özellikle batı ülkelerindeki en büyük dramlar yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır. Türkiye'de elbette kimsesiz tüm vatandaşlarımız gibi yaşlılarımıza da sahip çıkıyoruz. Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aşkın 65 yaş üzeri vatandaşımıza ayda 672 lira yaşlılık maaşı ödemesi yapıyoruz. en düşük emekli maaşını 1500 TL'ye çıkararak yaşlılarımıza ilave bir destek sağladık.”
“ Sağlık hizmetlerimizden öncelikle yararlandırıyoruz. Salgın hastalık döneminde oluşturduğumuz vefa sosyal destek grupları vasıtasıyla 5 milyon vatandaşımıza evinde hizmet götürdük. Öğretmen, imam, polis, bekçi, jandarma başta olmak üzere 146 bin vefa sosyal destek grubu üyesi kardeşimize teşekkür ediyorum. Ayrıca diğer partilerden 1119 belediye destek gruplarına yardımcı olarak örnek bir dayanışma sergilediler.”
“Biz bize yeteriz Türkiyem kampanyasında toplanan para 2 milyar lirayı buldu. Ramazan ayı sonunda bitecek kampanyamıza bağışlarınızı bekliyoruz.”
“Kırsal kesimdeki tarımsal faaliyetlere zaten son vermemiştik. Mevsimlik tarım işçilerin faaliyetlerini kolaylaştırdık.”
“Ülkemizdeki ilk koronavirüs vakasının tespit edildiği 10 Mart tarihinin üzerinden 2 ay geçti. Küresel sağlına karşı verdiğimiz mücadeleyi başarıyla devam ettiriyoruz. Hasta sayımız azalıyor, iyileşen hasta sayımız ve test sayımız katlanarak artıyor.”
“Salgın sürecindeki bazı kısıtlamaları azaltarak, hayatı normale döndürmeye yönelik adımlar atılmaya başlandı.”
“Ülkemizde bugüne kadar salgının tehdidi nedeniyle 412 yerleşim yerini karantinaya aldık. Bunlardan 300'ünde karantina sona erdi.”
“Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Sokakta markette işyerinde fiziki mesafeyi koruyacağız. Kalabalık yerlerden uzak durarak hayatımızı sadeleştireceğiz. Evlerimizi sık sık yıkayacağız.”
“Tamamen eski günlere  geri dönmüyoruz, salgın şartlarında hayatımızı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Gerektiğinde genişletecek, gerektiğinde sınırlandıracak şekilde dinamik bir süreç yürüteceğiz. An be an eskileri tamamlıyoruz.”
“ Mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-Kur pirimi tutarı 40 milyar lirayı buldu.”
“Salgın sonrası yeniden şekillenecek küresel sistemde ülkemizi daha avantajlı konuma getirmek istiyoruz.”
“Sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz. Sağlıkla ilgili asla taviz vermeden ülkemizi büyütmeye kararlıyız.”
“Yüksek standartlarda hizmet veren kamu sağlık kuruluşlarının yanı sıra özel sağlık kuruluşlarınında dahil olması ülkemize mahsus bir durumdur. Yeşilköy ve Sancaktepe hastaneleri ile Hadımköy hastanesinin inşasını inceledik. 21 Mayıs'ta hastanenin açılışını Japonya Başbakanı Sayın Abe ile gerçekleştireceğiz.  11-17 Mayıs sosyal güvenlik kurumu haftası dolayısıyla çalışanlarımızın gayretleri emekleri için teşekkür ediyorum. Salgın döneminde 43 ilacı daha ödeme kapsamına aldık. Salgınla mücadele gösterdiğimiz başarıyı tedbirleri salgın sonrasında da devam ettirerek üretim ve istihtamı geliştireceğine inanıyorum.”
 “11-17 Mayıs Sosyal Güvenlik Kurumu haftası dolayısıyla kurumumuzun tüm çalışanlarına teşekkür ediyorum.”
“Normalleşme programı kapsamında Sağlık Bakanlığımız her sektörde adımların ne şekilde atılacağıyla ilgili rehberler hazırladı. Bu çerçevede saat 11.00-15.00 arasında 65 yaş ve üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma izni verdik. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş grubu için aynı saatler arasında bu uygulamayı yapacağız.  Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan yararlanacaktır.
4 GÜNLÜK SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GELDİ
“16-17-18-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması uygulanacak. 18-19 Mayıs tarihlerinde bakkal, manav gibi yerlerin açık olmasına imkan sunuyoruz. Yaşlılarımız 17 Mayıs günü sokağa çıkmayı sürdürecek.”
9 İLDE DAHA SINIRLAMA KALKTI
Geçtiğimiz hafta 7 ilde giriş çıkışı sınırlandırmasını sonlandırmıştık. 9 ilde daha sonlandırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir.
BEZ MASKE SATIŞA ÇIKIYOR
“Noterlerde nöbetçilik uygulamasını kaldırıp, normal çalışma düzenine dönülmesini sağlıyoruz. Maske satışını normalleşme adımları çerçevesinde 1 lira üst sınırda serbest bıraktık. Şimdi bez maskeyle ilgili adımları atıyoruz. Yıkanabilir bez maske standartları belirlendi ve üst fiyat belirlenerek satışına izin verilecek. Emeklilerimizin bu ayki maaş ödemelerini 15 Mayıs’tan itibaren hesaplarına yatıracağız. Yüksek öğretim öğrencilerinin burslarını 19 Mayıs’tan itibaren ödemeye başlayacağız.”
“Nakit desteği ödemesi yapılan kişi sayısı 900 bini buldu. Ramazan yardımları için vakıflarımıza yarım milyar lira kaynak aktardı.”
ÇAY ALIM FİYATLARI ARTTI
“2020 yılı yaş çay alım fiyatı 3 lira 20 kuruş olarak belirlendi. 13 kuruşluk destekle 3 lira 40 kuruşa karşılık geliyor. Başka illerde oturup çay hasadına gidecekler için e-devlette özel izin bölümü açılacak. 19 Mayıs günü sokağa çıkma yasağı kısıtlaması kalktıktan sonra yola çıkabilecekler. Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacak.”

 


Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9668,1%-2,55
  • DOLAR

    33,97% 0,27
  • EURO

    37,99% 0,63
  • GRAM ALTIN

    2739,01% 1,18
  • Ç. ALTIN

    4485,54% 1,13

BAKAN MEMİŞOĞLU: HATAY YENİDEN TÜRKİYE'NİN EN İYİ ŞEHRİ OLMAYA BAŞLIYOR"

Tarım arazilerinin kiralanmasına tepki... CHP'li Karakoz: "Büyük kartellere ve yandaşlara rant yaratmaya yönelik bir düzenlemedir"

Malatya Hekimhan'da çiftçiler kayısı fiyatları için ses yükseltti... CHP'li Ağbaba: "Hep beraber sizlerin özlediği iktidarı kuracağız"

Fransa'da sol ittifak, yeni başbakan ataması beklenen Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmek için Elysee Sarayı'nda

Sezgin Tanrıkulu’ndan Diyarbakır’da kaybolan Narin’i arama çalışmalarına destek

Diyarbakır’da ''kayyum bürokratlarının'' kaldığı misafirhane kız öğrenci yurdu olacak

Beyaz Saray: "Kahire'deki ateşkes görüşmeleri hafta sonu boyunca devam edecek"

İYİ Parti CHP’nin Can Atalay için TBMM’ye ikinci çağrısını değerlendirecek.

Nermin Yıldırım Kara: Mücbir sebep halinin uzatılsın...

Murat Kurum: Yıl sonuna Ebrar Sitesi’ni bitireceğiz...

MULLAOĞLU:VATANDAŞ TARLASINI EKMEYİ BIRAKMIŞ DURUMDA, BU KABUL EDİLEBİLİR DEĞİL

Ankara'da Çocuk İstismarı İddiası:Savcılık harekete geçti...

