DAVUTOĞLU;“HAYALLER REFORM, GERÇEKLER BEŞİNCİ SINIF MAFYA DÜZENİ”

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, iktidara ve Cumhur İttifakı'na ilişkin eleştirilerde bulundu.

GÜNDEM 12.12.2020 15:22:03 0
DAVUTOĞLU;“HAYALLER REFORM, GERÇEKLER BEŞİNCİ SINIF MAFYA DÜZENİ”

Yeni FETÖ’ler mi esir aldı iktidarı. Rotanızı çizdiğini söyleyen Perinçek’e mi teslim oldunuz?' diye soran Davutoğlu, 'Aynı iktidarın içinde birinin yaptığını diğeri yıkıyor' dedi.Davutoğlu, partisinin birinci yılını, “Gelecek Partisi’nin cesur ve samimi kadroları bütün bu baskıları göğüsleyerek korku duvarlarını yıkmasaydı bu partilerin kurulmasının önünü açan iklim değişikliği yaşanabilir miydi? Ben bu cesur Gelecek kadroları ile gurur duyuyorum, siz de gurur duyunuz! Ülkemizin her bir köşesindeki sabır ve cesaret abidesi bu kadroları bugün başkentimizden 1. Yıldönümümüz vesilesi ile bir kez daha yürekten selamlıyorum' sözleriyle kutladı.
 
Cumhur İttifakı’na ilişkin eleştirilerde bulunan Davutoğlu, “Bu koalisyon iktidarı her ne kadar Türkiye’de olsa da artık milletle aynı dünyada yaşamamaktadır” dedi. Davutoğlu sözlerinin devamında şunları kaydetti:
“Öncelikle altını açık bir şekilde çizerek ifade edeyim, Karşımızda ağır bir vesayet rejimi bulunmaktadır, Vasisi Bahçeli, rota çizeni Perinçek olan bu vesayet rejiminden Sayın Erdoğan’a sadece sözcülük kalmıştır. Hayaller koalisyonsuz Türkiye, gerçekler meşru bir koalisyonu bile aratan Bahçeli ve Perinçek vesayet rejimidir. Cumhurbaşkanı’nın vasisi gibi konuşan konuşanadır. Bu iktidarın içinde bulunduğu vesayet rejimi dünyası milletin ve Türkiye’nin içinde bulunduğu dünyadan tamamen kopmuştur.”
“HAYALLER TAM BAĞIMSIZ TÜRKİYE, GERÇEKLER SAVRULAN TÜRKİYE”
“Yıllarca dış mihrak deyip durup önlerine gelen herkesi dış mihrak uzantısı olarak suçlayıp sonra da küresel siyasi gelişmelere göre bakan değiştiriyoruz, politika değiştiriyoruz, hatta dış mihrak için reform bile yapmayı düşünüyoruz çizgisine gelmişlerdir. Hayaller tam bağımsız Türkiye, gerçekler bir odaktan başka odağa, bir eksenden başka eksene ne yaptığını bilmez şekilde savrulan Türkiye” diyen Davutoğlu, “Bu millet bu acizliği, bu onursuzluğu hak edecek ne yaptı size?” diye sordu.
“SAYIN ERDOĞAN’IN ÜLKEYİ GETİRİP BIRAKTIĞI YER ‘ACI REÇETE’ YAZAN BİR İKTİDARDIR”
“Dürüstçe milletle yüzleşip biz batırdık, ülkeyi her anlamda iflasa sürükledik, dış mihraklar da elimize bir reçete verdi, size sunabileceğimiz tek şey işte bu acı reçete desinler” diyerek Erdoğan’a çağrıda bulunan Davutoğlu, “Sayın Erdoğan’ın ülkeyi getirip bıraktığı yer ‘acı reçete’ yazan bir iktidardır” diye konuştu.
 
Davuyoğlu sözlerine şöyle devam etti:
AKP’YE AYHAN SEFER ÜSTÜN TEPKİSİ

“Emin olun bu milletimizin bu iktidara yazdığı tek reçetedir. Artık minare kılıfa sığmamaktadır. Yıllar sonra hukuk dediniz ertesi gün genel başkan yardımcımız Ayhan Sefer Üstün’ün evini mafya artıkları kurşunladı. Çıkıp bir tek cümle söylediniz mi? Bu ucuz mafya artıklarınızın, ortağınız 28 Şubat artıklarının, çapsız medya silahşörlerinin bizleri korkutabileceğini, sindirebileceğini mi düşünüyorsunuz? Milleti ve bizi bu şekilde susturabileceğinizi mi düşünüyorsunuz?
İşte yarım yamalak insan hakları dediniz ertesi gün Diyarbakır’da herkesin gözü önünde masum bir Kürt gencini kurşuna dizenler serbest kaldı, bu vahşetin fotoğrafını çeken gazeteciler de 20 yılla yargılanır hale geldi. Çıkıp bir tek cümle söyleyebildiniz mi?
İnsan hakları dediniz, ertesi gün Diyarbakır’da yine kelepçe, yine soruşturma, yine 1990’lar manzaraları…. Ağzınızdan seneler sonra adalet kelimesi çıktı ertesi gün affedip serbest bıraktığınız bir mafya lideri ortağınızla birlikte ana muhalefet partisi liderini ağza alınmayacak küfürlerle tehdit etti. Çıkıp bir tek cümle söyleyebildiniz mi? Faiz artırmanın ekonomiye nasıl zarar vereceğini söylediniz, ertesi gün faizler yüzde 15 çıkarıldı. Çıkıp bir tek cümle söyleyebildiniz mi?
 
