CHP’Lİ BAŞARIR: “CUMHURBAŞKANI AVUKATLARININ MAL VARLIKLARI ARAŞTIRILSIN”

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı avukatlarının mal varlıklarının araştırılması için TBMM Başkanlığı’na Meclis Araştırma Önergesi verdi.

GÜNDEM 30.12.2020 15:41:01 0
CHP’Lİ BAŞARIR: “CUMHURBAŞKANI AVUKATLARININ MAL VARLIKLARI ARAŞTIRILSIN”

CHP’li Ali Mahir Başarır, Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’in, 22 Aralık 2020 tarihinde karar bağlanan Cumhurbaşkanına hakaret suçu davasına sonradan vekâletname verdiğini ve haksız, hukuksuz bir şekilde kazanç sağladığını belgeleriyle ortaya çıkarmıştı.
 
HAKARET DAVALARI ADETA RANT KAPISINA DÖNÜŞTÜRÜLDÜ
 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret suçundan bu zamana kadar 9 bin 554 davada hüküm verildiğini belirten CHP’li Başarır, “ Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’in yaptığı gibi cumhurbaşkanına hakaret suçlarından karara bağlanan davalarda aynı yöntemlerin uygulandığı düşünüldüğünde, söz konusu Cumhurbaşkanı avukatların milyonlarca haksız kazanç elde etiği ve adeta açılan hakaret davalarının bir rant kapısına dönüştüğü anlaşılmaktadır” dedi.
 
Cumhurbaşkanı avukatlarının “FETÖ DAVALARI” kapsamında iş adamlarının serbest bırakılmasıyla ilgili kirli rüşvet ilişkilerine girdiği haberlerinin yazılı ve görsel basında yer aldığını ifade eden CHP’li Başarır, “Yaşanan bu olaylar, yargı sistemimizin bağımsızlıktan oldukça uzak olmasının yanı sıra adeta bir çöküşünün de açık göstergesidir” sözlerini dile getirdi.
 
 
CHP’li Ali Mahir Başarır, vermiş olduğu meclis araştırma önergesinde,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde bu zamana kadar Cumhurbaşkanına hakaretten 63 binden fazla kişiye soruşturma başlatıldığı ve bu soruşturmalardan 9 bin 500 den fazla vatandaşa da hüküm verildiğini hatırlattı.
Cumhurbaşkanına hakaret suçu kapsamında açılan soruşturmalarla ilgili önceki cumhurbaşkanları dönemi ile kıyaslama yapan CHP’li Başarır,  araştırma önergesinde, “Açıklanan verilere göre; Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren’in döneminde hakaret davalarındaki sanık sayısı 340, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde 207, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde 158, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde 163 ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde ise 848 olmuştur” bilgilerine yer verdi.
 
CHP’li Ali Mahir Başarır vermiş olduğu Meclis Araştırma Önergesinde;
Gerek yazılı ve görsel basında gerekse sosyal medyada Cumhurbaşkanına hakaret suçundan hemen hemen her gün vatandaşlarımıza soruşturma başlatıldığı haberlerini okumaktayız.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan döneminde bu zamana kadar Cumhurbaşkanına hakaretten 63 binden fazla kişiye soruşturma başlatılmış ve bu soruşturmalardan 9 bin 500 den fazla vatandaşımıza da hüküm verilmiştir.
Açıklanan verilere göre; Türkiye Cumhuriyeti’nin 7. Cumhurbaşkanı olan Kenan Evren’in döneminde hakaret davalarındaki sanık sayısı 340, 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal döneminde 207, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel döneminde 158, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer döneminde 163 ve 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül döneminde ise 848 olmuştur. 
Cumhurbaşkanına hakaret suçlarından açılan soruşturmalar bakımından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dönemi ile geçmiş dönemlerdeki cumhurbaşkanlarına göre bir kıyaslama yapıldığında aralarında akıl almaz bir farkın olduğu görülmektedir.
Cumhurbaşkanına hakaret suçuyla ilgili içinde bulunduğumuz Aralık ayında çok vahim bir olay meydana gelmiştir.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret edildiği gerekçesiyle re’sen yürütülen soruşturma ve akabinde açılan davada, ilgili mahkemeler tarafından Adalet Bakanlığı’ndan soruşturma izni alınıp, mağdur sıfatıyla Cumhurbaşkanına gönderilmesi gereken tebligatın, tensip zaptı ile vekâletname vermediği halde Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’e tebliğ edildiği anlaşılmıştır.
Söz konusu dava 22 Aralık 2020’de karar bağlanmış olup, Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’e 4 bin 80 TL vekâlet ücreti ödenmesi de hükmedilmiştir. Cumhurbaşkanı avukatı olan Ahmet Özel’in dava dosyasında vekâletnamesi bulunmadığı halde bu ücreti alması ilgili tüm kanunlara aykırı bir işlemdir.
Yaşanan olayla ilgili 25 Aralık 2020 Cuma günü vermiş olduğum yazılı soru önergesi, ertesi sabah basında ve sosyal medyada yer almasından sonra Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’in 26 Aralık 2020 saat 15.55’de UYAP sistemi üzerinden karara bağlanmış davaya vekâletname sunmak için “Vekâlet Pulu Makbuzu” yatırdığı anlaşılmıştır.
Cumhurbaşkanı avukatı Ahmet Özel’in yaptığı gibi cumhurbaşkanına hakaret suçlarından karara bağlanan davalarda aynı yöntemlerin uygulandığı düşünüldüğünde, söz konusu Cumhurbaşkanı avukatların milyonlarca haksız kazanç elde etiği ve adeta açılan hakaret davalarının bir rant kapısına dönüştüğü anlaşılmaktadır.
Bunun yanı sıra Cumhurbaşkanı avukatlarının “FETÖ DAVALARI” kapsamında iş adamlarının serbest bırakılmasıyla ilgili kirli rüşvet ilişkilerine girdiği haberleri yazılı ve görsel basında yer almıştır.
Yaşanan bu olaylar, yargı sistemimizin bağımsızlıktan oldukça uzak olmasının yanı sıra adeta bir çöküşünün de açık göstergesidir.
Cumhurbaşkanı avukatlarının milyonlarca lira haksız, hukuksuz bir şekilde kazanç sağlamaları; faturalarını ödeyemeyen, hiçbir yarasını kapatmayan asgari ücretle geçinmeye çalışan,  emekli maaşıyla evlerinin mutfak masrafını dahi karşılayamayan, çiftçilik yaptığı için günden güne eriyip yok olmayla karşı karşıya kalan halkımızın vicdanlarında derin yaralar açmaktadır.
Cumhurbaşkanı avukatlarının haksız, hukuksuz, usulsüz bir şekilde nasıl kazanç sağladıklarının incelenmesi ve kendileriyle birlikte birinci, ikinci, üçüncü derece akrabalarının, avukatlık ofislerinde çalıştırdıkları kişilerin mal varlıklarının enine boyuna araştırılması amacıyla Anayasamızın 98. TBMM İçtüzüğü ’nün 104 ve 105. maddeleri gereğince Meclis Araştırma Komisyonu kurulmasını arz ve talep ederiz” ifadelerine yer verdi.

 

Anahtar Kelimeler:
  • BIST 100

    10565,74%-0,59
  • DOLAR

    42,17% -0,01
  • EURO

    49,02% -0,28
  • GRAM ALTIN

    5558,99% -1,71
  • Ç. ALTIN

    9196,59% -3,17

ÖZGÜR ÖZEL MUSTAFA ELİTAŞ İLE YAPTIĞI SOHBETİ AKP'YE MANİDAR SÖZLER İLE AÇIKLADI

CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

6 ŞUBAT DAVASINDA ŞOK TESPİT: AFAD VE YEREL YÖNETİMLER “SORUMLU” İLAN EDİLDİ

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

TATİL BİTTİ, MARATON BAŞLIYOR: OKULLARDA ZİL YARIN ÇALIYOR

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

46 ÇOCUĞA İSTİSMARLA GÜNDEME GELMİŞTİ: ENSAR VAKFI'NDAN "OKULLARDA DİN EĞİTİMİ" PROGRAMI

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

GECE YARISI ZAMMI: AKARYAKIT FİYATLARI BİR KEZ DAHA DEĞİŞTİ

TELE 2 HABER, KAYYUMUN YAYINA SON VERDİĞİ SAATTE ALKIŞLARLA YAYINA BAŞLADI

ERGÜNEŞ FIRTINASI: SEÇİLEMEYEN HSK ÜYESİ, JET HIZLA AKP İLÇE BAŞKANI!

