DESTİCİ:'GÖNÜL RAHATLIĞIYLA, REFERANDUMDA ‘EVET’ OYU KULLANDIK, KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ'

Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 29. kuruluş yıl dönümü programında konuşan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 'Seçimlere 1 yıldan biraz fazla bir zaman var. El ele vereceğiz, omuz omuza mücadele edeceğiz ve seçimlerin sonucunu bi

GÜNDEM 30.01.2022 12:00:12 0
DESTİCİ:

Ankara'da Büyük Birlik Partisi'nin (BBP) 29'uncu kuruluş yıl dönümü programına BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, AKP Genel Başkan Vekili Numan Kurtulmuş, Adalet ve Kalkınma Partisi Grup Başkan Vekili Mahir Ünal ve davetliler katıldı.
AKP'li Kurtulmuş, BBP'nin, Türkiye siyasetine Muhsin Yazıcıoğlu’nun önderliğinde çok katkısı olduğunu belirterek, 'BBP’nin Türkiye siyaset geleneğinde önemli yeri olduğunun altını çizmek isterim. Türkiye siyasetinde çok güçlü şekilde Anadolu irfanını oluşturan maneviyatı, Tük-İslam davasının ruh köklerini yani medeniyetimiz üzerinden yeniden yükselebilme fikriyatını Türkiye siyasetine taşıyan önemli bir siyasi hareket oldu. Türkiye’de demokrasi, millet egemenliği ve milletten başka hiçbir merkezin sözüne itibar edilememesi gerektiğini de Türkiye siyasetinde uygulaması ile gösterdi. 28 Şubat döneminde tankların sesinin duyulduğu, nice güçlü zannedilen insanların kaçacak delik aradığı o günlerde Yazıcıoğlu, tankları halka çeviren iradenin yanında durmadı. ‘Ben namlusu halka çevrili olan tankların karşısında selam durmam’ diyerek bu ülkede demokrasi dersi verdi. Bu, Türkiye siyasetinin önemli köşe taşlarından biri olarak kıyamete kadar hatırlanacaktır' diye konuştu.
‘İNŞALLAH ÇOK DAHA GÜÇLÜ BİR TÜRKİYE’Yİ KURACAĞIZ’
Kurtulmuş, BBP camiasının, 15 Temmuz gecesindeki direnişi, 15 Temmuz öncesi ve sonrasında milli iradenin yanında yer alması, milli iradenin üzerinde hiçbir egemen güce pirim vermemesi de bu sürecin bir şekilde devamı olduğuna dikkat çekerek, 'Bir tarafta kendi medeniyetimizin değerleri üzerinden yeniden güçlü bir millet olarak ayağa kalkacağımıza inananlar, diğer taraftan da başkalarından aldığımız icazetler ile onların gölgesinde yükselebileceğimizi zanneden bazı siyaset ve fikir çevreleri. Bu çerçevede bu ülkede medeniyet köklerimiz üzerinden yeniden yükselebileceğimize inananlar büyük bedeller ödeyerek büyük mücadele verdiler. Bizim üzerimize düşen de milli siyaset geleneğinin ortak noktalarındaki paydamızı güçlendirerek Türkiye’nin geleceğine sahip çıkmak, Türkiye’nin emperyalist saldırılar karşısında güçlü şekilde ayakta durmasını temin etmek, Türkiye’yi 21’inci yüzyılın yıldız ülkelerinden birisi yapmak için gayret sarf etmektir. Yolumuzun zor ve meşakkatli olduğunu biliyoruz. Ancak sembol tarihlerden biri olan 2023’ün inşallah Türkiye’nin geleceği için en hayırlı dönüm noktalarından biri olduğuna inanıyoruz. Başından beri Cumhur İttifakı’na destek veren, güç veren, 2023’ün istikametinde yürüyüşümüzü kolaylaştıran BBP’ye teşekkürlerimi ifade etmek istiyorum. Ne 2023 hedefi ne 2053 ne de 2071 hedefi sadece bir ya da birkaç partinin hedefi değildir. Bu tarihlerin hepsi milletimizin tamamının ortak tarihleridir. Bu milletin gücüne, medeniyet köklerine inanacağız. İnşallah çok daha güçlü bir Türkiye’yi kuracağız' dedi.
'SEÇİMLERİN SONUCUNU BİZ BELİRLEYECEĞİZ'
BBP Genel Başkanı Mustafa Destici de Cumhur İttifakı ile ilgili görüşlerinin net olduğunu kaydederek, 'Cumhur İttifakı'nı oluşturan partilerimiz başta olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin varlığına, birliğine, bağımsızlığına, anayasasına bağlı her siyasi partiye saygı ile yaklaşıyoruz. Aynı hassasiyeti, kendimiz ve her siyasi parti için, herkesten bekliyoruz. Eksiklerimiz muhakkak olmuştur; ancak 29 yıldan bugüne gelen çizgimizle çelişecek tek kelime söylemedik. Tek bir yanlış işin içinde olmadık. Tek bir yanlış karara imza atmadık. Bu süreçte, eksik teşkilatlarımızı tamamladık. Üye sayısını en yüksek oranda artıran siyasi parti olduk. Seçimlere 1 yıldan biraz fazla bir zaman var. El ele vereceğiz, omuz omuza mücadele edeceğiz ve seçimlerin sonucunu biz belirleyeceğiz. İnanıyorsanız başarırsınız, inanıyorsanız başaracaksınız. Yarınlar bizimle olacak. Yarınlar 'Büyük Birlik' olacak. Sahada biz de varız ve olacağız' diye konuştu.
'GÖNÜL RAHATLIĞIYLA, REFERANDUMDA ‘EVET’ OYU KULLANDIK, KARARIMIZIN ARKASINDAYIZ'
Destici, BBP'nin Türkiye'nin sistem değişikliği ihtiyacını telaffuz eden ilk siyasi parti olduğunu söyleyerek, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, büyük ölçüde, BBP'nin kurulduğundan bugüne program ve beyanlarında yer alan tekliflerini içermekte. Gönül rahatlığıyla, referandumda ‘evet’ oyu kullandık, kararımızın arkasındayız. Referandumda kabul edilen yönetim biçiminin Türkiye’yi daha güçlü hale getirdiğini ve son dönemde maruz kaldığımız dış baskıların da bunun neticesi olduğuna inanıyorum' dedi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    14068,56%0,29
  • DOLAR

    42,96% 0,07
  • EURO

    50,50% 0,07
  • GRAM ALTIN

    5975,92% -0,28
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 0,00

MEHMET AKİF ERSOY’UN “ETKİN PİŞMANLIK” İFADESİ ORTAYA ÇIKTI: UYUŞTURUCU KULLANDIĞINI İTİRAF ETTİ, TAHLİYE EDİLMEDİ

CUMHURBAŞKANI KARARIYLA GELDİ: 2026’DA MTV VE DAMGA VERGİSİ ZAMLI

ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA ÇARPICI BEYANLAR: ÇAĞLI’DAN ERSOY HAKKINDA İDDİALAR

VEYİS ATEŞ VE TANER ÇAĞLI TUTUKLANDI

KADIKÖY’DE SİLAHLI SALDIRI: FENERBAHÇE TRİBÜN LİDERİ İBRAHİM GÜMÜŞTEKİN HASTANEYE KALDIRILDI

2025: YORGUN BİR ÜLKENİN AYNASI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU, YARGI KARARI VE ŞEHİTLER: BERAATİN ARDINDAN GELEN KATLİAM

FATİH ALTAYLI HAKKINDA TAHLİYE KARARI

YALOVA’DA IŞİD OPERASYONU ÇATIŞMAYA DÖNDÜ: 3 POLİS ŞEHİT, RTÜK YAYIN YASAĞI GETİRDİ

BAYRAMPAŞA’NIN SEÇİLMİŞ BAŞKANI HASAN MUTLU: “BU BİR ÇÖKME OPERASYONUDUR”

ANKARA KULİSLERİ KAYNIYOR: ERDOĞAN ÜZERLERİNİ TEK TEK ÇİZİYOR

ÖZEL’DEN İKTİDARA SERT UYARI: YAVAŞ’A DOKUNAN ANADOLU’YU KARŞISINDA BULUR

İKTİDAR MEDYASI BİRBİRİNE GİRDİ: CEM KÜÇÜK’TEN HANDE FIRAT’A SERT SÖZLER

 KAYYUM YÖNETİMİNİN YILBAŞI FATURASI: AKADEMİSYENLERDEN SESSİZ AMA NET PROTESTO

MHP: SDG HÂLÂ TEHDİT, TÜRKİYE GEREĞİNİ YAPACAK

 SURİYE YENİ KRİZİN EŞİĞİNDE: ALEVİ PROTESTOLARI SOKAK ÇATIŞMASINA DÖNÜŞTÜ

HATAY BAROSU 82 YAŞINDA: “SAVUNMA SUSTURULURSA YURTTAŞIN SESİ KESİLİR”

ÖZGÜR ÖZEL’DEN İHA ÇIKIŞI: “ERDOĞAN’DAN İKİ SAAT BOYUNCA TALİMAT GELMEDİ”

İSTANBUL MERKEZLİ UYUŞTURUCU SORUŞTURMASINDA TANINMIŞ İSİMLERE GÖZALTI DALGASI

HATAY’DA DİKKAT ÇEKEN SÖZLER: BAHÇELİ ERDOĞAN VE KURUM’U TARİHLE KONUŞTURDU

İŞ DÜNYASINDAN SOSYAL MEDYAYA: DÖRT İLDEKİ OPERASYONDA ÇARPICI TABLO

İKTİDAR MEDYASINDA İŞLER KARIŞTI! AHMET HAKAN BUGÜN DE YAZDI

BAYRAMPAŞA DOSYASINDA KRİTİK GELİŞME: İBB’DEN ÜST DÜZEY İSİM GÖZALTINDA

KABİNEDE DEĞİŞİM HAZIRLIĞI: ERDOĞAN SAHADA KARŞILIĞI OLAN İSİMLER İÇİN DÜĞMEYE BASTI

Yükleniyor


ERDOĞAN’DAN YENİ YIL MESAJINDA “SÜREÇ” VURGUSU: PKK’NİN FESİH SÜRECİ GÜNDEMDE

İSTANBUL’DA TERÖR ALARMI: IŞİD BAĞLANTILI 29 ŞÜPHELİ YAKALANDI

GÜLBEN ERGEN’DEN MUSTAFA DESTİCİ’YE SERT YANIT: “BEN KİN TUTMUYORUM, AVUKAT TUTUYORUM”

SARAY’DAN DEAŞ İDDİALARINA DEZENFORMASYON YANITI

MEHMET AKİF ERSOY YENİDEN ADLİYEDE: EK İFADESİ ALINIYOR

ABD’DEN TÜRKİYE’YE DEPREM UYARISI: BÜYÜKELÇİLİK VATANDAŞLARINA TALİMAT YAYINLADI

  • Çarşamba 2.4 ° / -1.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Perşembe 4.3 ° / -4.4 ° Puslu
  • Cuma 1.8 ° / -7.2 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9