Hangisini savunuyorsunuz? Hangisi Erdoğan hangisi iktidar? Faizlere karşı çıkan Erdoğan faizleri artıran Erdoğan’a karşı. İnsan hakları reformu yapacağız diyen Erdoğan, karşısında kimi bulsa hain ve terörist diyerek yargıdan önce hüküm veren Erdoğan  Hukuk reformu yapacağız diyen Erdoğan, karşısında bu mafya düzeni devam edecek diyen ortağı. Millet sizin bu ciddiyetsizliğini hak edecek ne yaptı. Bu adımları kim atıyor? Siz mi atıyorsunuz yoksa görünen ve görünmeyen ortaklarınız mı?  Biriniz reform diyor diğeriniz statüko, Biriniz hukuk diyor diğeriniz mafya,Biriniz adalet diyor diğeriniz baskı, Bu nasıl bir iktidar fotoğrafı. Biz bu manzarayı iyi biliriz.
“YENİ FETÖ’LER Mİ ESİR ALDI İKTİDARI!”
Yeni FETÖ’ler mi esir aldı iktidarı. Rotanızı çizdiğini söyleyen Perinçek’e mi teslim oldunuz? Demokrasiye, hukuka, adalete, şeffaflığa müsaade etmeyiz mi diyorlar? Bizimle kurduğun ortaklığın diyeti hukuk devletinden ve adaletten uzak durmak mı diyorlar? Aynı iktidarın içinde birinin yaptığını diğeri yıkıyor.
“HAYALLER REFORM, GERÇEKLER BEŞİNCİ SINIF MAFYA DÜZENİ”
Hayaller reform, gerçekler beşinci sınıf mafya düzeni! Hayaller tam bağımsız Türkiye, gerçekler Küresel güçlere uygun değişiklikler! Hayaller koalisyonsuz tek başına Erdoğan iktidarı, gerçekler eski Türkiye’nin bütün artıklarının yönettiği bir gizli koalisyon. Sayın Erdoğan millete ACI REÇETE yazmayı bıraksın önce kendisine görünen ve görünmeyen ortaklarının YAZDIĞI ACI REÇETEYİ millete açıklasın.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    16120,34%3,32
  • DOLAR

    44,03% -0,01
  • EURO

    51,31% 0,04
  • GRAM ALTIN

    7395,48% 1,65
  • Ç. ALTIN

    11864,39% 0,87

EĞİTİM SİSTEMİ YİNE DEĞİŞEBİLİR:MEB YENİ MODEL ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR

TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR

ŞOK VE A101'DEN SONRA BİM DE TESLİM OLDU: "ASILSIZ HABERLERDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ!"

SİLİVRİ’DE SİYASET VE YARGI GERİLİMİ: İMAMOĞLU KONUŞTU, ERDOĞDU SAVUNMA YAPTI

HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!

MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR

İBB DAVASINDA GERGİN İKİNCİ GÜN: İMAMOĞLU’NDAN İDDİA MAKAMINA SERT SÖZLER ...

BAHÇELİ’DEN İBB DAVASI İÇİN YENİ ÇIKIŞ: “ADALET HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OLSUN”

AKARYAKITTA ZAM KISIR DÖNGÜSÜ: GECE GELEN ZAM BİTMEDEN YENİSİ KAPIDA!

HAMANEY SONRASI İRAN: YENİ LİDER MÜCTEBA HAMANEY

ŞİMŞEK'TEN PETROL AÇIKLAMASI: "BU ŞOKLAR KALICI DEĞİL, TEDBİRİMİZİ ALIYORUZ!"

DENİZLİ’DE KORKUTAN SARSINTI: 5.1 BÜYÜKLÜĞÜNDEKİ DEPREM EGE’Yİ AYAĞA KALDIRDI!

AKARYAKITTA YENİ ZAM KAPIDA: MOTORİN 2 LİRADAN FAZLA ARTACAK

NEW YORK BELEDİYE BAŞKANI’NA SUİKAST GİRİŞİMİ: TÜRKİYE ASYALISI ŞÜPHELİ YAKALANDI!

TARİHİ DAVA BAŞLIYOR: İBB YARGILAMASINA OHAL GÖLGESİ

VALİ MASATLI: “HATAY’IN YENİDEN AYAĞA KALKIŞINDA KADINLARIN BÜYÜK PAYI VAR”

BÜYÜK YIKIM: HATAYSPOR’UN 2. LİG’E DÜŞMESİ KESİNLEŞTİ

EĞİTİMDE 2002 ÖNCESİNE AĞIR İTHAM: BAKAN TEKİN'DEN "TUVALETSİZ OKUL" İDDİASI!

İÇİŞLERİ BAKANI CAMİDE KURAN OKUDU, İMAM CEP TELEFONUYLA KAYDETTİ

9. GÜNÜNDE SAVAŞ KONTROLDEN ÇIKIYOR: FÜZE VE İHA YAĞMURU

HATAYLI TIR ŞOFÖRÜ İRAN’DA FÜZE SALDIRISINDA AĞIR YARALANDI: AİLE TÜRKİYE’YE GETİRİLMESİNİ İSTİYOR

SİLİVRİ’DE İBB DAVASI ALARMI! Cezaevi Çevresinde Eylemler Yasaklandı

HAMANEY SONRASI KRİZ DERİNLEŞİYOR! HALEF MÜCTEBA SALDIRIYA UĞRADI İDDİASI

KARTAL’IN SERİSİ DERBİDE PARÇALANDI: 10 KİŞİLİK GALATASARAY ŞAMPİYONLUK ATEŞİNİ YAKTI!

ÖZGÜR ÖZEL: “TÜRKİYE’NİN DURUMU İÇLER ACISI”

“ZIPLAMAYAN TAYYİPÇİ” SLOGANI NEDENİYLE HANDE YENER HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

ESNAF KREDİSİNDE 'KOMİSYON' İDDİASI: ARALARINDA BAŞKANLARIN DA OLDUĞU 12 KİŞİ CEZAEVİNDE!

APP PLAKA KULLANANLARA 1 NİSAN’A KADAR SÜRE

LÜBNAN’DA İSRAİL OPERASYONU PÜSKÜRTÜLDÜ: TRUMP’TAN İRAN’A KARA HAREKÂTI SİNYALİ

MHP MEDYASINDAN DİKKAT ÇEKEN İDDİA: BAHÇELİ LÜBNAN–SURİYE BİRLEŞMESİNİ TARTIŞIYORMUŞ

Yükleniyor

loading

TBMM’DE İRAN GÜNDEMİ: FİDAN VE GÜLER VEKİLLERİ BİLGİLENDİRİYOR

ŞOK VE A101'DEN SONRA BİM DE TESLİM OLDU: "ASILSIZ HABERLERDEN ÜZÜNTÜ DUYUYORUZ!"

SİLİVRİ’DE SİYASET VE YARGI GERİLİMİ: İMAMOĞLU KONUŞTU, ERDOĞDU SAVUNMA YAPTI

HASAN TAHSİN GÖKCAN’IN YERİNE İRFAN FİDAN: AYM’DE YENİ DÖNEM!

MANAVGAT’TA OPERASYON DALGASI: ESKİ BELEDİYE DÖNEMİNE YENİ GÖZALTILAR

İBB DAVASINDA GERGİN İKİNCİ GÜN: İMAMOĞLU’NDAN İDDİA MAKAMINA SERT SÖZLER ...

BAHÇELİ’DEN İBB DAVASI İÇİN YENİ ÇIKIŞ: “ADALET HERKESİN GÖZÜ ÖNÜNDE OLSUN”

  • Salı 15.1 ° / 2.3 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.3 ° / 4.1 ° false
  • Perşembe 13.4 ° / 5.4 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 25 19 2 4 41 61
2.FENERBAHÇE A.Ş. 25 16 0 9 32 57
3.TRABZONSPOR A.Ş. 25 16 3 6 22 54
4.BEŞİKTAŞ A.Ş. 25 13 5 7 15 46
5.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 25 12 7 6 17 42
6.GÖZTEPE A.Ş. 25 11 5 9 10 42
7.KOCAELİSPOR 25 9 10 6 -3 33
8.SAMSUNSPOR A.Ş. 25 7 7 11 -3 32
9.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 25 7 9 9 -3 30
10.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 25 7 9 9 -10 30
11.CORENDON ALANYASPOR 25 5 8 12 -4 27
12.NATURA DÜNYASI GENÇLERBİRLİĞİ 25 6 12 7 -6 25
13.TÜMOSAN KONYASPOR 25 5 11 9 -10 24
14.HESAP.COM ANTALYASPOR 25 6 13 6 -15 24
15.İKAS EYÜPSPOR 25 5 13 7 -17 22
16.KASIMPAŞA A.Ş. 25 4 12 9 -15 21
17.ZECORNER KAYSERİSPOR 25 3 11 11 -27 20
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 25 3 17 5 -24 14