Tarih: 26.06.2021 00:24

DEPREM SONRASI BÖLGEDEN İLK GÖRÜNTÜLER

Facebook Twitter Linked-in

Elazığ Karakoçan Belediye Başkanı Ayhan Akbaba, 'Şu ana kadar 3 evin yıkıldığının bilgisini aldık ama yıkılan evlerin sayısı artacak gibi gözüküyor' dedi.  Karakoçan Kuşbayırı Köyü Muhtarı Mehmet Düven ise yaptığı açıklamada, 7 evin yıkıldığını söyledi.

AFAD verilerine göre, Bingöl’ün Kiğı ilçesinde saat 21:28’de büyük bir deprem meydana geldi. 5.2 büyüklüğündeki deprem, yerin 15.51 kilometre derinliğinde oldu. 

‘3 EV YIKILDI’

Akbaba sosyal medya hesabından da “Merkez üssü İlçemiz Kuşbayırı köyünde meydana gelen 5.3 şiddetindeki depremde, ilçe merkezimizde tüm ekiplerimiz sahada olup şuana kadar ciddi olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Sadece köylerimizde üç evin yıkıldığı bilgisi bize ulaşmış olup, enkaz altında kalan kimsemiz olmamakla birlikte, Allah'a şükür herhangi bir can kaybı bilgisi bize ulaşmamıştır. Durum netleşince tekrardan gerekli açıklamamız olacaktır” açıklamasında bulundu.  

DÜVEN: 7 TANE YIKILAN EV VAR
Kuşbayırı Köyü Muhtarı Mehmet Düven Kanal Fırat Televizyonu'na yaptığı açıklamada, “Yıkılan evler var. Şu an karanlık mezradayız yukarıya çıkamadık. 7 tane ev var. Kaymakam bey gelmiş ilgileniyorlar. Yıkılan evler var. Kullanılan evler. Herkes var içinde şu an oturuyorlar. Köydeki nüfusumuz 200’ün üzerinde. Çok şükür can kaybımız olmadı. Herkes dışarıda. Şu an 7 evimiz yıkıldı. Ama tam yıkılmamış. Birinin duvarı yıkılmış birinin tavanı. 7 evin tamamen hasarlı olduğunu biliyoruz. Yıkık durumda. Can kaybı olmadı şükürler olsun Allah’ıma” ifadelerini kullandı.     

'İKİ KONUT YIKILDI' 

AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı Bingöl'in Kiğı ilçesinde meydana gelen depremin ardından yaptığı açıklamada Karakoçan'da iki konutun yıkıldığını açıkladı.AFAD Elazığ İl Müdürü Osman Pıhtılı yaptığı açıklamada; Karakoçan'a bağlı Karaçam ve Çelebi köylerinde 2 konut yıkıldığını Enkaz altında kalan vatandaşın olmadığını açıkladı. 


 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —