DOLMABAHÇE'DEKİ RUSYA-UKRAYNA MÜZAKERESİ SONA ERDİ

DOLMABAHÇE

Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde başlayan Rusya-Ukrayna arasındaki barış müzakereleri sona erdi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki ateşkes müzakereleri İstanbul'da devam ediyor.14.15'te biten görüşmelere eski Chelsea kulübü başkanı Roman Abramovich de katıldı.
Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde başlayan toplantıya, sabah ilk olarak Ukrayna, ardından Rusya heyeti geldi.
Görüşmelere Rus iş insanI Roman Abramovich de katıldı. Rusya ve Ukrayna'da arabuluculuk çalışmaları yürüten Abramovich, ay başında Moskova ve Lviv'de temaslarda bulunmuştu. ABD basınında çıkan haberlerde, Amerikan yönetiminin, arabuluculuk çalışmaları nedeniyle Abramovich'i yaptırım uygulanan Rus oligarklar arasına almadığına yer verilmişti.
Wall Street Journal gazetesi, Abramovich' ve Ukraynalı müzakerecilerin ay başında Kiev'de yaptıkları bir toplantı sonrası zehirlenme belirtileri gösterdiğini öne sürmüş ancak Ukraynalı yetkililer spekülasyonlara aldırış edilmemesi gerektiği uyarısında bulunup heyetin olağan şekilde çalışmalarına devam ettiğini bildirmişti.
MÜZAKERELER 2 GÜN SÜRECEK
Görüşmelerin ardından açıklamalarda bulunan Ukrayna heyetinden David Arahamia, 'Türkiye'yi garantör ülkeler arasında görmek istiyoruz. Garantör ülkeleri çok taraflı müzakerelere davet edeceğiz. İki hafta içinde görüşmelere devam edeceğiz' dedi.
Arahamia, güvenlik garantileri konusunda taraflar arasında anlaşma yapılamadığını ifade etti.