ENİS BERBEROĞLU YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLDU, AKP "BERAAT YOK" DEDİ

Mahkemenin kararı TBMM Genel Kurulu'nda okundu. Fezlekenin, TBMM Genel Kurulu'nda okunması ile Enis Berberoğlu milletvekilliğini yeniden kazandı.

GÜNDEM 11.02.2021 17:48:03 0
ENİS BERBEROĞLU YENİDEN MİLLETVEKİLİ OLDU, AKP "BERAAT YOK" DEDİ

CHP’li Enis Berberoğlu, hakkındaki fezlekenin TBMM Genel Kurulu'nda okunmasıyla 8 ay sonra yeniden milletvekili sıfatını kazandı. Tezkerenin okunmasının ardından CHP sıralarından alkış gelmesi üzerine AKP Grup Başkanvekili Bülent Turhan'ın 'okunan karar beraat değil' demesi görüşmelerde mini gerilim yarattı. CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, 'Ortada var olan anayasaya neden uymuyorsunuz sonra da ‘gelin yeni anayasa yapalım’ diyorsunuz sizle kanun yaptığımıza şükredin” dedi.
TBMM Başkanız Mustafa Şentop bu sabah gazetecilerin sorusu üzerine Berberoğlu’nun durumumun hukuki olarak henüz netleşmediğini söyledi. Ancak öğlen saatlerinde TBMM’de grubu bulunan 5 siyasi partinin grup başkanvekilleri ile biraraya gelerek Berberoğlu’nun durumunu değerlendirdi. Toplantıda varılan karara üzerine TBMM Başkanı Şentop’un Genel Kurul’a yapacağı bilgilendirme sonucunda Berberoğlu’nun yeniden milletvekilliği statüsünü kazanabileceği konusunda uzlaşıldı.
TBMM Genel Kurulu birleşimi saat 14.00’da açıldı. Gündem dışı konuşmaların ardından TBMM Başkanı Mustafa Şentop’un tezkeresi okundu. Tezkerede Berberoğlu hakkında 26. Dönemde yapılan işlemlerin ardından hapis cezası aldığı, cezası istinafta incelenirken Anayasa Mahkemesi’nin “hak ihlali” kararı verdiği, İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin bu karara uymaması üzerine ikinci kez yapılan başvuruda da AYM’nin hak ihlali kararını yeniden aldığı, bunun üzerine İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi’nin 27. Dönem’de yeniden milletvekili seçilmiş olması nedeniyle Berberoğlu hakkında yargılamayı durdurarak durumu TBMM’ye bildirdiği anlatıldı.
OKUNDU VE ALKIŞ YÜKSELDİ
Okunan Başkanlık Tezkeresi şöyle:
“Sanık hakkında yeniden yargılama kararı verildiğinden kesinleşmiş hükümün bütün sonuçlarıyla ortadan kaldırılması yazısı başkanlığımıza bildirilmiştir. Bu çerçevede söz konusu yazı ile ekindeki mahkeme kararı örneğinden İstanbul milletvekili Enis Berberoğlu hakkında verilen ve 4.6.2020 tarihli 95. Birleşimde TBMM Genel Kurulu’na sunulan kesin hükümün ortadan kalktığı anlaşılmakta olup, keyfiyet genel kurulun bilgisine sunulur.”
8 AY SONRA YENİDEN MİLLETVEKİLİ
TBMM Başkanı Şentop’un söz konusu Başkanlık Tezkeresinin Genel Kurul’da okunmasıyla birlikte Berberoğlu yeniden milletvekilliği statüsüne kavuşmuş oldu. Tezkerenin okunmasının hemen ardından CHP Sıralarından alkışların yükselmesi dikkat çekti. Berberoğlu, 4 Haziran 2020 tarihinden bu yana 8 aydır milletvekili değildi.
MHP: TEZKERENİN HUKUKİ DAYANAĞI YOK
Yerinden söz alan MHP Grup Başkanvekili Levent Bülbül ise AYM kararı karşısında, TBMM’nin Berberoğlu’nun vekilliğini düşürülmesine dair 8 ay önce aldığı kararın yok sayılmasının “TBMM’ye yapılan büyük bir saygısızlık olarak” niteledi. Bülbül, “Şu an yapılan işlemin herhangi bir hukuku dayanağı bulunmamaktadır. Dolayısıyla Meclisimizin hukuku boşluğu dolduracak işlemleri ivedilikle yapması gerekmektedir. Bugünkü işlem sadece günü kurtarmaya yönelik bir işlemdir” dedi.
HDP: BERBEROĞLU HOŞGELDİ AMA BİR AYRIMCILIK ORTAYA ÇIKTI
HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise “Bu hukuksuzluğun AYM’den dönmesini memnuniyetle karşılıyoruz. Berberoğlu’na tekrar Meclis’e hoş geldin demek istiyoruz. Ama bir ayrımcılık da ortaya çıktı. Aynı gün bizim iki vekilimizi de hukuksuz haksız cezayla karşılaştı. Aynı AYM iki vekilimizin talebini ise reddetti. Bir kez daha ortaya çıktı Kürtlere bu ülkede hukuk yoktur, ayrımcılık vardır” sözleriyle yaşananları değerlendirdi.
CHP: HUKUK GASPI ORTADAN KALDIRILDI,Y BU SON OLSUN
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ise geciken adaletin adalet olmadığını belirterek şu konuşmayı yaptı:
“Biraz önce okunan başkanlık tezkeresi ile Berberoğlu’na yönelik hukuk marifetiyle yapılan bir hak gaspı bugün itibariyle ortadan kaldırılmıştır. Kararın bir an önce Meclis’e indirilmesi konusunda katkı sunan sayın Meclis Başkanı’na teşekkürlerimizi sunuyorum. Sayın Bülbül’e yanıt olarak değil de aslında bugün yapılan işlem geciktirilmiş bir işlemdir. Gecikmeyi yapan da İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanıdır. AYM’nin karının bağlayıcılığı tartışmak yüce meclisin işi değildir. Beğensek de beğenmesek de ortay yerdeki anayasa uymak her şey ve herkesten önce TBMM’nin, yasama organının işidir. Bülbüle katılıyorum bu ilk kez karşılaştığımız bir durumdur. Aslında şu anda iki HDP’linin şu anda yaşadığı da göstermiştir ki bu örnek olayla mağduriyet ortaya çıkmıştır. Berberoğlu’nun seçme ve seçilme hakkı biraz önce okunan tezkere ile sağlanmıştır hayırlı olsun, bu son olsun. Demokrasilerde kimse seçme seçilmeye engel olamasın.”
AKP: MİT TIRLARI İHANET OLARAK DURUYOR
AKP Grup Başkanvekili Bülent Turhan ise hukukun bağırarak değil de kendi mecrasında yürüyerek sorunu çözdüğünü söyledi. Turhan, “Okunan kararı alkışlayarak sanki beraat kararı varmış gibi değerlendirmenin dosya içeriğini bilmemekten kaynaklandığını düşünüyorum. Hala MİT tırları bir ihanet olarak mahkemenin önünde duruyor. Hala bu dosyada 17-25 Aralık gibi, 15 Temmuz gibi FETÖ operasyonu olduğu gün gibi ortada duruyor. Fezleke komisyona geldiğinde bu tekrar değerlendirilecektir. Az önce okunan mahkeme kararı başımızın tacıdır onun gereği yapılmıştır. Mit tırları davası bu topraklara insanlarımıza ihanettir” diye konuştu.
“SİZLE KANUN YAPTIĞIMIZA ŞÜKREDİN”
Varılan uzlaşmanın bozulma görüntüsü verilmesi üzerine bu kez kürsüye gelen CHP’li Engin Altay, “Bu tartışmaları Turhan niye açtı anlamadım. Eski Başbakan Yardımcınız Tuğrul Türkeş ‘vallahi de billahi de o tırlardaki silahlar Türkmenlere gitmedi’ açıklamasını yaptı. Eğer bu ihanetse bu haber 3 ayrı gazetede çıktı, onlara neden dava açılmadı? Ortada var olan anayasaya neden uymuyorsunuz sonra da ‘gelin yeni anayasa yapalım’ diyorsunuz sizle kanun yaptığımıza şükredin” diyerek Turhan’ı yanıtladı.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    9333,42%0,61
  • DOLAR

    39,33% 0,43
  • EURO

    44,88% -0,09
  • GRAM ALTIN

    4256,11% 0,23
  • Ç. ALTIN

    6744,07% 0,00

İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

İZMİR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI TUGAY TOPLANMAYAN ÇÖPLER İÇİN KORDON'A İNDİ

ÖZGÜR ÖZEL:DARBE BU KEZ POSTALLA DEĞİL, CÜBBEYLE GELDİ!

İMAMOĞLU, İŞ DÜNYASINA SESLENDİ …

ÇALICA KÖYÜ’NÜN YENİ MUHTARI SİBEL GÖKBULUT, MAKAMINDA…

GEZİ ANMASINDA GÖZALTINA ALINAN 12 KİŞİ ADLİYEYE SEVK EDİLECEK

10. YARGI PAKETİ, TBMM ADALET KOMİSYONU’NDA KABUL EDİLDİ

SANSÜRÜ ELEŞTİREN YÖNETMENE SALDIRI

ÇAYKUR RİZESPOR, HATAYSPOR'U 5-2'LİK SKORLA MAĞLUP ETTİ

HATAY VALİSİ MASATLI, KENTTEKİ YOL YAPIM ÇALIŞMALARINI İNCELEDİ

İMAMOĞLU: "SANIYORLAR Kİ VAZGEÇERİZ, BU MİLLET ASLA SUSMAYACAK"

ERDOĞAN: CHP BU ÜLKENİN TARİHİNİ 100 YILLA SINIRLANDIRDI

ÖZGÜR ÖZEL DÜZCE’DEN SESLENDİ…

İZMİR'DE GREV KRİZİ:DİSK GENEL-İŞ'İ MASAYA DAVET ETTİ

CHP ESKİ MİLLETVEKİLİ AYKUT ERDOĞDU DA GÖZALTINDA

ÇAYCI OLARAK BAŞLAYIP MİLYARDER OLMUŞ

MAZLUM ABDİ: “ERDOĞAN İLE GÖRÜŞMEYE AÇIĞIZ”

İBB'YE 5. DALGA OPERASYONUBAŞLATILDI

İMAMOĞLU, "CUMHURBAŞKANINA HAKARET" SUÇUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

KILIÇDAROĞLU’DAN KURULTAY İDDİALARINA YANIT

KARTALKAYA'DA 78 KİŞİNİN ÖLDÜĞÜ YANGIN FACİASIYLA İLGİLİ İDDİANAME KABUL EDİLDİ

NARİN GÜRAN CİNAYETİ DAVASININ DÖRDÜNCÜ DURUŞMASINDA 15 SANIĞA CEZA VERİLDİ

SARAÇHANE EYLEMLERİ: 14 GENÇ HAKKINDA TAHLİYE KARARI

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ'NDE NUREDDİN YILDIZ PROTESTOSUNDA TUTUKLANAN ÖĞRENCİLER HAKKINDA TAHLİYE KARARI

Yükleniyor


İDDİANAME KABUL EDİLDİ: İMAMOĞLU DAHİL 12 KİŞİYE HAPİS İSTEMİ

MUĞLA'DA 5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM…

İMAMOĞLU PAYLAŞTI! İŞTE TURP VE AHTAPOTUN BEDELİ

CHP'Lİ BORÇKA BELEDİYESİ BAŞKANI ERCAN ORHAN: "İŞÇİMİZİN MAAŞINI ÖDEYEBİLMEK İÇİN EVİMİ SATIŞA ÇIKARDIM”

MECLİS BAŞKANLIĞI SEÇİMİ YARIN

SUUDİ ARABİSTAN, HACCA GİDEN 75 BİN KİŞİYİ GERİ YOLLADI

DEVA PARTİSİ KURUCUSUNA 16 YIL HAPİS CEZASI!

  • Perşembe 33.5 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Cuma 34.3 ° / 17.7 ° Güneşli
  • Cumartesi 34.5 ° / 18 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 36 30 1 5 60 95
2.Fenerbahçe 36 26 4 6 51 84
3.Samsunspor 36 19 10 7 14 64
4.Beşiktaş 36 17 8 11 23 62
5.İstanbul Başakşehir 36 16 14 6 4 54
6.Eyüpspor 36 15 13 8 5 53
7.Trabzonspor 36 13 11 12 13 51
8.Göztepe 36 13 12 11 9 50
9.Rizespor 36 15 17 4 -6 49
10.Kasımpaşa 36 11 11 14 -1 47
11.Konyaspor 36 13 16 7 -5 46
12.Alanyaspor 36 12 15 9 -7 45
13.Kayserispor 36 11 13 12 -12 45
14.Gazişehir Gaziantep 36 12 15 9 -5 45
15.Antalyaspor 36 12 16 8 -25 44
16.Bodrum FK 36 9 17 10 -17 37
17.Sivasspor 36 9 19 8 -16 35
18.Hatayspor 36 6 22 8 -27 26
19.Adana Demirspor 36 3 28 5 -58 2