'İSTANBUL İDDİANAMESİ' İNTERNET SİTESİ VE X HESABI ERİŞİME ENGELLENDİ

KIBRIS İÇİN TARİHİ DİPLOMASİ: ALMANYA DEVREYE GİRİYOR

EV SAHİBİ OLMA UMUDU: SOSYAL KONUTTA BAŞVURULAR YAĞIYOR

HATAY’DA YİNE SEL: “HİZMET GELECEK” DENİLDİ, ALTYAPI HÂLÂ YOK

İMAMOĞLU'NUN SOSYAL MEDYA HESABINA İKİNCİ DEFA ERİŞİM ENGELİ GETİRİLDİ

ARINÇ CEZAEVİNDE: “DEMİRTAŞ VE KAVALA BU ÜLKENİN YENİDEN KUCAKLAŞMASINI İSTİYOR”

CHP’Lİ ÜNSAL: KADIN BAŞKAN OLARAK  ZORBALARA İZİN VERMEYECEĞİM!

“ANKARA’DA ELÇİLİK KRİZİ: ESAD ÖDEMEMİŞ, ŞARA ÇÖZÜM ARIYOR!”

“MERKEZ BANKASI ANKETİNDE ALARM: YIL SONU ENFLASYON BEKLENTİSİ YENİDEN YÜKSELDİ!”

“ANKARA’DA YÜREK YAKAN TÖREN: 20 ASKER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI”

HATAY’DA STRATEJİK HAMLE: HBB MECLİSİ BORÇLANMAYI AÇTI, BEDESTEN’İ KİRAYA VERDİ!

SAVCILIK AÇIKLADI: DÖRT ŞİRKETE DAHA KAYYUM ATANDI

MENZİL’DE SİYASİ FAY HATTI: ERDOĞAN–ARINÇ REKABETİ DERİNLEŞİYOR!

ROJİN’İN ÖLÜMÜNDE SARSICI İDDİA: ATLETİNDE BAŞKA BİR KADININ KANI!

ORTAKÖY’DE ZEHİR ZİNCİRİ: İKİ ÇOCUĞUN ARDINDAN ANNE DE HAYATA TUTUNAMADI!

32 MİLYARLIK AKIŞ DEŞİFRE EDİLDİ: DEV PLATFORM TMSF DENETİMİNDE!

ÖZEL’İN GİZLİ TANIK ÇIKIŞI YARGIYI HAREKETLENDİRDİ: BAŞSAVCILIK YALANLADI!

Yükleniyor


CBADAYOFİSİ → CBADAYOFİSİ1 → CBADAYOFİSİ11: SANSÜRE KARŞI DİRENİŞ!

ŞULE ÇET DAVASINDA TEPKİ ÇEKEN GELİŞME: BERK AKAND’IN TAHLİYE EDİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

ŞANLIURFA’DA İNŞAAT ÇÖKTÜ: 2 İŞÇİ ENKAZ ALTINDA CAN VERDİ

ÇOCUK SAĞLIĞI TEHLİKEDE: TİCARET BAKANLIĞI İKİ MARKAYI KARA LİSTEYE ALDI!

HATİMOĞULLARI: “DEVLETİN ALEVİ’Sİ YAPAMAYACAKSINIZ – BİZİ BİÇİMLENDİREMEZSİNİZ!

“İBB İDDİANAMESİ: ‘ORMAN KANUNU’NA MUHALEFET’LE YARGILIYORLAR, AYNI SUÇU AKP’Lİ BELEDİYELER İŞLEYİNCE SES ÇIKMADI!”

  • Pazar 17.3 ° / 8 ° false
  • Pazartesi 18.3 ° / 8 ° Güneşli
  • Salı 20.1 ° / 8.6 ° Güneşli

Trendyol Süper Lig LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 12 9 1 2 19 29
2.FENERBAHÇE A.Ş. 12 8 0 4 15 28
3.TRABZONSPOR A.Ş. 12 7 1 4 10 25
4.SAMSUNSPOR A.Ş. 12 6 1 5 7 23
5.GÖZTEPE A.Ş. 12 6 2 4 9 22
6.BEŞİKTAŞ A.Ş. 12 6 4 2 5 20
7.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 12 5 3 4 -3 19
8.CORENDON ALANYASPOR 12 3 3 6 0 15
9.TÜMOSAN KONYASPOR 12 4 6 2 -2 14
10.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 12 3 4 5 -2 14
11.KOCAELİSPOR 12 4 6 2 -4 14
12.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 12 3 5 4 2 13
13.HESAP.COM ANTALYASPOR 12 4 7 1 -10 13
14.GENÇLERBİRLİĞİ 12 3 7 2 -5 11
15.KASIMPAŞA A.Ş. 12 2 6 4 -6 10
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 12 1 5 6 -15 9
17.İKAS EYÜPSPOR 12 2 8 2 -9 8
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 12 2 9 1 -11 7