Tarih: 21.12.2021 10:19

DOLAR GÜNE NASIL BAŞLADI?

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan dün kabine toplantısı sonrası Türk Lirası mevduatıyla ilgili yeni düzenlemeler hakkında açıklamalarda bulundu. Bu açıklamaların sonrasında hızla düşen dolar güne, 12,30 seviyelerinde başladı. Euro ise 13,88 seviyesinde işlem görüyor.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün kabine toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu. Erdoğan açıklamasında 'Tasarruflarını değerlendirirken kurdaki yükselişten kaynaklanan kaygılarını gidermek isteyen vatandaşlarımıza yeni bir finansal alternatif sunuyoruz. Dövizin muhtemel getirisine Türk lirası varlıklarda kalarak ulaşılabilmesini sağlayacak bu yeni araç şöyle işleyecektir. İnsanlarımızın bankadaki TL varlığının mevduat kazancı, kur artışından yüksekse bu getiriyi elde edecek. Ama kur getirisi mevduat kazancının üstünde kalırsa aradaki fark doğrudan vatandaşımıza ödenecek. Bu kazanç stopaj vergisinden de muaf tutulacak' ifadelerini kullandı.

Bu açıklamaların ardından döviz kuru hızla düşüşe geçerken Türkiye Bankalar Birliği (TBB) Yönetim Kurulu Başkanı ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı ekonomik önlemler paketi ardından bankalarda 1 milyar doların bozdurulduğunu açıkladı.
Dün 18 bandını aşan dolar bugün güne 12 seviyesinde başladı. Dolar Erdoğan'ın açıklamalarından sonraki ilk işlem gününde 12,30 seviyelerinde işlem görüyor. Euro ise 13,71 seviyesinde bulunuyor.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —