CHP’Lİ BAŞARIR: ŞENTOP İÇİN ‘TEK ADAM’ IN MUTLULUĞU ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanının oğullarının okul arkadaşlarının bürokratik düzeyde üst düzey yerlere gelmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi verdi.

GÜNDEM 9.04.2021 16:22:56 0
CHP’Lİ BAŞARIR: ŞENTOP İÇİN ‘TEK ADAM’ IN MUTLULUĞU ÖNEMLİ

Cumhurbaşkanının oğullarının okul arkadaşlarının bürokratik düzeyde üst düzey yerlere gelmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlanması istemiyle bir soru önergesi veren CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mustafa Şentop’un önergeyi Cumhurbaşkanlığına göndermeden iade etmesini eleştirdi.
Bilal Erdoğan’ın Sınıf Arkadaşları Ülkeyi Yönetiyor
 
Mustafa Şentop, ‘Erdoğan’a kalkan mı olmak istiyor?’ sorusunu soran CHP’li Başarır: ‘’Kamudaki kayırmacılık artık başka bir düzeye ulaştı. Artık sadece aile bireyleri değil, aile bireylerinin arkadaşları, arkadaşlarının arkadaşları üst düzey görevlere atanıyorlar. AKP iktidarı; devleti, AKP Genel Başkanı’nın da söylediği gibi bir ‘Anonim Şirket’ gibi yönetiyor. Bir sürü örnek var; Varlık Fonu’nun Genel Müdürü, Selim Arda Ermut aynı zamanda Türk Hava Yolları ve Türkiye Basketbol Federasyonu’nda da Yönetim Kurulu Üyeliği yapmakta. Keza, TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın liseden sınıf arkadaşı. Yine Bilal Erdoğan’ın sınıf arkadaşı Erkan Kandemir; inşaat mühendisi iken Sağlık Bakan Yardımcılığı’na terfi ettirildi. Aynı şekilde Bilal Erdoğan’la aynı liseden mezun olan Abdülkerim Çay ve Ahmet Olmuştur isimli şahıslar da THY’de Genel Müdür Yardımcısı pozisyonunda çalışmaktadır. Ben bir milletvekili olarak bunların tesadüf olup olmadığını sorduğumda ise Erdoğan’a kalkan olmak isteyen TBMM Başkanı Mustafa Şentop, önergemizi kuruma dahi göndermeden iade ediyor. Meclis Başkanı için, Anayasa maddeleri ya da içtüzük maddeleri değil, ‘Tek Adam’ ın mutluluğu önemli. Erdoğan’ın itibarı, mutluluğu; Şentop için Anayasa’dan da, içtüzükten de önde geliyor.’’ ifadelerini kullandı.
 
41 Kere Maşallah
Saray iktidarının, kamudaki görevleri istediği gibi kullandığını belirten CHP’li Başarır, ‘’Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun olan Yahya Üstün’ün Varlık Fonu’ndan 40 maaş alıp almadığını sorduğumuz zaman, önergemiz yanıtlanmıyor, iade ediliyor. Bilal Erdoğan ile aynı liseden mezun, Türk Hava Yolları (THY) Basın Müşaviri Yahya Üstün, 40 ayrı şirketteki yönetim kurulu üyeliğinden sonra THY’nin Aydın Çıldır Havalimanı’nda kurulu THY Uçuş Eğitim ve Havalimanı İşletme AŞ’de yönetim kurulu üyesi olduğu ortaya çıktı. Bu görevlere alımlarda, referans kısmına Bilal Erdoğan yazıldığı zaman bu durum, liyakattan daha etkili oluyor. Burada Meclis Başkanı’nın yapması gereken şey, halka hesap vermektir, gerçeklerin ortaya çıkmasını sağlamaktır. İş yeri kapalı olan esnaf, kirasını ödemek için ailesine avuç açarken bunlar ise hangi vicdanla ceplerini tıka basa dolduruyorlar? Hangi vicdanla nüfuzlarını kullanarak ihaleleri alıyorlar? Cidden artık pes! Ülkede bir ton işsiz varken bu kayırmacılığı araştırmaya devam edeceğiz, önergelerimiz yanıtlanmasa da iade edilse de biz vatandaşlarımızın hakkını savunmaya, tek kuruşun dahi hesabını sormaya devam edeceğiz. Liyakat sahibi, çalışkan, vatanını, bayrağını seven birçok genç varken bu isimlerin kamuda türlü türlü görevlere getirilmesine son vereceğiz. ‘’ sözlerine yer verdi.

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10892,95%-1,71
  • DOLAR

    41,68% 0,20
  • EURO

    48,96% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5208,87% 1,00
  • Ç. ALTIN

    8581,54% 0,73

CHP’DEN BOLU'DA “MİLLET İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR” MİTİNGİ

CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

ÇOK TARTIŞILAN O FOTOĞRAFIN ARDINDAN DEM'Lİ EŞ BAŞKANLARDAN AYNI ANDA SELAHATTİN DEMİRTAŞ PAYLAŞIMI!

FATİH ALTAYLI’NIN TUTUKLULUĞUNA DEVAM KARARI

CHP’DE BİTMEYEN KOLTUK AŞKI: FOSİLLER, EMEKSİZLER VE GERÇEK DEĞİŞİM

HASTANE ODASINDA TUTUKLAMA KRİZİ: AYŞE BARIM İÇİN 24 SAATLİK ERTELEME

İTİRAFÇI OLARAK SERBEST KALDI: AZİZ İHSAN AKTAŞ’IN TÜM MALVARLIĞINA EL KONULDU

27. AĞIR CEZA İTİRAZI KABUL ETTİ: BARIM İÇİN YENİDEN TUTUKLAMA

RADAR TUZAĞI İDDİALARINA YANIT: YERLİKAYA AMACIMIZ CAN KURTARMAK…

AYŞE BARIM'IN TAHLİYESİNE İTİRAZ

ULUSLARARASI KRİZ: İSRAİL, GAZZE’YE YARDIM FİLO’SUNA SALDIRDI – 201 AKTİVİST GÖZALTINDA

GÖKÇEK’İN AUDİ SALTANATI: BELEDİYE PARASIYLA LÜKS ARAÇ KEYFİ!

RESMİ GAZETE KARARIYLA YAPTIRIM: İRANLI İSİMLER VE KURULUŞLARIN MAL VARLIKLARI DONDURULDU

GAZZE'DE GÖREV YAPAN TRT MUHABİRİ İSRAİL SALDIRISINDA HAYATINI KAYBETTİ

“ERDOĞAN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİ ELEŞTİRDİ, NTV KAPIYI GÖSTERDİ”

KÜÇÜKÇEKMECE’DE ON BİNLER: İMAMOĞLU’NA ÖZGÜRLÜK, TÜRKİYE’YE ADALET!

CHP İSKENDERUN İLÇE BAŞKANLIĞI: BABALARININ ÇİFTLİĞİ GİBİ YÖNETİLİYOR!

CHP, TİP VE EMEP PROTESTOYLA AÇILIŞTA YOKTU: ERDOĞAN’DAN “MEŞRUİYET” VURGUSU

NEPAL'DE 2 YAŞINDAKİ ÇOCUK TANRIÇA SEÇİLDİ! AİLESİNDEN ALINIP TAPINAĞA YERLEŞTİRİLDİ

“TANIK HATIRLAMADI, MAHKEME TAHLİYE ETTİ: 248 GÜN SONRA BARIM’A ÖZGÜRLÜK”

GEZİ DAVASINDA AYŞE BARIM’A TANIK SANATÇILAR: “YÖNLENDİRMEDİ!”

BÜLENT ARINÇ'TAN 'İMAMOĞLU TUTUKSUZ YARGILANSIN' ÇIKIŞI: NEDEN SİLİVRİ'YE GİTMEDİĞİNİ DE AÇIKLADI

İSRAİL’İN YENİ SAVAŞ SUÇU GİRİŞİMİ: SUMUD FİLOSU ABLUKA ALTINDA

20 YIL ÜLKEYİ YÖNETEN JOSEPH KABİLA, SAVAŞ SUÇLARINDAN İDAMA MAHKÛM EDİLDİ

YENİ ŞAFAK’IN MANŞETİNDE EKONOMİ KRİZİ: HEDEFTE BAKANLIK VE MERKEZ BANKASI

Yükleniyor


CHP İSTANBUL’DA SANDIK YENİDEN: 39. OLAĞAN İL KONGRESİ 19 EKİM’DE”

SAHTE SİTELER VE DOLANDIRICILAR İŞ BAŞINDA: TOKİ’DEN RESMİ AÇIKLAMA

İSG’YE DEĞER KATAN OYAK ÇİMENTO’YA ÇEİS’TEN ÜÇ ÖDÜL BİRDEN

OYAK ÇİMENTO’NUN 7 FABRİKASI İŞ GÜVENLİĞİNDE EN İYİ OLMA HEDEFİ İÇİN YARIŞTI

İNCE’DEN BABACAN’A:MİLLET UNUTMUYOR, HESAP GÜNÜ YAKLAŞIYOR!

MANAVGAT BELEDİYE BAŞKANI İSTİFA ETTİ!

  • Cumartesi 33.4 ° / 17.2 ° Güneşli
  • Pazar 29.6 ° / 16.4 ° Güneşli
  • Pazartesi 28.1 ° / 15.8 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 7 7 0 0 17 21
2.TRABZONSPOR A.Ş. 8 5 1 2 7 17
3.FENERBAHÇE A.Ş. 7 4 0 3 7 15
4.GÖZTEPE A.Ş. 7 3 0 4 8 13
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 6 4 2 0 3 12
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 7 3 1 3 2 12
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 7 3 2 2 -2 11
8.TÜMOSAN KONYASPOR 6 3 2 1 4 10
9.HESAP.COM ANTALYASPOR 8 3 4 1 -4 10
10.CORENDON ALANYASPOR 7 2 2 3 1 9
11.KASIMPAŞA A.Ş. 7 2 3 2 -1 8
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 7 2 3 2 -2 8
13.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 6 1 2 3 0 6
14.İKAS EYÜPSPOR 7 1 4 2 -6 5
15.ZECORNER KAYSERİSPOR 8 0 3 5 -12 5
16.GENÇLERBİRLİĞİ 7 1 5 1 -5 4
17.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 7 1 6 0 -9 3
18.KOCAELİSPOR 7 0 5 2 -8 2