DEM PARTİ ESENYURT İLÇE EŞ BAŞKANLARI GÖZALTINA ALINDI

MOTORİNE İNDİRİM, LPG'YE ZAM GELİYOR

TÜRKİYE’DE BÜYÜK IŞİD OPERASYONU! 65 KİŞİ YAKALANDI

KURAN KURSUNA GİDEN 8 YAŞINDAKİ ÇOCUKTAN HABER ALINAMIYOR

DEMİR ÇUBUKLA SOKAK ORTASINDA DARP EDİLEN HAMİLE KADIN BEBEĞİNİ ALDIRACAK

CHP'li Gürer: ''Bakan Uraloğlu, Devlet Demiryolları'ndaki taşeronların kadroya alınması için bir çalışmaları olmadığını söyledi''

AFAD: 14-20 Ağustos tarihlerinde 8 ildeki orman yangınlarında 5 bin 381 vatandaşımız güvenli alanlara tahliye edildi

Artvin Valiliğinden Cengiz Holding'e Cerattepe uyarısı

İzmir'in Bargama ilçesinde orman yangını çıktı

Süleyman Bülbül : AKP, hukuku ayaklar altına alan bir diktatörlük inşa etti

TURHAN ÇÖMEZ: ÜLKEYİ BUĞDAY MEZARLIĞINA ÇEVİRDİLER

YUSUF TEKİN GERİCİ MÜFREDATI SAVUNDU

TİP Genel Başkanı Baş, Can Atalay'ı ziyaret etti: Bu darbe girişimine karşı direniş, faşizan saray rejimine karşı direnişin bir parçasıdır

GİZLİLİK KARARI KALKTI, GERÇEK ORTAYA ÇIKTI!

VANİKÖY’DE KAÇAK VİLLA İDDİASI! İBB VE BAKANLIKTAN KARŞILIKLI SUÇLAMALAR

AKP’Lİ BELEDİYELERE SGK BORCU KIYAĞI

TUVALETİNİ YAPARKEN 3,5 METRELİK PİTON SALDIRDI!

ÇERKEZOĞLU: SENDİKA BARAJ ALTI KALSIN DİYE ÜYELİĞİM SİLİNDİ

Yükleniyor


Tarım arazilerinin kiralanmasına tepki... CHP'li Karakoz: "Büyük kartellere ve yandaşlara rant yaratmaya yönelik bir düzenlemedir"

Fransa'da sol ittifak, yeni başbakan ataması beklenen Cumhurbaşkanı Macron ile görüşmek için Elysee Sarayı'nda

Sezgin Tanrıkulu’ndan Diyarbakır’da kaybolan Narin’i arama çalışmalarına destek

Diyarbakır’da ''kayyum bürokratlarının'' kaldığı misafirhane kız öğrenci yurdu olacak

Beyaz Saray: "Kahire'deki ateşkes görüşmeleri hafta sonu boyunca devam edecek"

İYİ Parti CHP’nin Can Atalay için TBMM’ye ikinci çağrısını değerlendirecek.

  • Cumartesi 34.3 ° / 19.9 ° Güneşli
  • Pazar 33 ° / 21.8 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 35.1 ° / 21 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Beşiktaş 2 2 0 0 4 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 2 6
3.Eyüpspor 2 1 0 1 3 4
4.İstanbul Başakşehir 2 1 0 1 2 4
5.Fenerbahçe 2 1 0 1 1 4
6.Rizespor 2 1 0 1 1 4
7.Sivasspor 2 1 0 1 1 4
8.Konyaspor 2 1 1 0 0 3
9.Gazişehir Gaziantep 2 1 1 0 0 3
10.Samsunspor 2 1 1 0 -1 3
11.Göztepe 2 0 0 2 0 2
12.Trabzonspor 1 0 0 1 0 1
13.Kasımpaşa 2 0 1 1 -1 1
14.Hatayspor 2 0 1 1 -1 1
15.Alanyaspor 2 0 1 1 -2 1
16.Antalyaspor 2 0 1 1 -2 1
17.Kayserispor 1 0 1 0 -1 0
18.Adana Demirspor 2 0 2 0 -2 0
19.Bodrum FK 2 0 2 0 -4 0