Tarih: 10.11.2021 09:30

CHP’DEN 10 KASIM MESAJI: “BİR 10 KASIM GÜNÜ UĞURLANACAĞINI DA BİLİRCESİNE CUMHURİYETİ EMANET BIRAKMIŞTI BİZLERE”

Facebook Twitter Linked-in

CHP, Mustafa Kemal Atatürk’ün 83. ölüm yıl dönümü için bir video hazırladı. “10 Kasım 1924. Bir 10 Kasım ünü uğurlanacağını bilircesine Cumhuriyet'i emanet bıraktı adımıza. Adımız andımız, andımız senin yolundur” notuyla CHP’nin sosyal medya hesabında paylaşılan videoda, şu ifadeler kullanıldı.

“Takvimler 10 Kasım 1924’ü gösteriyordu. Vatanı düşman işgalinden kurtaran Başkomutan Mustafa Kemal Paşa’nın kurduğu parti adına çok anlamlı bir ekleme yapıldı. Türkiye’mizin kurucu partisinin ismine Cumhuriyet kelimesi eklendi. Böylece bir 10 Kasım günü Halk Partisi’nin ismi Cumhuriyet Halk Partisi oldu. O büyük insan adeta bir 10 Kasım günü uğurlanacağını da bilircesine. Cumhuriyeti emanet bırakmıştı bizlere.”

Videonun devamında ise birçok vatandaşın ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili şu düşüncelerine yer verildi: 

VATANDAŞ: “Mustafa Kemal Atatürk demek Türkiye demek, vatan demek, özgürlük demek, cumhuriyet demek, laiklik demek.”

VATANDAŞ: “Anmak yanlış olur 365 gün Atamız yüreğimizde, ideallerimizde.”

VATANDAŞ: “Atatürk düşüncesi yok edilemeyecek. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar sonuna kadar sahip çıkan birileri daima olacak ve Atatürk yalnız bizim değil hakikaten dünyanın takdir ettiği bir değer.”

VATANDAŞ: “Onun izindeyiz asla onu unutmayacağız.”

Videoda son olarak, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun; “Mustafa Kemal demek üretim demektir, alın teri demektir. Üniversitelerde, bilimde, sanatta, kültürde her alanda üretmek demektir. Gazi Mustafa Kemal’i böyle anlayacağız ve böyle anacağız” açıklamasını yaptığı görüldü.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —