DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: “KOD 19 ZULMÜNE SON VERİLMELİDİR”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, “Patronlar, bu haksızlığı, hukuksuzluğu yaparken, en temel yasal ve anayasal haklarımızı yok sayma cesaretini gösterirken bu cüreti ve cesareti ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar” dedi.

GÜNDEM 19.01.2021 01:57:57 0
DİSK GENEL BAŞKANI ÇERKEZOĞLU: “KOD 19 ZULMÜNE SON VERİLMELİDİR”

DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Birleşik Metal-İş Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu ile birlikte Çorum’da kimyasal ürün üreten bir fabrikadan sendikalı oldukları gerekçesiyle işten çıkarılan 90 işçinin düzenlediği eyleme katıldı.
Çerkezoğlu eylemde yaptığı konuşmada, Kod-29 ile işten çıkarmaların incelenerek onaylanması gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Kod-29 ile işten çıkarmanın yaygınlaştığı bu süreçte işverenler, işçileri işten çıkardığında çalışma bakanlığı bu işten çıkarmaları otomatik olarak kabul edemez. İnceleme yapmak zorundadır. Yani işveren ‘ahlak ve iyi niyet kuralları dışındadır’ diyorsa bunu kanıtlamak zorundadır. Artık bu Kod-29 zulmüne bu ülkede son verilmelidir. Bu ülkede 8 saat, 10 saat, 12 saat ölümüne çalışan, alnının teriyle evine ekmek götürmeye çalışan işçilerin ahlakını ve iyi niyetini sorgulamak kimsenin haddi değildir.” 
“BU YANLIŞTAN DÖNÜN”
Çerkezoğlu, işçileri işten çıkaran işverene de “Bu yanlıştan dönün. Bu insanlık dışı tutumunuzdan vazgeçin. Sendikalı olmak işçilerin en temel ve anayasal hakkıdır. Buradan sesleniyoruz, bu kentin mülki amirine, valisine sesleniyoruz; 42 gündür bu kentte, bu soğukta, karda, kışta evine ekmek götürmek için çocuklarının geleceğine sahip çıkmak için bu mücadeleyi veren işçilerin bu mücadelesini görün ve çözmek için bir adım atın” diye seslendi.
İşçilerin uğradığı haksızlık için “Sessiz kalmayın” çağrısında bulunan Çerkezoğlu, “Burada bu işçilerin haklı mücadelesini, buradaki işçi arkadaşlarımızın uğradığı bu haksızlığa, hukuksuzluğa ‘sessiz kalmayın’ diyoruz. Çünkü biz şunu biliyoruz, patronlar, bu haksızlığı, hukuksuzluğu yaparken, en temel yasal ve anayasal haklarımızı yok sayma cesaretini gösterirken bu cüreti ve cesareti ülkeyi yöneten siyasi iktidardan alıyorlar” diye konuştu.
“BEDELİ NE OLURSA OLSUN BU MÜCADELEYİ HEP BİRLİKTE BAŞARIYA ULAŞTIRACAĞIZ”
Mücadeleye devam edeceklerini vurgulayan Çerkezoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“İşçi arkadaşlarımızla birlikte Ankara’ya gideceğiz ve Çalışma Bakanlığı’nda burada yaşanan süreci bir kez daha anlatacağız. Sorunun çözümü için bir kez daha çaba göstereceğiz.
Buradan bir kez daha ifade etmek istiyorum, hani genellikle bu tür direnişler, mücadeleler büyük kentlerde Ankara’da, İstanbul’da, Kocaeli’nde olduğunda daha çok görülüyor. Çorum gibi gözden uzak olursa gönülden de uzak olacağız zannedilen Çorum meydanından sesleniyorum, burada Ekmekçioğlu işçi arkadaşlarımız bu mücadeleyi başarıyla sonuçlandırana kadar, bu 90 işçi arkadaşım alınları ak, başları dik bir şekilde iş yerlerine, fabrikalarına girene kadar ve Ekmekçioğlu iş yerinde Birleşik Metal-İş Sendikamız toplu iş sözleşmesi imzalayana kadar bu haksızlık, hukuksuzluk, hükümsüzlük son bulana kadar DİSK olarak bütün örgütlü gücümüzle işçi arkadaşlarımızın yanında olacağız. Sonuna kadar, bedeli ne olursa olsun bu mücadeleyi hep birlikte başarıya ulaştıracağız.”
SERDAROĞLU: NEDEN CEZALANDIRMIYORSUNUZ?
Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu da ceza yasasının 117 ve 118. maddesini hatırlattı. Serdaroğlu, “Suç duyurusunda bulunuyoruz. Beyefendiyi ifadesini almak için bile çağırmıyorlar. Bir insanı işten atmakla tehdit etmek, sendikaya üye olduğu için o insanı tehdit etmek ceza yasasının 117. ve 118. maddesine göre suçtur ve cezalandırılmalıdır. Neden cezalandırmıyorsunuz? İşçi yolda birini tehdit etse onun burnundan getirirsiniz. Ama Semih denen o işçi düşmanı insan, işçilerin tamamını topluyor, tehdit ediyor, ‘sendikaya üye olmayacaksınız’ diyor” dedi.
“KABUSU OLACAĞIZ”
İşverene sert sözlerle yüklenen Adnan Serdaroğlu, “Şuradan son kez uyarıyorum. Bu hukuksuzluğa hala göz yummaya devam ederlerse, üç maymunu oynarlarsa, o Rüstem patronun kabusu olmazsak namerdiz, namerdiz. Kabusu olacağız kabusu. Bu insanlar evlerine girecek evlerine. İstanbul’daki ve Çorum’daki evinin önüne çadır kuracaklar her gün onun kulağını çınlatacaklar. Daha ilerilere gidilecek. O insana, o hukuk tanımaz, insan hakkı tanımaz, insan teriyle beslenen, işçi teriyle beslenen, işçi düşmanı o insana bu yaptığına pişman etmezsek, geri adım attırmazsak namerdiz. Bunu da buradan bunun sözünü veriyoruz” diye konuştu.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10870,57%0,43
  • DOLAR

    40,79% 0,09
  • EURO

    47,75% 0,44
  • GRAM ALTIN

    4383,34% 0,13
  • Ç. ALTIN

    7056,83% 0,08

KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

ÖZLEM ÇERÇİOĞLU’NUN AKP’YE GEÇİŞİ MAGAZİNİ DE SALLADI!

YANDAŞ KALEMLER BİRBİRİNE DÜŞTÜ: HAKARETLER HAVADA UÇUŞTU

CUMHUR İTTİFAKI’NIN KÜÇÜK ORTAĞI MİRAS HUTBESİNE SAHİP ÇIKTI

YAŞ KARARLARI SONRASI TSK’DA SÜRPRİZ İSTİFA!

OKUL ÖNCESİ VE İLKOKULLARDA BAŞÖRTÜSÜ TARTIŞMASI: HÜDAPAR AÇIKLAMA YAPTI

9 KONFEDERASYONDAN ORTAK KARAR: İŞ BIRAKMA EYLEMİ GELİYOR

PUTİN’DEN ALASKA ZİRVESİ SONRASI AÇIKLAMA: “GÖRÜŞMEMİZ YAPICI VE FAYDALI GEÇTİ”

HATAY’DA SURİYE HEYETİYLE TİCARİ İŞBİRLİĞİ TOPLANTISI

HBB, ÖĞRENCİLERİN OKUL YOLUNU ÜCRETSİZ SAĞLAYACAK

İBB BORSASI İDDİALARI YANDAŞLARI KARIŞTIRDI: NEDİM ŞENER İLE MÜCAHİT BİRİNCİ X’TE KÜFÜRLEŞTİ

SAVCI SAYAN: “CHP’DEN ÖNEMLİ BİR BAŞKAN AKP’YE KATILIYOR”

DÖNMEZ: İSKENDERUN’U BİRLİKTE GÜZELLEŞTİRECEĞİZ

“İMAMOĞLU: ‘VİCDANLARI YARALAYAN HUKUKSUZ OPERASYONLAR DURMALI!’

ÖZGÜR ÖZEL KIRŞEHİR’DE KONUŞTU: İKTİDARIN BASKISINA BOYUN EĞMEYECEĞİZ

CHP’DEN AKP’YE GEÇEN ÖZLEM ÇERÇİOĞLU SESSİZLİĞİNİ BOZDU

İBB'YE 9. DALGA OPERASYON... İNAN GÜNEY DAHİL ÇOK SAYIDA İSİM HAKKINDA GÖZALTINA ALINDI.

ERDOĞAN’DAN AKP’YE KATILAN BAŞKANA KİLO UYARISI

DİYANET’TEN MİRAS HUTBESİ: ERKEK İKİ, KIZ BİR PAY ALMALI

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ'TAN ÖZGÜR ÖZEL'E YANIT:YARGI SÜRECİYLE SİYASET KARIŞTIRILAMAZ

AKP'Lİ MÜCAHİT BİRİNCİ HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

AYDIN’DA YENİ DÖNEM: ÇERÇİOĞLU AKP ROZETİ TAKTI

ÖZGÜR ÖZEL’DEN AKP’YE KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOSYASI: BELGE PAYLAŞTI

CHP’Lİ İSİM: ÖZLEM HANIM TELAŞLANDI...

Yükleniyor


KESİN İHRAÇ TALEBİYLE DİSİPLİNE SEVK EDİLMİŞTİ: MÜCAHİT BİRİNCİ AKP'DEN İSTİFA ETTİ

CHP’DEN ÇERÇİOĞLU’NA SERT MESAJ: “İHANET ETTİN, OYLARI AKP’YE SATTIN!”

İMAMOĞLU'NUN İPTAL EDİLEN DİPLOMASI İÇİN YENİ İTİRAZ!

CHP LİDERİ: “HER DARBENİN BİR LİSTESİ VAR, KAYYUM OLARAK ADİL BEY’İ YAZMIŞLARDI

AKP’YE GEÇEN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖZEL’E TEPKİ: “KURU İFTİRADAN ALLAH KORUSUN”

GECE GÖRÜŞLÜ HELİKOPTER TARTIŞMASINA BAKAN’DAN YANIT: VAR AMA RİSKLİ…

BELEDİYE BAŞKANI TEPKİLER SONRASI LÜKS MAKAM ARACINI SATIŞA ÇIKARDI

  • Pazartesi 33 ° / 20.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 32.3 ° / 19.5 ° Güneşli
  • Çarşamba 33.2 ° / 20.9 ° Güneşli

Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Konyaspor 2 2 0 0 6 6
2.Galatasaray 2 2 0 0 6 6
3.Antalyaspor 2 2 0 0 2 6
4.Samsunspor 2 2 0 0 2 6
5.Göztepe 2 1 0 1 3 4
6.Trabzonspor 1 1 0 0 1 3
7.Alanyaspor 1 0 0 1 0 1
8.Fenerbahçe 1 0 0 1 0 1
9.Rizespor 2 0 1 1 -3 1
10.Kayserispor 0 0 0 0 0 0
11.Beşiktaş 0 0 0 0 0 0
12.İstanbul Başakşehir 0 0 0 0 0 0
13.Kasımpaşa 1 0 1 0 -1 0
14.Gençlerbirliği 2 0 2 0 -2 0
15.Kocaelispor 2 0 2 0 -2 0
16.Eyüpspor 1 0 1 0 -3 0
17.Fatih Karagümrük 1 0 1 0 -3 0
18.Gazişehir Gaziantep 2 0 2 0 -6 0