DEVA Partisi, MHP Lideri Devlet Bahçeli'nin bugünkü grup konuşmasında anayasa tartışmalarıyla ilgili olarak Genel Başkan Ali Babacan’ı uyarması üzerine yazılı açıklama ile tepki gösterdi. DEVA Partisi Bahçeli’ye, “Çalışmala
DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, katıldığı bir internet yayınında yeni anayasa ve anayasanın değiştirilmesi teklif dahi edilemeyecek ilk dört maddesi ile ilgili bir soruya, 'Uygun zemin olduğunda Anayasanın ilk 4 maddesinin değiştirilmesi konuşulabilir. Fakat konuşmak demek değiştirmek demek değildir. Biz bugün sistem değişikliğini konuşmalıyız' yanıtını vermişti. Bu açıklama nedeniyle Babacan'a farklı partilerden eleştiri gelmişti.
MHP Lideri Bahçeli de bugünkü grup konuşmasında Babacan'ın ismini anarak, 'İlk dört maddeyi tartışacak babayiğit henüz doğmadı, tartışmaya hazırlanan, buna meyleden Babacan’ı ise uyarıyorum, böyle giderse tarihin ve milletin hışmından asla kurtulamaz' diye konuştu.
Bu gelişmeler üzerine DEVA Partisinden bugün bir yazılı açıklama yapıldı. Açıklama şöyle:
İKTİDAR YETKİSİNİ BÜYÜK ORTAKTAN DEVŞİREN: İktidar yetkisini büyük ortaktan devşiren bu partinin başkanı, geçmişte olduğu gibi, memleketin hayrına çalışmamaya istikrarlı bir şekilde devam etmektedir. Bugün partimize ve genel başkanımıza hakaret eden, tehditler savuran bu kişiye bir kez daha hatırlatmak istiyoruz: Sorumluluktan kaçamazsınız. Tıpkı 2001’de olduğu gibi yine iktidar ortağısınız. Ülkenin çeteler tarafından yönetilmesinden, siyasal şiddetin hayatımıza girmesinden, akan gözyaşlarından, yargının siyasallaşmasından, açlıktan, yoksulluktan, enflasyondan siz de sorumlusunuz.
KAYYUM GİBİ YERLEŞEN: DEVA Partisi’nin tarihimize ve milletimize olan borcu; özgürlüklerin doyasıya yaşandığı, refahın ve hukukun tesis edildiği yeni bir sistem inşa etmektir. Bu yoldaki ödevimiz hem yönetim sistemini hem de yöneten zihniyeti değiştirmektir. Biz, sorumluluk bilinciyle çalışmaya devam ediyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın iktidara kayyum gibi yerleşen ortağın konforunu kaçırmasına şaşırmıyoruz.
9367,77%3,72
34,47% 0,05
36,42% 0,21
2956,00% 0,72
4956,37% 0,55